Wat is Nieuw in Chrome 79, Arriveert Vandaag

0
110

Google is ingesteld op release Chrome 79 vandaag op 10 December 2019. Verwachten lagere CPU-gebruik en verbeterde beveiliging. De nieuwste versie van Chrome kunt delen van een klembord met Android-telefoons ook.

Tabblad Bevriezing Bespaart CPU (en Batterij)

Chrome 79 introduceert automatische tab vriespunt. U moet nooit eens merken dat het gebeurt, maar het zal verminderen Chrome CPU-gebruik, vooral als je veel tabs open. Het lagere CPU-gebruik betekent dat uw laptop batterij gaat langer mee ook.

Met automatische tab bevriezing, Chrome automatisch “bevriezen” tabbladen die je hebt gehad in de achtergrond voor een tijdje. De web pagina opent in de tab zal geen gebruik maken van uw CPU te synchroniseren, het laden van de advertenties en andere werken. Chrome gewoon “pauzes” de web pagina ‘ s activiteit tot u terugkeren.

Het doel is dat de dingen “gewoon werken” zonder dat u er iets van merkt. Je moet nog steeds in staat om muziek of andere audio in een tabblad en schakel verderop. Maar, als u niet de interactie met een tabblad en je hebt links in de achtergrond voor een tijdje, Chrome zal stoppen met het gebruiken van te veel CPU in de achtergrond.

GERELATEERD: Hoe Chrome Tab “Bevriezen” Zal Redden CPU en Batterij

Testen DoH aan het Verbeteren van de Veiligheid en Privacy

DoH zal maken van het internet veiliger en privé door het versleutelen van DNS-aanvragen die worden verzonden tussen uw systeem en uw DNS-server. Momenteel, ze zijn niet versleuteld. Wanneer u verbinding maakt met een website, zoals example.com iedereen tussen u en de DNS server—misschien uw internet service provider of gewoon een openbare Wi-Fi-hotspot u kunt zien dat u op zoek bent naar omhoog “example.com” of welke andere domein dat u bezoekt.

Met Chrome 79, Google zegt dat het zal automatisch inschakelen DoH ondersteuning voor 1% van Chrome-gebruikers in de veronderstelling dat ze “met behulp van een DoH-compliant DNS-provider.” Deze omvatten Google Public DNS en Cloudflare ‘ s 1.1.1.1.

Kunt u het hoofd naar chrome://flags/#dns-over-https inschakelen (of uitschakelen) DoH voor uw Chrome-browser. Vergeet niet, het zal alleen werken als je een DoH ingeschakeld DNS-server die is geconfigureerd op uw systeem.

DNS via HTTPS al heeft bewezen controversiële om wat voor reden—Comcast heeft al gelobbyd tegen het—maar DoH is niet alleen een Google-technologie. Mozilla ondersteunt al in Firefox en Microsoft zal de bouw van DoH rechtstreeks in Windows 10 dus elke Windows-toepassing kan profiteren van het.

GERELATEERD: Hoe DNS Via HTTPS (DoH) een Impuls Zal geven aan de Online Privacy

Klembord Delen Tussen Computers en Android

Als u Chrome Synchronisatie is ingeschakeld en met hetzelfde Google-account op een Android-telefoon, kan Chrome nu synchroniseren van uw klembord tussen uw computer en Android-apparaten.

Om deze functie te gebruiken, moet u Chrome 79 geïnstalleerd op een computer en een Android-apparaat. Als u voldoen aan die vereiste en worden ondertekend met hetzelfde Google-account op beide kunt u met de rechtermuisknop op een webpagina, en u ziet een “Kopiëren naar [Android-Apparaat Naam]” – optie in het menu.

Als Google schakelt deze functie standaard voor sommige reden, bezoek de vlaggen pagina in te schakelen. Typ chrome://flags in Chrome de Omnibox (adresbalk) en druk op Enter. Zoeken naar “klembord” met behulp van het vak zoeken op de pagina en de schakelaar op de “Enable ontvanger apparaat te hanteren gedeeld klembord functie,” “Inschakelen gedeeld klembord functie signalen worden verwerkt,” en “Sync Klembord Service” vlaggen.

Het Wegwerken van Oude beveiligingsprotocollen (TLS 1.0 en 1.1)

Google

TLS 1.0 en TLS 1.1 zijn oudere security protocollen die worden gebruikt voor HTTPS. Met Chrome 79, ze zijn nu niet meer in gebruik. Wanneer u verbinding maakt met een website met deze oudere codering, zie je een waarschuwing zeggen van “uw verbinding met deze site is niet volledig veilig is”, omdat “deze site maakt gebruik van een verouderde beveiliging.” Dit geeft websites nog steeds gebruik van deze verouderde codering een push om te upgraden.

Chrome 79 niet blokkeren van deze sites laden nog niet. In plaats daarvan, Chrome zal beginnen met het blokkeren van deze verbindingen in Chrome 81. Enterprise-beheerders opnieuw inschakelen van ondersteuning voor deze protocollen voor het volgende jaar, maar ze worden verwijderd uit Chrome helemaal in januari 2021.

Google is niet alleen hier: Mozilla, Microsoft en Apple zijn ook het laten vallen van de ondersteuning van deze protocollen in Firefox, Edge, en Safari. Als u ziet dat uw browser het gebruik van HTTPS, dan weet je dat het met behulp van een modern security protocol.

Deze verandering zal niet direct gebeuren: Het zal plaatsvinden op 13 januari 2020, waardoor beheerders van de website wat extra tijd om te upgraden. Tot dan, de Chrome 79 graag houden laden TLS 1.0 en TLS 1.1 webpagina ‘ s. Na die datum is het “Niet Veilig” waarschuwing verschijnt.

GERELATEERD: Waarom Doet Google Chrome Zeggen Websites Zijn “Niet Veilig”?

Wijzigingen Gemengde Inhoud

Chrome al blokken vele soorten van “gemengde inhoud” op het web en langzaam het blokkeren van meer en meer. Gemengde inhoud treedt op wanneer een ontwikkelaar maakt een beveiligde website via versleutelde HTTPS-en laadt middelen, zoals scripts of afbeeldingen over een niet-gecodeerde HTTP-verbinding. Dat is onveilig: Deze activa zijn niet veilig. Iemand zou kunnen knoeien met hen in transit, het veranderen van de beveiligde webpagina. Dat moet niet mogelijk zijn

Chrome 79 verandert de manier gemengde inhoud werkt. Voor de meest gevaarlijke vormen van gemengde inhoud, zoals scripts, Chrome stilletjes blokkeren van de inhoud en dat de website veilig is. Om het te activeren, moet u op het pictogram links van het adres van de pagina in Chrome de Omnibox (adresbalk) in en klik op “Site-Instellingen.” Aan de onderkant van de lijst van machtigingen, je “Onveilige inhoud” op “Toestaan” voor die website. Na u doen, Chrome laadt de inhoud en zeggen dat de website niet veilig is.”

Je moet niet activeren onveilige inhoud, tenzij u een goede reden—misschien heb je echt behoefte hebt aan een oude line-of-business toepassing op het werk, bijvoorbeeld. Een website moet om zich te ontdoen van gemengde inhoud, en Chrome geeft hen nog een duw.

GERELATEERD: Wat Is “Gemengde Inhoud” en Waarom Is Chrome Blokkeert?

Virtual en Augmented Reality op het Web (WebXR)

Chrome 79 stelt de WebXR API ontworpen voor zowel virtual reality (VR) en augmented reality (AR) ervaringen. Deze functie is beschikbaar in Chrome, aangezien Chrome 67 maar onstabiel was en alleen beschikbaar als u zich op een vlag.

Op desktop-systemen, WebXR ondersteunt Oculus VR, OpenVR (gebruikt door SteamVR), en Windows Mixed Reality headsets. Op Android, werkt met Google Dagdromen en Karton. Ontwikkelaars kunnen nu leveren VR en AR ervaringen via het web.

GERELATEERD: De Staat van VR Headsets in 2019: Wat Moet Je Kopen?

Andere Interessante Functies

Zoals altijd zijn er vele kleinere wijzigingen en experimentele functies van Google is spelen met in Chrome. Hier zijn een paar van de meer interessante zaken:

  • Media-afspeelknoppen, Misschien: Google kan al gauw een wereldwijde media-knoppen voor het afspelen van standaard. Deze functie beschikbaar achter een vlag, geeft u een handige knop Afspelen/Pauzeren op Chrome browser werkbalk. Niet meer op jacht naar het tabblad afspelen van audio! Dit werd automatisch ingeschakeld in Chrome 79 beta op een van onze Pc ‘ s, maar niet op een andere PC, wat suggereert dat Google aan het testen is het alleen voor sommige mensen.
  • Andere Tabbladen sluiten, Reeds Hier: Google verwijderd van de “Andere Tabbladen Sluiten” optie bij het vrijgegeven van Chrome 78. Deze functie is terug door de populaire vraag in Chrome 79—maar het is al terug in de nieuwste versies van google Chrome 78, ook. U kunt met de rechtermuisknop op een tabblad en selecteer “Andere Tabbladen Sluiten” sluit alle andere geopende tabbladen in het venster, ook als u nog geen upgrade van Chrome 78 79 nog.
  • Caching Terug en Vooruit: Chroom 79 omvat een experimentele functie—standaard uitgeschakeld—genaamd de “terug-naar voren cache.” Google waarschuwt u mag niet in staat dit omdat het instabiel en kan problemen veroorzaken. Echter, Chrome-ontwikkelaars zijn het testen van een cache die zal maken op de terug (en vooruit) toetsen nog sneller.
  • Web Bluetooth Scannen: Chroom 79 maakt de web platform krachtiger door het toevoegen van Bluetooth Low Energy (BLE) apparaat scannen naar Chrome. Als je toestemming van een website kunt scannen naar nabije Bluetooth-LE-apparaten. Deze functie is standaard uitgeschakeld en is alleen geactiveerd als u op de “Experimentele Web-Platform” – vlag.

Dat is alles voor een ander Chrome versie. Zoals gebruikelijk, de meeste mensen zullen niets merken van de veranderingen. Maar, onder de motorkap, Google is het maken van belangrijke wijzigingen aan security, privacy en performance.

Google brengt nieuwe stabiele versie van Chrome om de zes weken. Verwacht Chrome 80 op 4 februari 2020.

LEES VERDER

  • “Wat Zijn Microtransactions, en Waarom hebben Mensen een Hekel aan Ze?
  • “Hoe Gebruik je Je Agenda Van Windows 10 Taakbalk
  • “Wat Doet IIRC Betekenen en Hoe Gebruik Je Het?
  • “Wat Is Markdown en Hoe Gebruik Je Het?
  • “Het Gebruik van het dmesg Commando op een Linux