Vilken iphone Har Stående Läge?

0
83
Kevin Parrish

Smartphones kan aldrig ersätta en bra DSLR eller analog kamera, men de är fortfarande en praktisk, bärbar substitut. De är även anständiga lösningar för att ta upp-nära skott och porträtt. Denna guide förklarar som iphone har stående läge.

Vad är Stående Läge

Detta är ett läge som används vid fotografering för att ta bilder av ett enda ämne. Traditionellt har detta ämne vare sig det är en människa, en vas med blommor, ett husdjur, och så vidare—stannar i fokus samtidigt som allt annat i förgrunden och bakgrunden är i fokus.

Kevin Parrish

På en DSLR eller analog kamera, kan du fokusera manuellt linsen på ett ämne samtidigt också fånga den omgivande ut-i-fokus-element. iphone inte har möjlighet till utanför för att använda tredje part externa linser till och med 2016, när Apple introducerade iPhone 7 Plus.

Efter att Apple lagt Porträtt Belysning på iPhone 8 Plus ett år senare. Den här funktionen använder artificiell intelligens för att efterlikna studio belysning för ett mer professionellt utseende.

Hur Gör Stående Läge Arbete?

Det finns nu två versioner av stående läge på välj iPhone-modeller: Bakre och främre.

Stående Läge för den bakre kameran kräver två särskilda linser: Tele och Vidvinkel. Den teleobjektiv fångar scenen medan vidvinkelobjektiv skannar att skapa en scen nio lager djup karta. Telefonen image signal processor använder dessa lager för att avgöra vad som förblir skarpa och vad det bör oskärpa med hjälp av en konstgjord bokeh effekt. Lager som ligger närmare kameran är självklart vassare än dem på avstånd.

Porträtt för selfies använder Apples TrueDepth kamera design. I detta fall, ir-kameran komponenten fångar och analyserar mer än 30 000 punkter som avges av telefonen dot projektor för att skapa en djup karta. Telefonen image signal processor par denna information med scen fångas upp av den framåtvända kameran för att avgöra vad som bör stå i fokus och vad kräver de bokeh effekt.

Nedan är ett diagram för iPhone X layout, som avslöjades under Apples speciella 2017 händelse.

Apple

Där är Stående Läge?

Öppna beståndet Kamera-app för att hitta detta alternativ parkerade bredvid “Foto” på den skjutbara en lista med alternativ. För människor, appen automatiskt gör en gul ruta runt ansiktena. För andra ämnen, peka på objekt på din skärm för att definiera brännpunkt. Kamera-app sedan bekräftar ditt fokus begäran genom att göra en gul ruta runt motivet.

På iphone-mobiler som har stöd för Porträtt Belysning, kommer du att se en cirkulär glida med Naturligt Ljus, är Studio Ljus, Kontur Ljus, Scen, Ljus, Ljus och Scen Mono effekter. Tryck till på den stora vita virtuella Avtryckaren för att ta bilden.

Vad iphone Stöd Stående Läge (Bak)

Igen, dessa telefoner måste ha två linser eller mer för att stödja Stående Läge. Här är listan:

 • iPhone-11 Pro Max (2019)
 • iPhone-11 Pro (2019)
 • iPhone-11 (2019)
 • iPhone XR (2018)
 • iPhone XS Max (2018)
 • iPhone XS (2018)
 • iPhone X (2017)
 • iPhone 8 Plus (2017)
 • iPhone 7 Plus (2016)
 • (Och framtida iphone)

Observera att iPhone XR har en enda lins trots krav på hårdvara för två. Den här telefonen är stående läge bara fångar en fjärdedel av det djup som vanligtvis finns på andra dual-lens-telefoner. På grund av denna begränsning, Apples Camera app för denna specifika modell har endast stöd för människor i stående läge.

Vad iphone Stöd Stående Läge (Fram)

Dessa telefoner måste ha Apples TrueDepth kamera. Här är listan:

 • iPhone-11 Pro Max (2019)
 • iPhone-11 Pro (2019)
 • iPhone-11 (2019)
 • iPhone XR (2018)
 • iPhone XS Max (2018)
 • iPhone XS (2018)
 • iPhone X (2017)
 • (Och framtida iphone)

Gör Din iPhone Stöd för liggande Läge?

Det enklaste sättet att kontrollera om du äger en iPhone med stöd för stående läge är att titta in i kameran grupp på dess rygg. Om du bara se en objektiv, då det inte har stöd för stående läge. Som tidigare nämnts, iPhone XR är det enda undantaget.

För stående läge i selfies, det bästa sättet att bekräfta din iPhone stöder den här funktionen är att titta på skärmen. Om det inte finns några fysiska Hem-knappen och skärmen sträcker sig från kant till kant, då har du en TrueDepth komponent.

Ett annat sätt att kontrollera är att kontrollera iPhone-modell nummer. Här är listan:

 • iPhone-11 Pro Max – A2160 (Kanada, Usa) / A2217 (Kina, Hong Kong, Macao) / A2215 (Andra)
 • iPhone-11 Pro – A2161 (Kanada, Usa) / A2220 (Kina, Hong Kong, Macao) / A2218 (Andra)
 • iPhone-11 – A2111 (Kanada, Usa) / A2223 (Kina, Hong Kong, Macao) / A2221 (Andra)
 • iPhone XS Max – A1921 / A2101 / A2102 (Japan) / A2103 / A2104 (Kina)
 • iPhone XS – A1920 / A2097 / A2098 (Japan) / A2099 / A2100 (Kina)
 • iPhone XR – A1984 / A2105 / A2106 (Japan) / A2107 / A2108 (Kina)
 • iPhone-X – A1865 / A1901 / A1902 (Japan)
 • iPhone 8 Plus – A1864 / A1897 / A1898 (Japan)
 • iPhone 7 Plus – A1661 / A1784 / A1785 (Japan3)

För att hitta den modell nummer på enheten tryck till på Inställningar > Allmänt > Om. Nästa, tryck på den del antalet anges till höger om “Modell Antal” för att se de faktiska modellnummer.

LÄS NÄSTA

 • “Hur att Dela en Levande Bild som en GIF till Twitter från Din iPhone eller iPad
 • “Vad Är Swappiness på Linux? (och Hur man Ändrar Det)
 • “Kommer Windows-10 Fungerar på Min Dator?
 • “Där Du Kan Strömma Din Favorit Christmas Special
 • “Hur du skriver Ut Foton i Windows 10