Het tellen van de Dagen Tussen Twee Data in Google spreadsheets

0
192

Als u wilt tellen het aantal dagen tussen twee datums, kunt u gebruik maken van de DAGEN, DATEDIF, en NETTO.WERKDAGEN functies in Google spreadsheets te doen. DAGEN en DATEDIF tellen alle dagen, terwijl netto. werk dagen sluit op zaterdag en zondag.

Het Tellen Van Alle Dagen Tussen Twee Datums

Voor het tellen van de dagen tussen twee data, ongeacht of het dag is een doordeweekse dag of een vakantie, u kunt gebruik maken van de DAGEN of DATEDIF functies.

Met behulp van de DAGEN van de Functie

De DAGEN van de functie is het makkelijkst te gebruiken, zo lang als je niet zoveel over, behalve op feestdagen of in het weekend. DAGEN zal nota nemen van extra dagen gehouden in een schrikkeljaar, echter.

Te gebruiken DAGEN te rekenen tussen de twee dagen, open je Google Bladen werkblad en klik op een lege cel. Type =DAGEN(“01/01/2019″,”01/01/2018”), het vervangen van de aangegeven data met uw eigen.

Gebruik uw data in omgekeerde volgorde, dus voor de einddatum van de eerste, en de startdatum tweede. Met de start datum van de eerste zal resulteren in DAGEN retourneren van een negatieve waarde.

Als in het bovenstaande voorbeeld ziet, de DAGEN van de functie telt het totaal aantal dagen tussen twee bepaalde data. De datumnotatie wordt gebruikt in het bovenstaande voorbeeld is het verenigd koninkrijk formaat DD/MM/JJJJ. Als je in de VS, zorg ervoor dat u MM/DD/JJJJ.

Je zult gebruik moeten maken van de standaard datumnotatie voor uw landinstelling. Als u wilt gebruiken een andere indeling, klikt u op Bestand > Spreadsheet-Instellingen en wijzig de “Locale” waarde naar een andere locatie.

U kunt ook gebruik maken van de DAGEN van de functie met verwijzingen. Als u hebt opgegeven twee datums in afzonderlijke cellen, kunt u =DAGEN(A1 A11), het vervangen van de A1 en de A11 in de cel referenties met uw eigen.

In het bovenstaande voorbeeld, een verschil van 29 dagen is opgenomen van data gehouden in de cellen E6 en F10.

Met behulp van de Functie DATEDIF

Een alternatief voor de DAGEN is de DATEDIF functie, die u toestaat om het berekenen van het aantal dagen, maanden of jaren tussen twee datums.

Zoals DAGEN, DATEDIF neemt schrikkeldagen rekening en berekent alle dagen, in plaats van je limiet te werkdagen. In tegenstelling tot de DAGEN, DATEDIF werkt niet in omgekeerde volgorde, dus gebruik de start datum van de eerste en de einddatum van de tweede.

Als u wilt opgeven voor de data in uw DATEDIF formule, klik op een lege cel en typ =DATEDIF(“01/01/2018″,”01/01/2019″,”D”), het vervangen van de data met uw eigen.

Als u wilt gebruiken de data van de cel referenties in uw DATEDIF formule, typt u =DATEDIF(A7,G7,”D”), het vervangen van de A7 en G7 celverwijzingen met uw eigen.

Tellen Werkdagen Tussen Twee Datums

De DAGEN en DATEDIF functies kunt u vinden in de dagen tussen twee datums, maar ze tellen alle dagen. Als u wilt tellen business dagen alleen, en u wilt korting extra vakantiedagen, kunt u gebruik maken van de functie netto. werk dagen.

Netto. werk dagen behandelt zaterdag en zondag als dagen in het weekend, deze te verdisconteren tijdens de berekening. Als DATEDIF, netto. werk dagen gebruik maakt van de start datum van de eerste, gevolgd door de einddatum.

Gebruik netto. werk dagen, klik op een lege cel en typ =NETTO.WERKDAGEN(DATUM(2018,01,01),DATUM(2019,01,01)). Met behulp van een geneste functie DATUM kunt u omzetten in jaren, maanden en data cijfers in een seriële datum nummer, in die volgorde.

Vervang de cijfers weergegeven met uw eigen jaar, de maand en de datum van de cijfers.

U kunt ook gebruik maken van de cel referenties binnen uw NETTO.WERKDAGEN formule, in plaats van een geneste functie DATUM.

Type =NETTO.WERKDAGEN(A6,B6) in een lege cel, het vervangen van de A6 en B6 celverwijzingen met uw eigen.

In het bovenstaande voorbeeld is de functie netto. werk dagen is gebruikt voor het berekenen van de werken werkdagen tussen de verschillende data.

Als u wilt uitsluiten van bepaalde dagen van uw berekeningen, zoals de dagen van bepaalde feestdagen, kunt u deze toevoegen aan het einde van uw NETTO.WERKDAGEN formule.

Om dat te doen, klik op een lege cel en typ =NETTO.WERKDAGEN(A6,B6,{B6:D6}. In dit voorbeeld, A6 is de start datum, B6 is de einddatum en de B6:D6 is een bereik van cellen met dagen van de vakantie te worden uitgesloten.

U kunt de plaats van de cel referenties met uw eigen data, met behulp van een geneste functie DATUM, als u dat wilt. Om dit te doen, type =NETTO.WERKDAGEN(E11,F13,{DATE(2019,11,18),DATUM(2019,11,19)}), het vervangen van de cel referenties en DATUM criteria met uw eigen cijfers.

In het bovenstaande voorbeeld, hetzelfde bereik van de data is gebruikt voor de drie netto. werk dagen formules. Met 11 standard business dagen gemeld in cel B2, tussen twee en drie extra vakantiedagen worden verwijderd in de cellen B3 en B4.

LEES VERDER

  • “Waar Kunt U Het Streamen Van Uw Favoriete Kerst-Specials
  • “Het Afdrukken van Foto’ s in Windows 10
  • “Het Bijhouden van de Voorraden met Google spreadsheets
  • “Wat is Nieuw in Chrome 79, Arriveert Vandaag
  • “Wat Zijn Microtransactions, en Waarom hebben Mensen een Hekel aan Ze?