6 Geavanceerde Google Drive Tips Die Je Misschien Niet Kent

0
124

Google Drive is uitgegroeid tot een grote concurrent van Microsoft Office 365 voor zowel cloud storage en office-software. Een van de redenen voor zijn populariteit is, want je kunt aan de slag met de basis heel snel.

Terwijl de basis kan zijn gemakkelijk te leren, veel van de beste functies onopgemerkt. In feite zijn er tientallen functies kunnen worden verborgen in de menu ‘ s van de Bladen, Documenten en Google Drive.

Of u op zoek bent om uw productiviteit te verbeteren, wilt weten hoe om te zoeken naar bestanden sneller, of wil je tips voor het beheer van uw cloud back-ups, Google Drive zal worden krachtiger met een aantal geavanceerde Google Drive-tips – we hebben uitgezocht de beste hieronder.

Gebruik De Geavanceerde Zoekfuncties

Een van de grootste problemen heb je bij het gebruik van Google Drive vaker is het vinden van bestanden weer. Gelukkig, Google Drive heeft een aantal geavanceerde zoekfuncties u kunt gebruiken voor het lokaliseren van bestanden.

Klik op de zoekbalk en klik op search tools. Je hebt nu een uitgebreide lijst van beschikbare instrumenten voor het verfijnen van uw zoekopdracht. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bestandstype – dit geldt voor alles, van Foto ‘ s en presentaties aan .zip-bestanden en mappen. U kunt ook zoeken voor de eigenaar, handig voor het zoeken naar gedeelde content.

Dat is slechts het begin. Ook kunt u de resultaten filteren op het laatste moment bestanden zijn gewijzigd en ook filteren op tekst in het bestand zelf. Als u bijvoorbeeld een artikel schreef over een bepaald recept, maar vergeet niet dat een enkel bestanddeel u schreef in het artikel, je vindt het recept gewoon met het typen van de stof zelf.

Toegang Geschiedenis En Herstellen Van Back-Ups In Google Docs & Lakens

Google Docs en Google spreadsheets automatisch opslaan als u blijven werken aan uw document. Echter, veel mensen zijn zich niet bewust dat je kunt klikken op de Alle wijzigingen zijn opgeslagen in de Drive tekst te zien en te herstellen verleden herzieningen.

Google Drive zal automatisch een log van alle wijzigingen sinds het begin der tijden, zo lang als u eerst het bestand is gemaakt op Google Drive. En met slechts één knop kunt u herstellen van oudere versies. U kunt ook bladeren door het verleden van revisies en klik op elkaar en hebben alle veranderingen gemarkeerd.

Dit kan handig zijn voor wanneer u schroot oude tekst die u nodig hebt in de toekomst, of als u nodig hebt om te controleren verleden bewerkingen voor de ontbrekende gegevens. U kunt ook klikken op een vorige revisie en de naam zodat het makkelijker te vinden en te beheren in de toekomst.

Het Beperken Van Rechten Aan Bepaalde Cellen In Google Spreadsheets

Het is heel gemakkelijk te delen op Google Sheets en Documenten en bestanden samen te werken met anderen. Gewoon klik op Bestand > Delen > Get Shareable Link. Echter, zodra je de permissies voor iedereen met die link te kunnen bewerken van uw document, kunnen ze wijzigingen aanbrengen aan absoluut alles standaard.

In Google spreadsheets, en hopelijk Google Docs in de toekomst, kunt u handmatig vergrendelen van bepaalde hoofdstukken, zodat niemand, maar de oorspronkelijke eigenaar kan bewerken. Dit kan erg handig zijn voor als je aan een document werkt met een grote groep, maar behoefte hebben aan een bepaalde bereiken die beveiligd zijn tegen per ongeluk wissen.

Om te beginnen, klikt en sleept u het gebied dat u wilt om het te beschermen, klik met de rechtermuisknop en klik vervolgens op het Beschermen van het Bereik. Van daar, een nieuw venster zal openen aan de rechterkant van uw scherm. Geef het bereik van een beschrijving zodat u kunt begrijpen wat het is later, en klik vervolgens op machtigingen Instellen.

Nu kunt u het bereik instellen om alleen te bewerken door de eigenaar, handig voor vastgezette kolommen en rijen. Of u kunt machtigingen instellen voor bepaalde personen via e-mail, handig voor als u wilt vergrendelen van bepaalde pagina ‘ s of de rijen voor de verschillende taken.

Maak Snel Nieuwe Content Met Snelle Koppelingen

als je snel wilt een document maken zonder een bezoek aan Google Drive en gaan via de gebruikersinterface, kunt u tijd besparen door het intypen van het volgende adres in de adresbalk van uw browser. Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij het juiste Google-account voordat je dit doet.

  • Doc.nieuw – Nieuw Google Docs project
  • Lakens.nieuw – Nieuw Google spreadsheets project
  • De presentatie.nieuw – Nieuw Google-Presentatie
  • Sites.nieuw – Nieuw project van Google Sites

Na het gebruik van deze links maar een keer, ze weergegeven als suggesties weer volgende wanneer u ze typt in de adresbalk van uw browser. Dus het maken van een nieuw document kan worden net zo eenvoudig als het typen van D in de adresbalk van uw browser.

Vergeet niet, u moet het document verplaatsen naar een map later als u dat wilt organiseren van uw bestanden een beetje beter.

Converteren van Word Naar PDF Of PDF Naar Word-Document

Zodra u klaar bent met een Google-document, kunt u deze in een PDF-bestand zeer eenvoudig. Klik gewoon op Bestand > Download > PDF. Er zijn ook vele opties hier voor andere bestandsindelingen, zoals plain text (.txt), een EPUB-publicatie (.epub) en een Microsoft Word-bestand (.docx).

U kunt ook de andere manier rond met het uploaden van een .PDF-bestand naar je harde schijf en vervolgens te klikken om het te openen in de voorvertoning, en klik op Openen Met Google Docs. Het resultaat dat u krijgt in Google Docs zal afhangen van hoe de .PDF-bestand is gemaakt, maar soms zult u in staat om te bewerken van de tekst in de PDF en ook het bewerken van andere elementen.

Soms, het importeren kan alleen worden weergegeven als een lege pagina. Dit gebeurt meestal als er een afbeelding is geconverteerd naar een PDF-bestand. Nadat u klaar bent met bewerken, klikt u het Bestand < Downloaden en het kiezen van een geschikt type bestand.

Het Maken Van Tekeningen Of Diagrammen Eenvoudig

Het is waarschijnlijk het beste gebruik maken van een derde partij hulpmiddel als u gedetailleerde graphics, maar als je nodig hebt om snel te zijn, te klikken op Invoegen < Tekening < Nieuwe kan een snelle manier voor het maken van een tekening.

U krijgt de tools voor het tekenen, het maken van basisvormen, tekst toevoegen en importeren van andere beelden ook. Er zijn zelfs tools voor het wijzigen van de positie en de grootte van vormen en voering vormen voor symmetrie. Nadat u dat hebt gedaan, klikt u op opslaan en sluiten en het zal worden geïmporteerd naar uw document. Deze functie is beschikbaar in het gehele Google Drive-apps suite.