Kommer Windows-10 Fungerar på Min Dator?

0
166

Om din dator kör Windows 7, det finns en god chans att det också kommer att köra Windows-10. Båda operativsystemen har liknande krav på hårdvara. Alla nya PC du köpa eller bygga kommer det nästan säkert att köra Windows 10, alltför.

Du kan fortfarande uppgradera från Windows 7 till Windows 10 gratis. Om du är på staketet, vi rekommendera att ta fördel av erbjudandet innan Microsoft slutar stödja Windows 7.

Windows-10: s Krav på Systemet (Nästan) Samma Som Windows 7

Här är Windows-10: s krav på hårdvara, direkt från Microsoft:

  • CPU: 1 ghz eller snabbare
  • RAM-minne: 1 gb för 32-bitars Windows eller 2 gb för 64-bitars Windows
  • Hårddisk: 32 GB eller större
  • Grafikkort: DirectX 9-kompatibel eller nyare med WDDM 1.0-drivrutin

Windows 7 är krav från ett decennium tidigare är det samma, även om Windows 10 behöver lite mer utrymme på hårddisken. Windows 7 behöver 16GB lagringsutrymme för 32-bitars system eller 20 gb för 64-bitars system. Windows 8 systemkrav är desamma som för Windows 7.

Med andra ord, om din dator kör Windows 7 eller 8 idag, Windows 10 ska köra på det—förutsatt att den inte har en liten hårddisk.

För att kontrollera hur mycket intern lagring din DATOR har Windows 7 kan du öppna Utforskaren och leta under Datorn.

Dessa Är Minimikrav För Systemet

För att vara tydlig, detta är minimikrav. Vi rekommenderar inte att använda Windows 10 på en underpowered DATOR som bara uppfyller denna minsta bar, men vi rekommenderar inte att köra Windows 7 på ett sådant system, antingen.

Till exempel, medan 32GB är tillräckligt med diskutrymme för att installera Windows 10 operativsystemet, behöver du mer utrymme för att installera program och ladda ner filer.

Och, medan en 1 ghz PROCESSOR och 1 gb RAM tekniskt kan köra 32-bitars version av Windows 10, moderna program och även moderna webbplatser får kämpa för att prestera bra. Det är sant i Windows 7 också.

Om din dator kan köra Windows 7, kan det sannolikt köra Windows-10. Om Windows 7 och ditt program fungerar långsamt på ditt system, som förväntar sig samma sak från Windows-10.

Windows-10 Kan Även Vara Snabbare Än Windows 7

Det är värt att notera att Windows-10 kan även vara snabbare på vissa sätt. För exempelvis de senaste versionerna av Windows 10 införliva en bättre, snabbare lösning på den Hotande fel. Om du har en äldre PROCESSOR, kommer det att göra mer långsamt på Windows 7, som har en mindre sofistikerad Spectre patch som saktar ner ditt system mer.

Windows-10 har också en hel del av under-the-hood arbete som skett under ett decennium av utveckling eftersom Windows 7 släpptes. Till exempel, Microsoft konstruerad för Windows 8 för att använda mindre RAM än Windows 7. Snabb Start, aktiverat som standard, kan göra att din PC startar snabbare.

Kärnan operativsystem kan behöva mer utrymme, men det är effektiviserats. Detta är inte en annan Windows Vista-situation: Windows 10 var konstruerade för att prestera bra på datorer som körde Windows 8 och Windows 8 utformades för att prestera bra på Datorer som kör Windows 7.

Du Kan Fortfarande Uppgradera till Windows 10 Gratis

Om du använder Windows 7, kan du fortfarande uppgradera till Windows 10 gratis. Allt du behöver är ett giltigt Windows 7 (eller 8) nyckel, och du kan installera en licensierad, aktiveras Windows-version 10.

Vi uppmuntrar dig att dra nytta av detta innan Microsoft slutar stöd för Windows 7, den 14 januari 2020. Uppgradera till Windows 10 innebär att din DATOR kommer att fortsätta att få säkerhetsuppdateringar. Utan uppgradering, bara företag som betalar för dyra supportavtal kan fortsätta att få uppdateringar.

RELATERAT: Du Kan Fortfarande Få Windows 10 Gratis Med Windows 7, 8 eller 8.1-Tangenten

Överväga att Köpa en Ny DATOR

Om du är orolig att din DATOR kanske inte kan köra Windows-10 ja, och du fortfarande använder Windows 7, överväga att ta chansen att köpa en ny DATOR. Moderna datorer har snabbare Processorer, snabbare lagring, bättre grafikkort och bättre batteritid än äldre system.

Oavsett om du letar efter en budget bärbar eller en stationär DATOR som inte kommer att bryta banken, det finns massor av bra alternativ som inte kommer att bryta banken. Om din Windows 7-system varade i många år, det är bra chans till en ny DATOR kommer att göra samma sak.

RELATERAT: Våra 5 Favorit Bärbara datorer Under $500

LÄS NÄSTA

  • “Vad Är Swappiness på Linux? (och Hur man Ändrar Det)
  • “Där Du Kan Strömma Din Favorit Christmas Special
  • “Hur du skriver Ut Foton i Windows 10
  • “Hur att Spåra Bestånd med Google Kalkylark
  • “Vad är Nytt i Chrome 79, Anländer Idag