Vad Är ett SIM-Kort som Används Till?

0
314

Bara om varje mobiltelefon finns idag använder sig av ett SIM-kort. “SIM-kort” är kort för Subscriber Identity Module. Utan det, kan du inte ringa eller ta emot samtal. Du kan inte använda internet-data över en mobil anslutning.

Du har förmodligen redan visste detta, men varför är din telefon så värdelös utan denna lilla bit av metall och plast? Vad är ett SIM-kort som faktiskt används för?

Vad ett SIM-Kortet Ser ut Som

Ett SIM-Kort är ganska lätt att identifiera. Det är ett plastkort med en tydlig uppsättning av metall kontakter. Inne i SIM-kortet hittar du en integrerad krets, som kommunicerar med telefonen via den ovan nämnda metall kontakter.

SIM-kort kommer i en mängd olika former och storlekar. I själva verket finns det fyra storlekar totalt. Den största är känd som “full-size” och är föråldrad. Mätning 3.37 av 2.125 i full storlek SIM-kort var i princip storleken på smarta kort.

Anledningen till detta är ganska intressant. I början av mobiltelefoni, har flera personer som skulle dela på en och samma telefon. Tanken var att du skulle sätta din enorma SIM-kortet i telefonen när du vill använda det. Eftersom kortet skulle spendera mer tid i din plånbok än på en telefon, den stora plast kropp vettigt.

Dessa dagar de flesta SIM-kort du ska köpa har alla tre av de gemensamma storlekar, med bitar av plast i kroppen att bryta bort tills du når den storlek du vill ha. Mini-SIM storlek är ganska ovanligt i dessa dagar och används oftast i äldre enheter eller till låg kostnad enheter baserade på äldre modeller.

Mikro-SIM-storlek är mycket populära och de flesta vanliga telefoner använder detta. Nano-SIM-storlek eliminerar praktiskt taget all plast runt SIM-kontakter och är i princip standard för flaggskepp och mid-high-end smartphones, där inre rymden är på en extrem premium. SIM-kort är fysiskt knappat att göra det omöjligt att sätta in dem på fel sätt runt.

Här är ett tips: kasta inte bort Mini – och Micro-SIM-bilder när du får ett nytt SIM-kort. Om du någonsin behöver för att flytta SIM-kortet till en annan telefon kan du fortfarande behöver dem!

Vad Gör ett SIM-Kort Göra?

Det nät som ägs av din tjänsteleverantör är bara det att – ett nätverk. De behöver för att kontrollera vem som har tillgång till nätverket, både av säkerhetsskäl och för att göra det hela fungerar!

Så vad är ett SIM-kort? SIM-kortet fungerar som passerkort. Den innehåller dina inloggningsuppgifter. Så i den meningen det är som ett kort som lagrar ditt användarnamn och lösenord. Du “logga in” till mobilnätet med SIM-kortet. Ditt telefonnummer är ditt unika nätverk identitet.

Oavsett var du går, så länge du är inom räckvidden för en cellulär torn som tillhör din operatör, du kan nås och nå andra.

Vad som är Lagrade På ett SIM-kort?

SIM-kortet har information om det som nätverket behöver för att verifiera ditt konto. En av dessa är ICCID eller Integrated Circuit Card Identifierare. Detta är ett nummer som är unikt för det specifika fysiska SIM-kortet.

Nästa viktiga bit av data på SIM-är känd som lösenord. Detta är en kryptografisk nyckel som används för att registrera data som skickas till mobilnätet. De viktigaste är att köra genom en kryptografisk funktion och sedan jämfört med en annan beräkning görs med en kopia av nyckeln lagras i flygbolagets databas. Om de stämmer, du är låt ut på nätet.

SIM-har också minne på det, som du kan använda för att lagra dina kontakter och sms-meddelanden. Detta är ganska begränsad men med mest SIMs sport mellan 64 och 256 utrymme. Dessa dagar de flesta människor är bättre att lagra sina kontakter i telefonens eget minne, tillsammans med en säkerhetskopia med hjälp av något som iCloud eller sitt Google-konto.

Kontrakt och Förbetalt SIM-Kort

Det finns i allmänhet två modeller cellulära tjänsteleverantörer använder för att sälja sina tjänster till kunder. Du kan teckna ett fast avtal avtal, eller du kan vara ett förbetalt kund.

I båda fallen får du ett SIM-kort. Själva korten är inte skiljer sig från varandra. Det är snarare hur leverantören hanterar konto som skiljer dem. Du kan köpa förbetalda SIM-kort från hyllan. Även om det i många länder måste du registrera köp, med hjälp av regeringen ID och bevis på uppehållstillstånd.

Kontraktet SIM-kort tilldelade uppgifter, prata med tid och andra resurser enligt ditt avtal. Översatsad läggs till din faktura och på slutet av faktureringsperioden pengarna får dras från ditt konto. Med förbetalda kort, kommer du vanligtvis läsa in ett belopp på SIM-eller på annat sätt köpa samtalstid eller mobil data i förskott.

Beroende på var du bor, vissa kontrakt telefoner kan vara låst till SIM-kort från leverantören. Ofta är detta ett sätt att få en telefon för en betydande rabatt, men om du någonsin behöver använda ett annat SIM-kort, kanske när du reser, du kommer att upptäcka att det inte fungerar! För att undvika denna typ av situation, se till att leta efter telefoner som säljs som “olåst”.

Byta SIM-Kort

Ta en SIM från en telefon och flytta den till en annan är ganska smärtfri. Med tanke på att båda telefonerna använder samma SIM-kort storlek. Om den andra telefonen använder en större storlek, måste du använda en adapter för att få det att passa större spår. Om SIM-kortet som du vill använda är för stor för måltelefon, du har två val.

Den första är att minska SIM ner till storlek. Vissa människor är modiga nog att göra detta med hjälp av något annat än en sax och någon form av mall. Om du råkar skära i de kretsarna av SIM-kortet, det är spelet över och du behöver en ny. Det säkraste sättet att göra detta är genom att använda en dedikerad SIM-skärande verktyg. Även då du riskerar att förstöra kortet, så ta denna väg endast på din egen risk.

Det andra alternativet är att byta SIM-kort. Naturligtvis, om du bara gick ut och köpte ett nytt SIM-kort, det skulle ha ett annat telefonnummer som associerats med det! Varje tjänsteleverantör kanske har ett annat förfarande för att flytta ditt telefonnummer från ett SIM-kortet till en annan.

I allmänhet bör dock ta helt enkelt ett telefonsamtal och verifiering av din identitet. Om leverantören har fysiska butiker, du bör även ha möjlighet att gå i för ett nytt SIM-kort med din gamla funktionshindrade.

Dessa dagar är det populärt att använda sms-meddelanden som skickas till olika SIM-kort som en form av två-faktor autentisering. Så nu har vi något som kallas SIM-swap bedrägeri. Där brottslingar hitta metoder för att få ditt telefonnummer överfört till ett SIM-de kontrollerar. SIM-duplicering är en annan metod. Det är verkligen något att se upp för.

Livet Efter SIM-Kort

SIM-kort, åtminstone diskreta SIM-kort, är egentligen inte nödvändigt längre. Vi är redan ser en ökning av framtaget eller inbyggda SIM-kort. Detta är ett SIM-kort inbyggd direkt i telefonen. Detta kort är programmerbar, vilket innebär att du lätt kan byta leverantör, eller använda flera leverantörer på en gång.

I vissa länder, “dubbla SIM-telefoner har varit mycket populära. Med dessa kan du ha två telefonnummer, ett för personligt bruk, till exempel. Du kan också ha en särskild data SIM-kort, kanske till och med bättre priser.

eSIMs göra detta överflödiga och vänder på tillgång och autentisering till något liknande fasta bredband. Där du helt enkelt skriva in ett användarnamn och lösenord för att få tillgång till en viss tjänsteleverantör.

Några aktuella telefoner har inbyggda SIM-kort i skrivande stund, men som är inställd på att förändra den bransch inför denna nya standard. Är du nästa telefon kan mycket väl ha någon plats att sätta i ett SIM-kort på alla, som skulle vara slutet på en epok, men definitivt ett steg till det bättre.