Pas Op Voor Deze 7 Facebook Oplichting

0
984
AlexandraPopova/Shutterstock.com

In tegenstelling tot de e-mail spam van de late jaren ‘ 90 en begin jaren 2000, Facebook oplichting kunnen worden moeilijker te herkennen. Zij verbergen in het zicht en recyclen van oude tactiek tijdens het azen op een aantal van de meest vertrouwen de leden van de samenleving.

Laat u niet van uzelf of iemand die u de zorg over vallen voor een Facebook scam. Leren wat te zoeken en veilig zijn.

Facebook Phishing

Phishing is de handeling van het zich voordoen als een service te overtuigen van een doel te geven in hun inloggegevens. Terwijl Facebook phishing is uiteindelijk niet anders dan een andere vorm van phishing, het is belangrijk, omdat sommige van de andere oplichting op deze lijst zijn sterk afhankelijk van gecompromitteerde accounts.

De meeste phishing vindt plaats via e-mail wanneer een oplichter stuurt een bericht met de vraag of de doelstelling om in te loggen op hun account, herstellen van hun wachtwoord of account verifiëren details. Wanneer deze koppeling wordt geklikt, wordt het doel is genomen om een website die veel lijkt op Facebook, maar eigenlijk is gehost elders. U kunt ter plaatse een scam zoals dit door te kijken naar de adresbalk van uw browser. Als het leest iets anders dan “facebook.com” vervolgens worden misleid.

Facebook ook niet vaak versturen van mededelingen met de vraag de gebruikers om te controleren of hun accounts. Tenzij je nog niet aangemeld voor de jaren, je Facebook-account dan ook niet nodig om een actie uit te onderhouden. Zelfs als u denkt dat een bericht legitiem is, moet u nog een bezoek Facebook.com rechtstreeks eerder dan het volgen van een link in een e-mail, gewoon veilig.

Want Facebook is een sociaal netwerk, je vrienden invloed op je gedrag tijdens het gebruik van de dienst. Als je ziet dat een vertrouwde vriend of familielid heeft graag een pagina gedeeld op een post of een aanbeveling voor een service om u op het platform, bent u veel minder kans om het te vragen. De associatie met uw vrienden wordt het een stilzwijgende goedkeuring.

Met de toetsen aan uw Facebook account, een oplichter heeft toegang tot uw volledige lijst van vrienden. Ze kunnen vertellen wie je boodschap en hoe vaak je dat doet, en zelfs wat je over te praten. Deze informatie kan worden gebruikt voor het uitvoeren van gerichte persoonlijke oplichting, of het kan worden gebruikt voor het uitbrengen van een veel groter net over je hele vriendenlijst.

Het Ticket Scalpeur Evenement Scam

Oplichters hebben genomen om het gebruik van Facebook evenementen-systeem om u te misleiden door te betalen over de kansen voor event-tickets. Deze veel te dure tickets kan nooit bestaan in de eerste plaats, en als je pech genoeg om te vallen voor de oplichting, dan bent u waarschijnlijk niet in staat om te herstellen van uw geld.

De oplichter maakt eerst een event-pagina voor een show met een beperkte tickets en een hoge vraag, toont vaak zijn die al uitverkocht. Veel van dergelijke oplichters zullen maken legitiem uitziende gebeurtenissen “bedrijf” pagina ‘ s, die meestal bestaan uit het geheel van Facebook evenementen voor vergelijkbare shows.

Het evenement is dan gepromoot op Facebook, welke kosten de oplichters zeer weinig aan te doen. Veel gebruikers zullen veel gebruikers klik op “Belanghebbende” of “Gaan” als de post schuift door in hun newsfeeds, die verder biedt het evenement met een gevoel van legitimiteit. Helaas, de link naar de tickets voor de evenementen niet naar een officiële ticket stopcontact.

In plaats daarvan, oplichters zullen invoegen van links naar ticket wederverkoop websites. Deze al bestaan in moreel en juridisch grijs gebied. Dergelijke sites worden vaak gebruikt door scalpers die tickets kopen massaal te spiegelen voor twee, drie of vier keer de prijs. De meer gewilde tickets, hoe meer winst er wordt gemaakt. Veel van deze wederverkopers hebt geen tickets te verkopen in de eerste plaats.

Als u gelukkig genoeg bent voor het ontvangen van uw ticket, zul je moeten betalen veel te hoge prijzen voor. Als uw ticket nooit aankomt, zijn de meeste reseller websites punt naar de algemene voorwaarden waarin staat dat zij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele kopers en verkopers die niet leveren. Afhankelijk van uw lokale wetten, zal u misschien niet veel van bescherming van de consument. Zelfs als je dat doet, niet iedereen heeft de middelen voor de bestrijding van een juridische strijd.

Om te voorkomen dat deze zwendel, altijd kopen van legitieme voorverkoopadressen. Niet blind te vertrouwen op of klik op “Geïnteresseerd” te zijn op evenementen die worden weergegeven in uw news feed. Als u wilt om tickets te kopen, laat Facebook, en zoeken voor de show of artiest zou je graag zien en volgen de officiële links in de plaats.

De Onverwachte Prijs of Lottery Scam

De meeste van ons niet zou vallen voor een brief in de mail die vertelt ons dat we gewonnen hebben in een loterij die wij hebben geen herinnering van het invoeren. De meeste van ons niet zou vallen voor een e-mail of willekeurig bericht op Facebook, gelieve u contact met ons van deze beide. Maar wat als u deze exacte bericht en een bericht van een vriend te vertellen dat ze al verzilverd in hun winsten?

Dit is de advance-fee scam, ook wel bekend als de “Nigeriaanse prins” of 419 scam (als ze schenden sectie 419 van het Nigeriaanse wetboek van strafrecht, die zich bezighoudt met fraude), met een twist. Gecompromitteerde accounts zijn de perfecte voedingsbodem voor dit soort oplichterij. De goedkeuring van een vriend met wie je vertrouwen kan genoeg zijn om een fooi van u over de lijn. Deze vrienden zullen vaak commentaar dat ze het zag je naam op de lijst van de winnaars,” die je altijd moet behandelen als een rode vlag.

Uiteindelijk is de scam neemt dezelfde beurt als elke andere 419 scam die er zijn. U zult horen dat er een “verwerking” of “beheer” moet een vergoeding worden betaald voor het verzenden van het geld naar je rekening. Soms oplichters proberen meerdere keren naar u te betalen “boetes” of “transactievergoedingen” in verband met de balans. Dat is verdacht, deze kosten kunnen nooit worden afgetrokken van uw winsten.

Tegen de tijd dat het muntje valt, je zou kunnen hebben honderden of duizenden dollars in de zwendel. De verleiding van $150.000 kon overtuigen velen van ons besteden $1500 zonder een tweede gedachte. Je moet altijd de vraag wie wil dat je om geld uit te geven om een prijs te ontvangen.

Valse cadeaubonnen en Coupons

U hebt waarschijnlijk gezien deze cadeaubon of kortingsbon van oplichting geadverteerd rond het web, maar nooit gedacht om te klikken op hen. Maar dat is niet het geval wanneer ze worden gedeeld door een vriend, een tactiek die veel oplichters vertrouwen op de werving van meer slachtoffers.

Een vriend deelt een gratis gift card of met een aanzienlijke korting code voor een grote retailer op Facebook. Nieuwsgierig, klik je op en je wordt gevraagd een formulier in te vullen, zodat u kunt krijgen van uw code. Aan het einde van het proces, je bent verteld om het aandeel van de post, op dat moment zult u ontvangen wat beloofd is aan u. Het probleem is, dat uw gift card of korting nooit aankomt.

Zou je niet denken dat iets meer van dit, maar je hebt al opgelicht. Persoonlijke informatie, vooral de namen gekoppeld aan adressen, datum van geboorte, en een geldig e-mailadres alles van waarde is online. Uw gegevens kunnen worden verkocht aan spammers die het gebruiken voor marketing doeleinden. U zult waarschijnlijk veel meer koude telefoontjes en ongevraagde e-mails.

Soms oplichters zullen proberen de zwendel in omgekeerde richting door het sturen van valse cadeaubonnen om een fysiek adres. Wanneer u “activeren” van de gift card door naar de link op de rug, uw gegevens worden genomen om te worden verkocht elders, en uw gift card werkt niet.

Onmiddellijk worden verdacht van een competitie of aan te bieden die u vraagt om het aandeel van de post als onderdeel van de vordering of moet invoeren. Facebook en Twitter gekraakt neer op dit probleem jaren geleden, en het is niet langer getolereerd als geldig middel van het invoeren van wedstrijden of het eisen van kortingen of voor een tegoedbon.

Slechte Verkopers op de Facebook Marktplaats

Facebook Marketplace en het enorme aantal van Kopen/Verkopen/Ruilen groepen op het platform zijn een handige manier om te spiegelen oude items of het kopen van tweedehands goederen in uw omgeving. Er is ook een enorm potentieel voor dingen die mis kunnen gaan door oplichters en malafide actoren.

U moet nooit kopen van een item op Facebook Marketplace die u kunt inspecteren of zelf ophalen in persoon. Facebook Marketplace is niet van eBay en heeft geen koper bescherming op zijn plaats om u te beschermen tegen verkopers die niet verzenden van de items die u hebt gekocht. Bovendien, verkopers vaak gebruik van persoonlijke betaling functies reserveren voor vrienden en familie over de diensten zoals PayPal, en is er geen mogelijkheid om te keren van de betaling.

U kunt ook stel je jezelf open voor andere problemen, zoals een ontmoeting met een verkoper in een eigen uitvoering van een contante transactie en beroofd. Als je iemand te ontmoeten in de persoon van Facebook Marketplace, doe dit op een verstandige, goed verlichte en openbare locatie. Neem iemand met je wie je kunt vertrouwen, en als alles wat je koopt klinkt te mooi om waar te zijn, dan vertrouw op je eigen instinct en niet komen opdagen.

Facebook Marketplace is gebruikt om snel te verkopen-op gestolen goederen, in het bijzonder gadgets zoals tablets en fietsen. Als u het kopen van gestolen goederen en ze zijn terug te voeren op u, op zijn minst, verliezen wat je hebt gekocht en zal waarschijnlijk verliest al het geld dat je betaald voor dit item. Als de autoriteiten vermoeden dat je wist dat de goederen werden gestolen, je kan belast worden met de behandeling van gestolen goederen ook.

Romantiek Oplichting

Romantiek oplichting zijn uitgebreid, maar ze hebben velen misleidde. Veel van de tijd, zal de fraudeur gebruik een relatie met een pak geld en andere goederen van het slachtoffer. Deze berichten kunnen desastreuze gevolgen hebben dan het financiële verlies als ze te ver gaan.

Wees altijd op uw hoede van iemand die je online ontmoet, omdat het zo moeilijk is om te bewijzen dat ze zijn wie ze zeggen te zijn. Zelfs telefoongesprekken en webcam gesprekken kan legitiem lijken terwijl ze uiteindelijk teleurstellen. Helaas, veel mensen die aangetrokken worden door deze zwendel niet in staat of niet bereid om te zien dat ze worden gebruikt.

De belangrijkste rode vlag om te kijken voor een romantische interesse die je hebt ontmoet op Facebook (of elders op internet) waarin om geld wordt gevraagd. Hun redenen lijkt overtuigend, en ze trekken op heartstrings in een poging om u te overtuigen dat ze een legitieme reden. Ze zou kunnen zeggen dat ze kort op de huur, dat hun huisdier moet geopereerd worden, of dat hun auto aan een dringende herstellingen.

Deze scam kan een zeer donkere beurt wanneer de oplichter wil meer dan alleen geld. Het recente geval van Sydney vrouw Maria Exposto laat zien hoe ernstig mis kan gaan. Maria werd gevonden met meer dan 1 kilo methamfetamine in een rugzak in Kuala Lumpur luchthaven tijdens de reis terug van een reis waar ze moest voldoen aan een AMERIKAANSE militair soldaat die zichzelf geïdentificeerd als “Captain Daniel Smith.”

Haar vermeende liefdesrelatie nooit is aangekomen, en in plaats daarvan, ze was bevriend met een vreemdeling (de oplichter) die haar overtuigd om de rugzak terug naar Australië. Maria werd veroordeeld door een Maleisische rechtbank van drugshandel en veroordeeld tot de dood in Mei 2018. Het duurde vijf jaar in de gevangenis zat en 18 maanden op death row voor haar veroordeling werd vernietigd, en ze werd uitgebracht.

Dit is een ongewone draai voor een romance scam, maar het is niet de eerste keer dat het is gebeurd. In April 2011, Nieuw-Zeeland vrouw Sharon Armstrong werd gevonden in de handel van cocaïne uit Argentinië, want ook zij was gevallen voor een romance scam.

Clickbait Gebruikt om Malware te Verspreiden

Dit is dezelfde techniek die gebruikt wordt op het internet door misleidende adverteerders te rijden klikken. Zie je een advertentie voor een “schokkende video” of een “verbazingwekkende transformatie” of een ander ook schandalig titel. Als je er op klikt, zult u meestal worden genomen door een paar omleidingen voor de landing op een website die probeert om malware te installeren op uw computer.

Op Facebook, deze links verschijnen vaak op tijdige intervallen, zoals bij het sociale media netwerk is het bespreken van de implementatie van nieuwe functies. Sommige van deze oplichting bieden om functies toe te voegen aan uw account, zoals het legendarische “dislike” – knop of een middel om te zien wie uw profiel bekeken heeft. In geval van twijfel, een snelle internet zoeken moet uitwijzen welke legitieme veranderingen, en kunt u negeren de clickbait.

Terwijl Facebook kan links te verwijderen of toe te voegen uitsluitingen naast misleidende en valse verhalen, het gebruik van URL-verkorting van de websites en om te buigen links worden intensief gebruikt om detectie te vermijden. Voor uw veiligheid (en dat het oplichters klikken), moet u voorkomen dat spammy content als deze helemaal.

De Gouden Regel

Veel (maar niet alle) berichten kunnen worden vermeden als u één simpele regel: als het te mooi lijkt om waar te zijn, het waarschijnlijk is. Voor de rest, je hoeft alleen maar om waakzaam te zijn, en altijd de vraag van de motieven van de persoon die betrokken is met u, of het nu een Facebook evenement, een gesponsorde post, of van een ongevraagd bericht.

Als Facebook blijft groeien en hebben een belangrijke impact op de manier waarop we leven ons leven, deze oplichting (nieuwe) gebonden zijn vaker optreden. Sociale media is niet de enige dienst die getroffen worden door dergelijke problemen, en oplichting zijn schering en inslag op crowdfunding websites en vele andere online diensten.

LEES VERDER

  • “How-To Geek Is op Zoek naar een Externe Full-Time copywriter Technologie
  • “Wat Doet “IRL” Betekenen en Hoe Gebruik Je Het?
  • “Hoe een Wachtwoord Manager Beschermt U tegen Phishing-berichten
  • “Hoe Maak ik een Afbeelding van Uw USB-Drive
  • “Hoe Uw Apple Horloge Kan U Helpen Actief Te Blijven