Essentiële Software en Functies voor een Nieuwe Windows PC 10

0
130

Als Apple en Android de strijd om de onbetwiste heerser van de smartphone en tablet wereld, Microsoft blijft de nadruk leggen op één van de core-producten voor de PC-markt—het Windows-besturingssysteem. Dankzij een continue aanvoer van nieuwe apps en functies, Windows nog steeds van onschatbare waarde voor miljoenen mensen wereldwijd.

Of u nu een beginnende gebruiker of een PC pro, er zijn essentiële software en functies die je nodig hebt om te gebruiken als je wilt om het meeste uit van een Windows-installatie. We hebben samengesteld een aantal van de beste Windows-software en voorbeelden van de beste functies in Windows 10 om u te helpen de slag te gaan.

De 6 Essentiële Software-Applicaties voor Windows

Om het stroomlijnen van uw installatie, Microsoft niet een enorme hoeveelheid software standaard, andere dan sommige basic “essentials” zoals Verf en Rand.

Je moet het downloaden en installeren van extra essentiële software om de meeste van uw Windows-10-PC. Dit is niet een uitputtende lijst, maar hier zijn enkele van de beste Windows-software die momenteel beschikbaar zijn.

VLC Media Player

De standaard Films & TV-app in de Windows-10 is makkelijk te gebruiken, maar het is licht op functies en niet spelen elk type videobestand. Dat is de reden waarom je nodig hebt om te overwegen het installeren van VLC Media Player, op elke Windows PC je eigen. VLC is volledig gratis te downloaden en te gebruiken.

Als uw video-bestand is niet gecodeerd of beschadigd is, VLC moet spelen. Het komt met ondersteuning voor bijna elk type mediabestand denkbaar, waaronder live streams en Dvd ‘ s.

VLC niet alleen video ‘ s afspelen—het zet hen ook. Dit is handig als u video ‘ s wilt afspelen op apparaten die zijn kieskeurig over de soort van inhoud die ze kunnen spelen (zoals smartphones, bijvoorbeeld.) Om dit te doen, klikt Media > Converteren/Opslaan.

U kunt ook VLC gebruiken om uw bureaublad of webcam feed (Media > Open Opname-Apparaat > Desktop) of om effecten toe te voegen aan uw aangepaste video ‘ s (Tools > Effecten en Filters.)

Google Chrome

In plaats van te vertrouwen op de standaard Microsoft Rand van de browser, moet u overwegen het downloaden en gebruiken van Google Chrome op uw Windows-PC in plaats daarvan. Eenvoudig en snel te gebruiken, Chrome kunt u het aanpassen van de browser-ervaring van de manier waarop u het wilt.

Als u zich aanmeldt met uw Google-Account, kunt u uw bladwijzers, webgeschiedenis en uitbreidingen over meerdere apparaten, zoals tussen Windows en Android. Power-users kunnen scheiden hun browse-ervaring tussen werken en spelen, profielen, dankzij meerdere gebruikersaccounts.

Chrome bevat ook andere nuttige functies, zoals een ingebouwde wachtwoord manager, browsen met tabbladen windows, en “incognito” private browsing te houden van bepaalde websites uit uw browsegeschiedenis.

Als Chrome is niet voor u, dan kan u downloaden en het gebruik van Mozilla Firefox in plaats daarvan.

Microsoft Office

Microsoft Office, de premie van de productiviteit suite, is van essentieel belang voor bedrijven en kantoren aan huis sinds 1990. Of u nu met het schrijven van een brief, het maken van een presentatie of het sorteren van uw financiën, Kantoor heeft alle tools die je nodig hebt om te werken.

Office is ontworpen om u te voorzien van een naadloze ervaring met apps aan te vullen elk van uw werktaken. Bijvoorbeeld, kon u documenten maken in Word, een presentatie maken in PowerPoint, dan e-mailen naar collega ‘ s in Outlook.

Er zijn ook andere producten verkrijgbaar, zoals Toegang (voor databases), afhankelijk van uw Office-pakket. Het is niet beschikbaar voor gratis, en u kunt de aankoop van Office als een eenmalige aanschaf of een abonnement met Office 365.

LibreOffice is een gratis alternatief, met veel van de tools. Bekijk onze LibreOffice vs Microsoft Office vergelijking om te zien wat de beste optie voor uw behoeften.

BleachBit

Als BleachBit is goed genoeg voor Hillary Clinton, het is goed genoeg voor u om te gebruiken voor het veilig wissen van ongewenste en potentieel gevoelige bestanden van uw PC als onderdeel van het regelmatige onderhoud van uw PC. Als een open-source project is, is de kans van BleachBit ooit te worden aangetast door malware zo dicht mogelijk bij nul—in tegenstelling tot CCleaner.

Wanneer u de software verwijderen, trace bestanden achter—dit zijn de bestanden die BleachBit verwijdert wanneer het scant uw PC. Het zal ook verwijderen van uw browser-geschiedenis, met inbegrip van elke browser tracking cookies die zijn opgeslagen op uw PC, evenals het verwijderen van bestanden uit de prullenbak en links-over-bestanden van Windows-updates.

BleachBit is eenvoudig te gebruiken. Selecteer alleen de items die u wilt wissen in het menu aan de zijkant, klik vervolgens op de Delete knop te drogen.

U kunt ook importeren extra schoonmaken van de regels die door de BleachBit gemeenschap om de software te verbeteren, met meer dan 2400 extra regels beschikbaar voor download. Om dit te doen, open BleachBit, klikt u op de knop Menu > Voorkeurenen schakel vervolgens de update te Downloaden en schoonmakers van de gemeenschap (winapp2.ini) selectievakje.

7-Zip

Windows-10 kunnen maken en openen van ZIP-bestanden, maar het is een vrij basic, en een ZIP-bestanden die u maakt, zal niet worden geoptimaliseerd voor het beste encryptie of compressie. Je nodig hebt om te installeer 7-Zip als u wilt maken van meer complexe bestanden te archiveren.

Deze gratis, open-source file management tool ondersteunt elke soort van archief-bestand, waaronder ZIP, GZIP en RAR. Het heeft ook zijn eigen type bestand (7Z), die ondersteunt AES-256 encryptie en een hoog niveau van compressie om de grootte van uw archief.

U kunt de wachtwoordbeveiliging toevoegen aan je archief bestanden, evenals het aanpassen van de compressie-methode (de keuze snel over veiligheid, of vice versa). U kunt ook gebruik maken van 7-Zip als een file manager, zodat u de weergave van uw bestanden en mappen.

Dropbox

Als u wilt bewaren uw bestanden beveiligen van een falen van het systeem, moet u overwegen cloud-opslag. Dropbox is een ready-to-go cloud storage-oplossing voor Windows, met 2 GB gratis opslagruimte voor de back-up van uw bestanden.

De bestanden en mappen die u opslaat naar de Dropbox-map, toegankelijk vanuit de Verkenner, wordt automatisch een back-up in Dropbox servers. Dropbox de bestanden worden versleuteld met behulp van AES 256-bit encryptie voor maximale veiligheid.

Langs om je een veilige plek om te back-up van uw bestanden, Dropbox kunt u ook opmerkingen over bestanden, video bestanden afspelen vanaf uw opslag binnen een webbrowser worden uitgevoerd, net als delen van bestanden, hetzij in het openbaar of de gekozen gebruikers.

U kunt uitbreiden van uw eerste 2GB gratis opslagruimte met extra betaald plannen, van 2 tb naar 5TB, of ongelimiteerde opslag voor teams en bedrijven.

De 5 Essentiële Functies in Windows

Terwijl de basic Windows lay-out is er niet veel veranderd sinds 1995, het is een heel ander beest onder de motorkap van deze dagen. Elke Windows-versie brengt nieuwe mogelijkheden, elk met zijn eigen voordelen voor het verbeteren van de gebruikerservaring.

We konden niet kiezen, maar hier is een selectie van enkele van de meest essentiële functies die u verwacht te zien in de Windows-10.

Multitasking Met Virtuele Desktops

Tenzij u een tweede monitor uw scherm onroerend goed kan vullen behoorlijk snel met de ramen open, snelkoppelingen op het bureaublad, en nog veel meer. Mac-en Linux-gebruikers zullen het al weten van de voordelen van het hebben van meerdere virtuele bureaubladen die beschikbaar zijn voor verspreid over—een functie die bij Windows met de release van Windows 10.

Verbeterde productiviteit de echte beloning voor gebruikers die gebruik maken van virtuele bureaubladen van Windows 10. Dan schakelen tussen de geopende vensters op een desktop, je bent in staat om te schakelen tussen hen (volledig open) in virtuele desktops in de plaats.

Dit kunt u bijvoorbeeld doen om te scheiden van je werk en gaming apps, of gewoon om te geven u meer ruimte terwijl u werkt. Er zijn geen grenzen aan het aantal virtuele bureaubladen die u kunt maken.

Het opzetten van een nieuwe virtuele desktop in Windows 10, klikt u op de Windows + Tab toetsen op je toetsenbord, klik vervolgens op Nieuwe Desktop aan de top. Uw bestaande desktops zal verschijnen in de sliding menu aan de bovenkant—klik op een virtuele desktop te activeren.

U kunt ook schakelen tussen hen snel door te drukken op de Windows + Ctrl + Pijl Links/Rechts – toetsen plaats.

Een Nieuwe en Verbeterde Smart Menu

Het Slimme Menu is een hoofdbestanddeel van bijna elke grote release van Windows sinds 1995. Een rampzalige poging om het te verwijderen in Windows 8 heeft geleid tot een nieuwe en verbeterde revival met Windows en met 10, waarbij het niet meer “gewoon” een lijst van de geïnstalleerde software.

Fungeren als de control center voor uw Windows-PC, het Start-Menu geeft u toegang tot vrijwel alles wat je nodig hebt, inclusief apps en instellingen op uw PC.

Gesplitst in twee, de linker sectie bevat de geïnstalleerde software, met recent geïnstalleerde apps boven aan de lijst weergegeven. Het biedt u ook met een quick-access-toetsen om toegang te krijgen tot uw bestanden en foto ‘s, evenals aan om uw PC’ s power menu.

Het rechter gedeelte is aanpasbaar, met “live-tegels” om inhoud weer te geven van uw favoriete apps en updates op het laatste nieuws op uw onwerkelijk e-mails. Ook kunt u snelkoppelingen toevoegen naar uw favoriete bestanden en mappen. U kunt categoriseren deze tegels in verschillende secties voor meer duidelijkheid.

De Windows-10 Menu Start kunt u zoeken ook—net toegang tot het Menu Start en begint u te typen om te zoeken op uw PC of het internet. U kunt ook snel toegang tot de belangrijkste hulpmiddelen van het systeem, zoals PowerShell en Disk Management, door met de rechtermuisknop te klikken op de knop Start.

Ingebouwde Bescherming Tegen Malware

Met het dominante marktaandeel, Windows heeft altijd te maken met een probleem met malware. Windows Defender (nu de naam Windows Security) is Microsoft ‘ s poging om dit probleem het hoofd, waardoor gebruikers met ingebouwde antivirus bescherming om op te treden als een volledige vervanging voor de software van derden.

Windows-Beveiliging is ingeschakeld standaard op elke Windows-PC die niet van derden antivirus bescherming geïnstalleerd. Als Windows-Beveiliging detecteert andere antivirus software, het zal meestal zelf uitschakelen om storing te voorkomen.

Anders, Windows Security is ontworpen om je Windows 10 installeren van de bedreigingen zo spoedig mogelijk in Windows actief is. Het beschermt uw PC door het uitvoeren van geplande scans voor de nieuwste malware en virussen, met regelmatige updates om uw beveiliging up-to-date is.

Samen met het virus bescherming, Windows Security omvat ook een systeem firewall, besturingselementen voor niet-opgenomen apps, de prestaties van het systeem tools en ouderlijk toezicht. Om te controleren Windows-Beveiliging met de rechtermuisknop op de knop Start en klik op Instellingen. Vanaf hier, klik op Update en Beveiliging > Windows-Beveiliging.

Voice Control Met Cortana

Cortana is misschien niet de Amazon Alexa en Google Assistent concurrent dat Microsoft oorspronkelijk gehoopt dat het zou worden, maar toch biedt u een volledig hands-free ervaring, waardoor je de controle van uw Windows-PC met uw stem.

Met behulp van Cortana, kunt u zoekopdrachten uit te voeren, herinneringen instellen of timers, de lancering en het beheer van andere apps, toegang tot bestanden, beheer van andere slimme apparaten, toegang tot uw instellingen en meer.

U kunt Cortana te activeren met de woorden “Hey Cortana” van de Cortana settings menu (Instellingen > Cortana), of door te klikken op de ronde Cortana knop in de taakbalk van Windows.

Het is ook mogelijk om te schakelen Cortana volledig als u vragen hebt over het privacybeleid van Microsoft.

Geïntegreerde Xbox Streaming

De Xbox Companion-app meegeleverd met Windows 10, is de perfecte accessoire voor de Xbox gamers. Het geeft u de volledige controle over uw Xbox op afstand, zodat u het downloaden van games, spreken met uw vrienden en bekijk uw gaming prestaties.

Het is het beste kenmerk, echter, is de Xbox-game-streaming. Dat betekent dat je kunt spelen op uw Xbox-games met de Xbox-controller of een gekozen alternatief, rechtstreeks vanaf uw Windows-PC. Het stromen van de video-uitgang van uw Xbox op uw PC, zodat u deze op het volledige scherm, of in een kleiner venster om u te laten spelen terwijl je andere windows zichtbaar zijn.

Met de Xbox Companion-app van Microsoft is het bouwen van een ecosysteem dat zorgt voor een grotere flexibiliteit op hoe en waar u uw favoriete games spelen. Voor het beste gebruiken, moet u een bekabelde verbinding, maar u kunt de vermindering van de kwaliteit van de verbinding voor aanvaardbare gameplay over een WiFi-netwerk.

Het maken van de Meeste Van Windows

Wanneer u een nieuwe PC, dit zijn enkele van de meest essentiële software en functies die u zult gebruiken, in de eerste plaats. U kunt uw eigen voorkeuren, en dat is prima—Windows is ontworpen voor maximale aanpassing, zodat u gebruik van de apps en de instellingen die passen bij uw behoeften het meest.

Als je net hebt gekocht jezelf een nieuwe Windows-PC, jezelf omhoog en draait snel door het installeren van deze apps eerst.