Het Instellen Van De Google Chrome-Browser Sync

0
147

Google Chrome synchronisatie maakt het gebruik van de browser op meerdere apparaten in een handomdraai. Al uw gegevens back-up gemaakt naar uw Google-account en vervolgens gebruikt voor elk exemplaar van de Chrome-dat is aangemeld bij hetzelfde account.

Als u een nieuwe computer, synchroniseren met Chrome gunstig zou zijn, zodat geen van uw bladwijzers zijn misplaatste tijdens de overgang. U kunt ook een Chrome synchroniseren tussen uw telefoon en een computer om toegang te krijgen tot opgeslagen wachtwoorden, geschiedenis en meer.

Laten we eens kijken naar waarom iemand zou kunnen stellen Chrome sync en hoe gemakkelijk het is om te doen.

Waarom Dient U een Chrome Sync

Als je ooit hebt verloren een bladwijzer of het vergeten van een wachtwoord dat u hebt opgeslagen Chrome jaar geleden, wil je Google Chrome synchronisatie instellen. Het is de snelste, makkelijkste en meest betrouwbare manier om al uw Chrome-gegevens die zijn opgeslagen in uw Google-account, moet iets gebeuren met de lokale kopie op uw computer of telefoon.

Natuurlijk, Chrome synchroniseren handig in andere situaties, zoals wanneer uw computer plotseling crasht, u verliest uw laptop, etc. U hoeft niet zorgen te maken over het vinden van al uw opgeslagen informatie of hopen u een handmatige back-up op een bepaald punt. Het is goed er in uw Google-account.

Een andere reden voor het synchroniseren van Chrome is zo handig is als je graag gebruik van de browser op meerdere apparaten. Als Chrome sync is ingeschakeld, kunt u al uw bureaublad bladwijzers van je telefoon, doorgaan met het lezen van iets dat op een ander apparaat, auto-fill-account details, maken gebruik van dezelfde betalingsmethode, en synchronisatie-instellingen en andere voorkeuren.

Wanneer u bent aangemeld bij Chrome synchronisatie instellen, krijgt u automatisch aanmelden bij uw Google-diensten, zoals Google Foto ‘ s, Gmail, YouTube, etc.

Het Instellen Van Chrome Sync

Draaien op Chrome sync kan niet eenvoudiger. Alles wat je nodig hebt is een Google-account wachtwoord. Echter, de stappen verschillen tussen desktop en mobiele apparaten.

Op een Computer

  • Open Chrome.
  • Selecteer het profiel-icoon.
  • Selecteer voor synchronisatie.
  • Meld u aan bij uw Google-account.
  • Selecteer Ja, ik ben in.

Op een Telefoon Of Tablet

Als je op een Android-telefoon of tablet, of je bent met behulp van een iPad of iPhone, volg deze stappen voor het instellen van Chrome sync:

  • Open Chrome.
  • Tik op de drie gestippelde menu aan de bovenkant, en ga vervolgens naar Instellingen > aangemeld bij Chrome. Of, als je het ziet, kies Doorgaan als <uw naam>, en vervolgens verder naar de laatste stap hieronder.
  • Selecteer uw Google-account of tik op de menu aan te melden bij een andere.
  • Tik op Ja, ik ben in.

Belangrijke Herinneringen

Chrome sync is een geweldige functie om de hierboven uiteengezette redenen. Het is eenvoudig te implementeren en het werkt goed voor de meeste situaties. Er zijn echter een paar dingen om te onthouden.

In de eerste plaats, niet in Chrome sync met uw Google-account als u op een openbare computer. Synchroniseren moet worden gereserveerd voor apparaten die je bezit en die je ook op de lange termijn. Inloggen op openbare computers en andere gedeelde apparaten is het beste met de incognito-modus, anders kunt u het risico loopt dat iemand anders toegang tot uw wachtwoorden, betalingsgegevens en andere persoonlijke informatie.

Als u Chrome sync op een computer, kunt u deze uitschakelen van de synchronisatie van bepaalde items door het openen van de synchronisatie-instellingen in chrome://settings/syncSetup/geavanceerd. Het is daar dat u kunt uitschakelen van het synchroniseren van apps, bladwijzers, extensies, geschiedenis, instellingen, thema ‘ s, open tabbladen, wachtwoorden, adressen, telefoonnummers en/of betaalmethodes.

De syncSetup pagina is voor het versleutelen van uw gesynchroniseerde gegevens. Wachtwoorden worden versleuteld met uw Google-informatie, maar u kunt in plaats daarvan coderen alles met een aangepaste wachtwoordzin dus dat zelfs Google het niet kan zien.

Mobiele gebruikers kunnen hetzelfde doen door de instellingen van Chrome, ga naar Synchroniseren en Google-services > Beheren sync om te schakelen uit de synchronisatie-functie voor wat je wilt. Het is ook daar dat u kunt beheren de versleutel optie niet.

Het Uitschakelen Van Google Chrome Sync

Uitschakelen Chrome sync is zelfs gemakkelijker dan het inschakelen. Open de instellingen van Chrome en selecteer uitschakelen naast de synchronisatie-indicator. Als u de Chrome-app, ga naar Synchroniseren en Google diensten van de instellingen en tik op de knop naast het Synchroniseren van uw Chrome-gegevens.

Het synchroniseren van uw apparaten met behulp van een Google-account is alleen relevant binnen de Chrome browser. Dit betekent dat u niet kunt inloggen in Firefox en Chrome en verwachten bladwijzers en andere instellingen over te dragen tussen hen. Echter, vooral bladwijzers zijn eenvoudig te verplaatsen tussen browsers; leren hoe de overdracht van bladwijzers van Firefox naar Chrome voor een voorbeeld.

Tip: Andere browsers hebben een soortgelijk gesynchroniseerd als Chrome, met inbegrip van Zijde, Firefox, Opera, en Yandex.