Hur Man Ställer In Webbläsaren Google Chrome Sync

0
128

Google Chrome synkronisering gör med hjälp av webbläsaren på flera enheter till en barnlek. All information säkerhetskopieras till ditt Google-konto och sedan användas för varje instans av Chrome, som är inloggade på samma konto.

Om du har en ny dator kan du synkronisera med Chrome skulle vara fördelaktigt så att ingen av dina bokmärken är felplacerad under övergången. Du kan också sätta upp en Chrome synkronisering mellan telefonen och datorn för att komma åt sparade lösenord, historia och mycket mer.

Låt oss titta på varför någon kan ställa upp för Chrome sync och hur lätt det är att göra.

Varför Du Bör Sätta Upp en Synkronisera med Chrome

Om du någonsin förlorat ett bokmärke eller glömt ett lösenord som du har sparat till Chrome år sedan, kommer du vill ställa in Google Chrome synkronisering. Det är det snabbaste, enklaste och mest pålitliga sätt att hålla alla dina Chrome information som sparas i ditt Google-konto, om något skulle hända med den lokala kopian på din dator eller telefon.

Naturligtvis Chrome synkronisering kommer väl till pass i andra situationer också, som om din dator plötsligt kraschar, du förlorar din bärbara dator, etc. Du behöver inte bekymra dig om att hitta alla dina sparade uppgifter eller i hopp om att du gjort en manuell backup på någon punkt. Det är helt rätt i ditt Google-konto.

En annan anledning till att synkronisera med Chrome är så bra är om du vill använda webbläsaren på flera enheter. Om Chrome sync är påslagen, kan du visa alla dina skrivbordet bokmärken från din telefon, fortsätta läsa något som är öppna på en annan enhet, auto-fill-konto detaljer, använda samma betalningssätt och synkronisering i inställningar och andra inställningar.

När du är inloggad i Chrome med sync ställa upp, kommer du automatiskt att logga in på alla Google-tjänster, till exempel Google Bilder, Gmail, YouTube, etc.

Hur Man Ställer Upp För Chrome Sync

Slå på synkronisera med Chrome kunde inte vara enklare. Allt du behöver är ditt Google-konto. Dock, stegen varierar mellan stationära och mobila enheter.

På en Dator

  • Öppna Chrome.
  • Välj den profil som ikon.
  • Välj Aktivera synkronisering.
  • Logga in på ditt Google-konto.
  • Välj Ja, jag är i.

På en Telefon Eller Surfplatta

Om du är på en Android-telefon eller surfplatta, eller om du använder en iPad eller iPhone, följ dessa steg för att ställa upp för Chrome sync:

  • Öppna Chrome.
  • Tryck på de tre-prickade menyn högst upp, och gå sedan till Inställningar > Logga in i Chrome. Eller, om du ser det, välja att Fortsätta som <ditt namn>, och sedan hoppa över det sista steget nedan.
  • Välj ditt Google-konto eller tryck på meny för att logga in på en annan.
  • Tryck på Ja, jag är i.

Viktiga Påminnelser

Chrome sync är en grymt bra funktion för de skäl som anges ovan. Det är lätt att genomföra och det fungerar bra för de flesta situationer. Det finns dock några saker att komma ihåg.

För det första, synkronisera inte Chrome till ditt Google-konto om du är på en offentlig dator. Synkronisering bör reserveras för enheter som du äger och som du kommer att ha en långsiktig tillgång till. Logga in på offentliga datorer och andra gemensamma anordningar görs bäst med inkognito-läge, annars riskerar du att någon annan åtkomst till ditt lösenord, betalningsuppgifter och annan personlig information.

Om du använder Chrome sync på en dator, kan du avaktivera synkroniseringen av vissa poster genom att öppna synkronisera inställningar i chrome://settings/syncSetup/advanced. Det är där som du kan inaktivera synkronisering av appar, bokmärken, tillägg, historia, miljöer, teman, öppna flikar, lösenord, adresser, telefonnummer, och/eller betalning metoder.

Den syncSetup sida är för att kryptera dina synkroniserade data. Lösenord är krypterade med standard med ditt Google-information, men du kan istället kryptera allt med en anpassad lösenfras så att även Google kan inte se det.

Mobila användare kan göra samma sak genom Chrome inställningar, gå till Sync-och Google-tjänster > Hantera sync för att stänga av sync-funktion för vad du vill. Det är också där som du kan hantera kryptering som alternativ.

Hur Du Stänger Av Google Chrome Sync

Stänga av Chrome sync är även lättare än gör det. Öppna Chrome inställningar och välj inaktivera bredvid synkronisering indikator. Om du använder Chrome-app, gå till Sync-och Google-tjänster från inställningar och tryck sedan på knappen nästa för att Synkronisera din Chrome-data.

Synkronisera dina enheter med hjälp av ett Google-konto som endast är relevant i webbläsaren Chrome. Detta innebär att du inte kan logga in på Firefox och Chrome och förväntar sig bokmärken och andra inställningar för att överföra mellan dem. Dock bokmärken är särskilt lätt att flytta mellan webbläsare, lära dig hur du vill överföra bokmärken från Firefox till Chrome for ett exempel.

Tips: Andra webbläsare har liknande synkronisering kapacitet som Krom, inklusive Kanten, Firefox, Opera och Yandex.