Wanneer Is Het Internet Uitgevonden? 10 Feiten die U Waarschijnlijk niet Wist

0
49

Het Internet is wel de belangrijkste uitvinding in de geschiedenis van de mensheid. We zijn nog steeds in de vroege dagen van dit wereldwijde netwerk, maar het is al aan het veranderen van alles over hoe wij werken en leven.

Als het niet voor het Internet, zou u waarschijnlijk niet het lezen van dit recht nu. Maar hoeveel weet u eigenlijk over toen het Internet werd uitgevonden? Zelfs als je oud genoeg bent om te hebben geleefd door alles, veel van dit geweldige verhaal was niet bekend op het moment.

Dus laten we eens een wandeling door de ontwikkeling van dit fantastische uitvinding en pick-up enkele van de verbazingwekkende feiten langs de weg.

Het Internet Werd “Uitgevonden” als een Militair Project

Hoewel veel mensen denken van het internet als het ding dat hen brengt memes en Netflix, het werd uitgevonden voor zeer ernstige redenen – de dreiging van een nucleaire oorlog. De zorg was dat een bom afgesneden communicatie in het hele land. Dus met een systeem dat kan werken, zelfs wanneer grote delen van het uitgeschakeld was een vrij hoge prioriteit.

Een wetenschapper genaamd J. C. R. Licklider die werkte voor het MIT en ARPA (nu genaamd DARPA) kwam met een idee voor een “Galactic Network” die kon blijven werken, zelfs als grote delen van het vernietigd werden. ARPA vond dit een heel leuk idee! Zo kunt u hen bedankt voor het krijgen van op het hele internet bal aan het rollen in de eerste plaats.

Informatie Op Het Internet Wordt Geleverd In Pakketten

Als je naar een Netflix video of stuur een e-mail, al die informatie wordt opgesplitst in een veelheid van kleine info-pakketten. Deze worden verzonden zelfstandig over de spin het web, dat maakt het internet en vervolgens weer in elkaar gezet op het andere uiteinde, zodat de ontvanger kan zinvol zijn van het bericht.

Dit is een fundamenteel onderdeel van hoe het internet werkt, en het is ook de reden dat het bestand is tegen verstoringen. Als sommige pakketten niet halen, kunnen ze opnieuw worden verzonden. Als een pad door het netwerk is geblokkeerd, de pakketten neem dan gewoon een andere router.

Deze methode staat bekend als “packet switching”. Het werd uitgevonden in 1965, slechts drie jaar na Licklider kwam met zijn Galaxy-Netwerk idee. Echter, in dat netwerk eindigde met de naam “ARPANET” in plaats en packet switching dit mogelijk heeft gemaakt.

Het Eerste Bericht Was “LO”

LO? Waarom zou dat het eerste bericht verzonden via ARPANET? Nou, het bericht was bedoeld om te lezen “LOGIN”, maar alleen de eerste twee letters aangebracht, is het aan de ontvangende computer.

Deze twee historische brieven maakten de reis van UCLA naar Stanford op 29 oktober 1969. Slechts een paar maanden na Neil Armstrong stapte er met een voet op de Maan.

In 1969 Het Internet Bestond Uit Slechts 4 Computers

Het is waar, ARPANET had slechts vier computers met elkaar verbonden. Vandaag de dag, ongeveer de helft van de mensen op de planeet hebben toegang tot het internet, met meer dan een apparaat per persoon verbinden aan dit wereldwijde netwerk. We hebben een lange weg afgelegd.

“Internet” Is Een Afkorting Voor “Internetwork”

OK, ARPANET was niet echt het internet nog niet. Het woord “internet” is een afkorting voor “internetwork”. In andere woorden, het internet is gewoon een netwerk van netwerken.

Die eerste handvol van computers werden al snel vergezeld door andere mensen die wilden krijgen op de partij. Het probleem was dat niemand echt wist hoe om te gaan met het verkeer van zo veel mogelijke computers tegelijk. Packet switching is de juiste aanpak, maar er is meer dan één manier is om te schakelen van een pakket.

Het was de zwaarste verkeer vast, dus hoe werd het opgelost?

Het Internet Heeft Zijn Eigen “Taal”

Om dit op te lossen probleem, een ander snugger wetenschapper met de naam van Vinton Cerf kwam met een protocol dat hij creatief met de naam van het Transmission Control Protocol. Dit is in principe net als een taal op internet-apparaten gebruiken om te spreken met elkaar.

Cerf was niet gedaan en is afgestemd met TCP IP of internet protocol. Dat is de reden waarom je hoort vaak de term “TCP/IP”.

Samen vormen deze twee protocollen die bepalen de regels dat het internet gebruikt om pakketten te versturen over de hele wereld. Het is erg slim en iets van de grootte van het internet zou niet beheersbaar zonder.

Het Web Is Uitgevonden In 1991

Wist je dat je op de “Web” op dit moment? De hele wereld was zijn eerste contact met het internet via het World Wide Web. Dat is de “WWW”, dat gebruikt wordt bij het starten van website-adressen.

De Website gemaakt-een aanhoudende bron van informatie, gehost op computers genaamd “servers” die worden permanent aangesloten. Plotseling internet ging van een manier voor wetenschappers en andere mensen die belangrijk werk om informatie te delen, een systeem dat iedereen zou nuttig vindt.

Het Web is uitgevonden door een natuurkundige, Tim Berners-Lee, uitvinder van de “hypertext” taal van het web is gebouwd op, om wetenschappers te helpen bij het delen van hun onderzoek. Als u wilt om hem een bezoek brengen over het hoofd naar zijn Twitter-account.

Eigenlijk is dat Sir Berners-Lee om de rest van ons, omdat zelfs de Koningin vond het Web genoeg om ridder hem.

De Web En Het Internet Zijn Verschillende Dingen

Veel mensen verwarren het World Wide Web, waar je terecht op websites met het Internet zelf. Als je nu weet van wat we hebben gezien bovenstaande, het internet werd uitgevonden lang voor websites bestonden.

Het web is eigenlijk een applicatie die draait op het internet. Het internet zelf is al de computers, netwerk, hardware en internet-connected apparaten als een geheel genomen. Samen met de protocollen die hen vertellen hoe om te praten met elkaar.

Er zijn genoeg andere dingen die worden uitgevoerd via het internet. In feite, de meeste dingen die op het internet zijn niet het web op alle.

Google Werd Gebouwd Op Een Eenvoudige Oplossing

Terwijl het Web is fantastisch, het vinden van dingen op het web was niet erg makkelijk in het begin. Tenzij je wist de juiste web-adres, u had voor het gebruik van een zoekmachine, maar de eerste zoekmachines niet iets als Google of Bing.

Dus wat maakte Google zo speciaal? Zoekmachines op het moment in principe beschouwd als webpagina ‘ s waar veel herhalingen van de zoek term als het meest relevant en belangrijk. Dat leidt tot veel mooie vreselijke resultaten.

Google ‘ s eerste grote uitvinding was “PageRank”. De oprichters, Larry Page en Sergey Brin, dacht dat als je pagina ‘s gerangschikt volgens het aantal andere websites die gekoppeld zijn aan hen, zou je de meeste komen vaak met de meest belangrijke en relevante pagina’ s op de top van de lijst.

Vandaag, Google heeft ontwikkeld PageRank in iets veel meer verfijnd, maar die ene grote idee en is gebouwd in de enorme internet-bedrijf van vandaag.

PageRank Is Vernoemd Naar Larry Page

Het is een totale toeval dat PageRank gelederen webpagina ‘ s. Het is eigenlijk vernoemd naar Google mede-oprichter Larry Page.

Zelfs Koelkasten & Tv ‘ s Kunnen Gebruik maken van het Internet Nu

Tegenwoordig is het internet niet alleen gebruikt door mensen zitten aan computers. We hebben nu iets bekend als het Internet of Things (IoT).

Dit is een verzameling van alledaagse apparaten zoals auto ‘ s, keukenapparatuur en alles wat je maar kunt bedenken dat hebben de verbindingen van internet ingebouwd. Ze informatie kunnen delen met elkaar en met de wereld, zodat uw koelkast kunt om meer melk wanneer het begint te raken.

Het is nog te vroeg voor IoT, maar je volgende toestel zou komen met meer moed dan je verwacht.