Wat Betekent “IKR” Betekenen, en Hoe Gebruik Je Het?

0
302
acidmit/Shutterstock

“IKR” is een populaire internet-jargon zie je vaak op sociale media en in de één-op-één teksten of chats. Als je wilt weten wat het betekent, waar het vandaan kwam, en hoe deze te gebruiken in gesprek, we hebben de skinny.

Wat Betekent Het?

IKR is een afkorting voor de zin “ik weet het, toch?” Het is een retorische en geeft aan dat u akkoord gaat met iemands mening of observatie.

De meeste mensen gebruiken IKR als een alternatief om te zeggen “Ja” of “weet ik.” Echter, het brengt ook een gevoel van opluchting dat iemand die aandelen uw meningen of gedachten over iets.

Waar Kwam Het Vandaan?

Het gezegde, “ik weet het, toch?” is al sinds de jaren 1990. Het is sterk geassocieerd met de ‘Valley girl’ stereotype, maar kreeg meer populariteit in 2004 toen de film Mean Girls werd uitgebracht.

Het blijkt dat mensen ook begonnen met het gebruik van de afkorting “IKR” kort na de film kwam uit. Dit is logisch, als de ‘Valley girl’ stereotype werd verweven met sms ‘ en cultuur in het midden van de jaren 2000. Er was een afkorting voor alles wat in 2004, dus een zin als populair als “ik weet het, toch?” had zeker wel.

IKR werd voor het eerst toegevoegd aan Urban Dictionary in 2005, en de oorspronkelijke definitie leest als een citaat van Mean Girls. Echter, volgens Google Trends, IKR niet winnen ernstige populariteit tot 2009 (hoewel, ik herinner me dat het erg populair voorafgaand aan deze), en het is gehouden een vaste plaats in onze woordenschat sindsdien.

Vandaag, IKR is niet langer gezien als Vallei meisje slang of een film offerte. Het is gewoon een nuttige internet initialism die u kunt gebruiken wanneer u volledig akkoord gaat met iemand. Het zou niet de edelste van oorsprong, maar, zoals elke goede initialism, IKR helpt mensen communiceren meer snel.

Hoe Gebruik Je Het?

Fizkes/Shutterstock

Met behulp van IKR is eenvoudig: gebruik het wanneer u wilt zeggen, “ik weet het, toch?” Als iemand zegt, “ik haat het hoe honden ruiken,” je zou kunnen zeggen, “IKR? Ik zou laat nooit een hond in mijn huis!” Als u wilt worden snarky, zou je kunnen zeggen “IKR?” na een vriend vertelt je hoe ziek hij is van internet jargon.

Er zijn geen rare grammaticale regels, alternatieve betekenissen, of freaky memen te maken over met IKR. Zoals elke initialism, in tekst, mensen vaak vallen de activering en geen leestekens. Zie je misschien “ikr” in online conversaties en opmerkingen; het betekent hetzelfde.

Een ding dat je zou willen in gedachten te houden is deze zin is een beetje geladen. Nogmaals, dat betekent niet alleen dat u akkoord gaat met iemand, maar dat je ook opgelucht dat hij of zij deelt dezelfde mening als jij.

Als je het niet echt eens met wat iemand zegt, dat u zult willen om te voorkomen dat met behulp van IKR.

LEES VERDER

  • “Het Toevoegen van Aangepaste Beltonen op een iPhone van macOS Catalina
  • “De Ultieme Gids voor het Schoonmaken van Uw Icky AirPods
  • “Microsoft Is het Testen van Advertenties in WordPad in Windows 10
  • “Wat Is een Internet Troll? (en Hoe om te gaan Trollen)
  • “Alles wat Je Ooit Wilde Weten Over inodes op Linux