Het Oplossen van Problemen in Windows op 10

0
98

Een van de vreugden van het gebruik van Windows-10 is dat, in tegenstelling tot de oudere versies van Windows, het is vrij staat om de zorg voor het installeren van eventuele extra randapparatuur zoals uw printer. Als je een printer probleem deze in te stellen op Windows-10, zijn er een aantal eenvoudige reparaties.

De meeste van de tijd, kunt u de zorg van een Windows-10 printer setup-probleem door een aantal vrij standaard stappen, zoals het controleren of alle kabels en connectiviteit. Stuurprogramma ‘ s installeren is een must, maar als het niet anders kan, kunt u de Windows Probleemoplosser om te proberen en oplossen van de meest voorkomende printer problemen met de installatie voor Windows 10 printers.

Controleer Op Ontbrekende Kabels Of Draadloze Connectiviteit

Het lijkt vrij eenvoudig, maar een van de meest voorkomende printer setup-problemen in Windows is een gebrek aan verbinding tussen de printer en uw PC.

Voor bekabelde printers, dat betekent dat een kabel die is nog niet aangesloten aan beide uiteinden. Moderne printers maken gebruik van de USB-of ethernet, dus controleer dat je meegeleverde printer kabel heeft een goede pasvorm aan beide uiteinden. Problemen oplossen problemen met draadloze printers kan het moeilijker zijn, echter.

Draadloze printers, zoals de meeste WiFi-apparaten, moet worden aangesloten op uw eigen draadloze netwerk voordat u andere apparaten kunt afdrukken. Controleer de documentatie van uw printer verder voor stapsgewijze instructies over hoe dit te doen, maar in veel gevallen moet er een WPS-knop op de printer en het netwerk van uw router.

Afhankelijk van uw printermodel en de fabrikant van dit apparaat kan worden vermeld als WPS of een algemeen label, zoals WiFi. Door op deze knop te drukken op beide apparaten moet de printer automatisch verbinding met uw draadloze netwerk. Als het niet van de eerste keer lukt, het maken van een extra poging.

Van, uw apparaat mag worden gedetecteerd door Windows, zo lang als die van uw Windows PC of laptop is aangesloten op het netwerk. Als de WPS-methode niet werkt, kan het nodig te kijken bij het aansluiten van uw printer op uw PC met USB eerste en het configureren van de draadloze configuratie handmatig.

Installeer Ontbrekende Printer Drivers

Printers zijn een veel voorkomende perifere voor Windows 10 Stuks. Met dat in het achterhoofd, heeft Microsoft een zeer uitgebreide catalogus van printerstuurprogramma ‘ s die al beschikbaar zijn voor downloaden en installeren wanneer een nieuwe printer is aangesloten.

In de meeste gevallen hoeft u niets hoeft te doen om een printerstuurprogramma te installeren, zoals Windows moet dit voor je doen. Dat is niet altijd het geval, echter. Microsoft kan niet de stuurprogramma ‘ s voor nieuwe en / of ongebruikelijke printer modellen, of het kan gewoon niet automatisch installeren.

 • Ten eerste, gebruik Windows om online te zoeken naar relevante driver-software. Om dit te doen, klik met de rechtermuisknop op Windows Start menu-knop en klik op Instellingen.
 • Vanaf hier, klik op Apparaten > Printers en Scanners.
 • Op de top, klikt u op Toevoegen van een printer of scanner.
 • Wacht totdat Windows het scannen van uw apparaat voor de printer. Als Windows wordt gedetecteerd, klikt u op wanneer deze verschijnt in de lijst met zoekresultaten. Als het niet kunt vinden uw printer, klik op De printer die ik wil gebruiken, staat niet vermeld in de plaats.
 • In de Add Printer wizard, kies de relevante optie voor uw apparaat. Als het een draadloze printer, selecteert u Voeg Bluetooth, draadloos of netwerk vindbaar printer en klik op Volgende om verder te gaan.
 • Selecteer Mijn printer is een beetje ouder als uw printer ouder is (bijvoorbeeld als het niet gebruik maken van USB).
 • Volg de instructies op het scherm voor uw type printer om de installatie te beginnen. U kunt ook gebruik maken van de Windows Device Manager te vinden of het bijwerken van uw device drivers. Om dat te doen, met de rechtermuisknop op de Windows-knop Start en klik op apparaatbeheer.
 • In apparaatbeheer kijk voor de Printers categorie. Als je niet kunt zien dat uw printer wordt weergegeven, klikt u op Beeld > verborgen apparaten Weergeven of kijk voor uw apparaat onder Overige apparaten voor in de plaats.
 • Klik-rechts op het apparaat en klik op stuurprogramma Bijwerken.
 • Klik op Zoeken automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma’ in het venster dat verschijnt daarna.
 • Windows zal online zoeken naar relevante stuurprogramma ‘ s voor uw printer en, indien gevonden, kunnen deze automatisch worden geïnstalleerd. Als Windows niet kan vinden op de printer, moet u installeer de ontbrekende printerstuurprogramma ‘ s zelf.

  Kijk voor het model van uw printer in de downloads of ondersteuning secties van uw website van de fabrikant en download het meest recente stuurprogramma voor uw apparaat.

 • Zodra u de nieuwste stuurprogramma ‘s voor uw printer, kunt u vervolgens terug naar apparaatbeheer, klik met de rechtermuisknop op uw apparaat en klik vervolgens op stuurprogramma Bijwerken > Bladeren op mijn computer naar stuurprogramma’ s voor in de plaats. U kunt ook de fabrikant kan een installateur voor het installeren van uw stuurprogramma ‘ s automatisch voor u.

Als Standaardprinter Instellen

Als je meerdere printers hebt geïnstalleerd, moet u mogelijk een aantal problemen wanneer u bij het afdrukken van een document. Het instellen van uw nieuwe printer als standaard printer in Windows kunt deze problemen oplossen, voorkomen dat u per ongeluk verzenden van documenten naar de verkeerde printer.

 • Om uw printer als standaard printer in Windows met de rechtermuisknop op de Windows-knop Start en klik op Instellingen.
 • In Instellingen, klik op Apparaten > Printers en Scanners. Je moet het vinkje Laat Windows beheer mijn standaard printer aanvinken of u zult niet in staat om een standaard printer zelf.
 • Als deze instelling is uitgeschakeld, klikt u op uw printer en klik op Beheren.
 • In uw printer beheer-instellingen, klik op als standaard Instellen te maken van de standaard Windows printer.

Als uw printer juist is geconfigureerd, moet u in staat zijn om te beginnen met het afdrukken van deze printer. Dit is de standaard optie wanneer u ervoor kiest om af te drukken.

Voer Het Windows-10 Probleemoplosser

Als uw printer werkt nog steeds niet na het volgen van deze stappen, met het Windows-10-Probleemoplosser kan oplossen de printer probleem. Deze controleert de printer configuratie en leidt je langs een aantal extra stappen om uw printer bedrijfsklaar te maken.

 • Om de lancering van de Windows-10 Probleemoplosser voor uw printer, klik met de rechtermuisknop op Windows Start menu.
 • Klik op Instellingen, vervolgens op Update en Beveiliging > problemen Oplossen.
 • In het Oplossen van problemen sectie, onder de praat te Krijgen, klikt u op Printer.
 • Klik op de probleemoplosser wordt Uitgevoerd om te beginnen.
 • U moet selecteer uw printer uit de lijst. Selecteer de betreffende printer of selecteer Mijn printer niet in de lijst, klik vervolgens op Volgende om verder te gaan.

Windows zal dan beginnen met zoeken door middel van de printer configuratie en andere belangrijke Windows-instellingen te zoeken voor de conflicten. Als een printer problemen worden gevonden, zal Windows vragen om toestemming om de toepassing van de relevante fix te krijgen van uw printer.

Het Oplossen Van Uw Windows-10 Problemen Met De Printer

Deze tips zijn niet uitputtend, maar moeten deze instructies helpen u bij het oplossen van enkele van de meest voorkomende problemen met de installatie van Windows 10 printers soms gooien voor de gebruikers.

Als u nog steeds problemen met het instellen en gebruiken van uw printer, verwijdert u de printer of het opnieuw installeren van de printer driver de volgende stap voordat u contact opneemt met de fabrikant de klant support team.