OTT Legt uit : Is Facebook naar Mij Te Luisteren Via Mijn Smartphone?

0
108

Steek je hand op als dit je is overkomen. Je bent een chat met iemand over iets wat je van plan bent om geld te besteden aan. Misschien een vakantie of een nieuwe laptop. Dan, de volgende keer dat u opent de Facebook app vind je een advertentie voor precies het ding waar je het eerder over had voor u klaar.

Het is chilling! U bent creeped out! Dat is volkomen begrijpelijk. Het is genoeg om je af: is Facebook naar me luisteren? Het eenvoudigste antwoord is “nee”. Waarom? Nou, Facebook heeft een officiële verklaring die duidelijk stellen dat ze gewoon niet doen. Natuurlijk, een goede samenzwering theoreticus zou het niet verleiden door een loutere ontkenning. Natuurlijk zullen ze dat ontkennen.

Dus, laten we een andere aanpak van deze vraag. In plaats van het nemen van Facebook op hun woord, laten we eens kijken hoe haalbaar is, dan zou het voor hen opnemen, verwerken en mijn ieders opgenomen spraak om te zorgen voor gerichte advertenties.

Ten eerste KAN Het Worden Gedaan?

De hele premisse van Facebook naar je luistert is betwistbaar als het een technische onmogelijkheid om af te trekken. Echter, als je in de hoop dat dit het geval is, bereid je voor op een teleurstelling.

Op papier het is heel goed mogelijk om iemand via hun telefoon de microfoon, hun spraak om in tekst en gebruik die tekst tot het maken van gerichte advertenties. Alle technologie die nodig is om dit te doen bestaat.

Immers, we maken gebruik van slimme luidsprekers en stem assistenten zoals Siri en Cortana elke dag. Ze luisteren altijd voor hun trigger woorden, kan nauwkeurig te transcriberen uw spraak en zelfs “juist” wat je vraagt om taken uit te voeren.

Natuurlijk, diensten, zoals deze vereisen heel veel cloud-gebaseerde verwerking van de macht. Wanneer u spreken met Siri, uw spraak wordt verzonden naar een data center, waar krachtige server hardware wordt deze informatie in de software kan begrijpen. Dit is een belangrijk punt, omdat het data center is niet gratis.

Elke keer als je iets als Siri of Google-Assistent, iemand moet er voor betalen. Voor een on-demand service, zoals een voice-assistent, zijn de kosten beheersbaar. Echter, hier hebben we het over de opname en verwerking van uren en uren van meningsuiting op de off-kans krijg je nuttige informatie voor gerichte advertenties. Advertentie-inkomsten zijn de marges al vaag, wat betekent dat er weinig of geen economische rechtvaardiging voor een dergelijk project.

Dat gezegd zijnde, moderne smartphones zijn krachtig genoeg om lokale voice processing. Google, als een voorbeeld, al biedt offline spraakherkenning op enkele Pixel telefoons. Natuurlijk, gebruikers zou snel merken de batterij afvoer. Echter, aangezien real-time verwerking is niet nodig, telefoons kon rustig het verwerken van batches van voice data overnachting tijdens het opladen.

Dit zou betekenen dat Facebook de gegevens gratis. Nogmaals, het zou bijna onmogelijk voor iemand om niet op te merken dit soort dingen gebeuren en te belichten.

Dus, de bottom line is dat het volledig haalbaar vanuit een technisch standpunt, maar heeft geen financiële zin te doen.

Cui Bono – Wie Profiteert?

Dat brengt ons bij de volgende vraag moet u altijd vragen in dit soort situatie – die voordelen als Facebook luistert? We hebben al gezinspeeld op dit hierboven, maar als het idee is dat Facebook maakt gerichte advertenties van deze gegevens, hoe werkt dat goed?

Voor deze enkele zin, de gerichte advertenties gemaakt van deze gegevens zou beter presteren dan die van de gebruikelijke manier. Sinds deze zou meer kosten om te maken, adverteerders zou zijn om meer te betalen voor hen. Dat zou impliceren dat het bestaan van een geheime reclame-tier met aanzienlijk betere rendementen.

Nogmaals, iemand zou hebben gemerkt. De meeste samenzweringen zijn onhoudbaar, omdat ze vereisen een groot aantal onafhankelijke mensen perfect kunnen een geheim bewaren. Als Facebook dit zouden doen, zou je verwachten dat meerdere, onafhankelijke informanten naar voren te komen. Dat is niet gebeurd in de jaren dat dit verhaal heeft bestaan.

Alternatieve Verklaringen

Geen van de bovenstaande heeft alles te wissen de kern observatie die de aanleiding was voor dit idee in de eerste plaats. Soms krijg je te raken met een Facebook advertentie over iets wat je had net een gesprek over. Heck, soms zie je een advertentie voor iets, dat je nog even niet aan denken! Hoewel, gelukkig, het idee dat Facebook is het lezen van uw geest nog niet heeft opgedaan grote tractie.

Dus hoe kunnen we dit verklaren? Er zijn eigenlijk meer dan een paar alternatieve hypothesen. Meer dan we hebben ruimte voor hier, maar deze drie zijn waarschijnlijk de meest waarschijnlijke en, helaas, in plaats van voetgangers uitleg.

Het Tellen Van De Hits, Niet De Mist

Het is de menselijke natuur om meer gewicht te geven aan dingen die opmerkelijk zijn dan dingen die dat niet zijn. Als soort zijn we eigenlijk vrij slecht in het schatten van dingen als kans, omdat van deze. Bijvoorbeeld, wanneer de beslissing om te kopen van loten, mensen betalen veel meer aandacht aan de persoon die wint de jackpot dan de miljoenen mensen die won helemaal niets.

Ook is er een goede kans dat merk je alleen deze Facebook-fenomeen, want het is zo ‘ n rare dingen gebeuren. U niet herinneren aan al die keren dat je opende de app en niet zien van een advertentie in verband met een recente gesprek. Dus, het is waarschijnlijk gewoon een raar toeval, maar het is niet een volstrekt willekeurig één.

Dankzij de manier waarop Facebook werkt, de kansen van dit soort dingen gebeurt, is hoger dan je denkt, dat brengt ons tot de volgende alternatieve verklaring.

U Gaf Al Facebook De Informatie

Facebook maakt gebruik van algoritmen die uw gegevens en vervolgens overeenkomt met advertenties op je. Je hebt al vrijwillig gegeven Facebook zo veel gegevens als het zou willen. Foto ‘ s, berichten en profiel informatie bevat over elk detail over je leven. Belangrijker nog, Facebook kunnen gevolgtrekkingen maken over wat je wilt kopen op basis van het gedrag van andere mensen.

We willen graag denken dat we allemaal uniek zijn sneeuwvlokken, maar de waarheid is, als u met een groep andere mensen delen dezelfde interesses, er is een goede kans dat je nog volgen hun koopgedrag als goed.

Dat betekent dat er een niet-willekeurige, niet-nul kans dat iets dat je zou over praten met iemand die ook toevallig een onderwerp of product voorspeld door Facebook ‘ s software. Dat leidt tot een vals-positieve verbinding in je hersenen dat men de oorzaak van de andere. In plaats daarvan is een derde factor met betrekking tot beide evenementen.

U bent te Tikken In De Tijdgeest

Hoeveel vrije wil heb je? Zijn je gedachten echt je eigen? OK, laten we niet te filosofisch, maar u kunt er niet zeker van zijn dat je het gesprek niet werd beïnvloed door een grotere trend.

We zijn meer verbonden dan ooit en de stroom van je bewustzijn gaat weerspiegelen de Zeitgeist (tijdgeest) tot op zekere hoogte. In andere woorden, je bent waarschijnlijk te praten over dingen die trending, wat maakt het ook waarschijnlijk dat Facebook zal u voorzien van actuele advertenties. Op een bepaald punt die twee processen zijn te onderscheppen, waardoor een griezelige gebeurtenis die je nooit meer vergeet.

Het Betekent niet dat niemand Luistert!

Terwijl, het meest waarschijnlijk, Facebook is niet het opnemen van al uw gesprekken en sleepnetten ze voor ad zoekwoorden, dat betekent niet dat er niet iemand anders luisteren. Er zijn al meerdere accounts van twijfelachtige praktijken rond apparaten, zoals smart luidsprekers en smart camera ‘ s.

Bovendien, de overheid organisaties zoals de NSA hebben het geld, de tijd en de motivatie om dit soort praktijk haalbaar is. Dan is er de kwestie van de hackers, die je telefoon kunnen infecteren met malware en opnemen wat er gebeurt rond het apparaat.

Dus terwijl het “Is Facebook naar me luisteren” conspiracy theorie is het meest waarschijnlijk een stapelbed, dat betekent niet dat we kunnen slapen op het probleem van digitale privacy in het algemeen. Het goede nieuws is dat de privacy en de veiligheid van de maatregelen in de smartphone-besturingssystemen zijn het verbeteren van de hele tijd. Dat maakt het moeilijker voor malafide apps te bespioneren.

Er is niet zo iets als perfecte privacy of veiligheid, maar het is niet een alles-of-niets situatie. Als voor de Facebook samenzwering, kunnen we waarschijnlijk lag dat met name zijn bezorgdheid te rusten. Tenminste voor nu.