Hoe Meer toe Te kennen Aan de RAM Minecraft

0
226

Ondanks zijn lage grafische stijl en relatief simplistische gameplay, Minecraft kan een intensieve toepassing. Er is veel gaande in de achtergrond, vooral als u begint met het spelen rond met redstone-zware bouwt.

Gooi je mods in de mix, de standaard hoeveelheid RAM Minecraft moet uitvoeren plotseling wordt nergens in de buurt genoeg. Zonder voldoende RAM-geheugen, je zal beginnen te ondervinden stotteren, crashes, en andere problemen die te maken dat het spel bijna onspeelbaar.

Het goede nieuws is dat het relatief eenvoudig is toe te wijzen meer RAM-geheugen aan Minecraft. Het andere goede nieuws is dat er meer dan één manier om het te doen.

Zorg Ervoor dat Je RAM-geheugen Te Sparen

De eerste stap is te vinden hoe je precies hoeveel RAM-geheugen op uw PC heeft. Dit is eenvoudig.

 • Klik op Start en selecteer het Instellingen – pictogram (het ziet eruit als een tandwiel).
 • Klik Op Over.
 • Onder Apparaat Specificaties, kijk voor de RAM Geïnstalleerd. Het aantal naast die zal u vertellen hoeveel RAM-geheugen je hebt om te sparen.

Minecraft oproepen voor een minimum van 2 GB RAM-geheugen, hoewel de aanbevolen specs oproep voor 4 GB. Als u meer dan dat, je bent golden. Nu kunt u het toewijzen van al het RAM-geheugen Minecraft moet uitdoven en de dorst.

Methode Één: het Toewijzen van het RAM Van De Standaard Launcher

De originele, standaard Minecraft launcher veranderd in de afgelopen jaren, maar u kunt nog steeds toewijzen meer RAM-geheugen wat Minecraft gebruikt.

 • Open de Minecraft Launcher en selecteer de versie die u wilt spelen (hetzij Gesteente of Java)
 • Selecteer Installaties van de tabbladen aan de bovenkant. Ziet u een lijst van releases onderstaande, maar indien u nog geen specifieke versies te spelen, je kan alleen de meest recente versie.
 • Beweeg uw cursor over de in en klik op de drie witte stippen op de rechterkant en klik vervolgens op Bewerken.
 • U ziet een scherm met de naam van de installatie, de versie, en een paar andere instellingen. Klik op Meer Opties en scroll naar beneden totdat u JVM-Argumenten. Deze box bevat veel van de code, maar alles wat je nodig hebt om zorgen over te maken is het eerste fragment dat eruit ziet als dit:

-Xmx2G

 • Het nummer aan het einde is de hoeveelheid RAM Minecraft gebruikt. Het wijzigen van de “2” aan hoeveel RAM-geheugen je wilt Minecraft te gebruiken.

Het is mogelijk om het te laten gebruik maken van alle van de RAM die je beschikbaar hebt, maar of het daadwerkelijk gebruik maakt van volledige benutting hangt op als u nog iets anders uitgevoerd en op de achtergrond geopend.

 • Zodra u de wijzigingen hebt aangebracht, klikt u op Opslaan en start het spel. Ziet u een verschil in de prestaties direct verbeteren.

Methode Twee: het Toewijzen van het RAM Van De ATLauncher

Als u hebt gedownload van mods of speelden veel van de Hemel in de Fabriek, dan bent u waarschijnlijk bekend met de ATLauncher voor Minecraft. De ATLauncher maakt het instellen van opzij meer RAM-geheugen, zelfs makkelijker dan met de standaard launcher, vooral omdat het betekent dat je niet hoeft te werken met een code om het te laten gebeuren.

 • De lancering van de ATLauncher.
 • Aan de rechterkant van de launcher is een lijst van opties. Selecteer Instellingen en vervolgens op het Java/Minecraft tab aan de bovenkant van het scherm.
 • Er zijn meerdere opties om uit te kiezen, maar wat je bent geïnteresseerd in het tweede – Maximaal Geheugen/RAM. U kunt het bedrag in dat u wilt toewijzen, maar de makkelijkste optie is om te klikken op de pijlen omhoog en omlaag. Hiermee verplaatst u het bedrag van de toegewezen RAM-omhoog of-omlaag in 0.5 GB stappen.
 • Zodra u hebt geselecteerd de hoeveelheid RAM die je wilt gebruiken, klikt u op Opslaan. Als je het spelen van een mod-zware pack, zoals SkyFactory, moet u toewijzen meer RAM-geheugen of de titel niet wordt gestart. In tests, Sky Factory 4 vereist 4 GB RAM-geheugen op het minimum of het aangetroffen fouten bij het opstarten.

Methode Drie: RAM Toewijzen met Behulp van De Twitch/Vloek Launcher

Je kunt ook spelen met een verscheidenheid van Minecraft mods (of normale Minecraft) via de Twitch launcher. Het wijzigen van de instellingen is net zo eenvoudig in deze launcher als in de ATLauncher boven, maar de eerste methode voor het bereiken van deze instellingen is een beetje anders.

 • In de rechter bovenhoek, klik op de drie lijnen, ga naar Bestanden, en klik vervolgens op Instellingen. U kunt ook op CTRL + Komma vanuit de launcher te openen het menu Instellingen.
 • Van daar, ga naar Minecraft en blader omlaag naar de onderkant van het scherm. U ziet een sectie Java-Instellingen. Kijk voor het Toegewezen Geheugen in en klik op de slider.
 • Door de standaard, het geeft 3,228 MB RAM-geheugen Sky Factory 4. U kunt de schuifregelaar naar links of naar rechts om het toewijzen van meer of minder RAM-geheugen voor het spel. De schuifknop verhoogt of verlaagt de RAM in 0,25 GB stappen.
 • Als je eenmaal hebt verplaatst u de schuifregelaar voor je klaar. Navigeer terug naar Mods, selecteer Minecraft, en start in de beter presterende titel. Het is zo eenvoudig als dat.

Het toekennen van meer RAM Minecraft kan (en in veel gevallen zullen) maken Minecraft beter presteren, maar er zijn situaties waarin de toewijzing te veel RAM zal verlagen de algehele prestaties van het systeem.

Andere gebieden van uw PC extra RAM, ook. Terwijl deze geen grote gevolgen als ze niet op dezelfde tijd als een spel, het is vaak een goed idee om ten minste 1 GB RAM voor andere processen niet in verband met gaming.

Als je je RAM-instellingen en je nog steeds niet zien van de prestaties die u verwacht, of uw PC en meldt een onjuiste hoeveelheid RAM—kan wijzen op andere problemen met uw geheugen. Het is een goed idee om af en toe controleren op slechte geheugen.

Het goede nieuws is dat zelfs als je een probleem hebt met uw RAM-geheugen, het verwisselen van het uit is eenvoudig. In feite, als je wilt om nog beter te presteren, het is het overwegen waard de aankoop van meer RAM-geheugen voor uw systeem, vooral als het geheugen prijzen blijven dalen.