Vad är Nytt i Chrome 79, Anländer Idag

0
81

Google är inställd på att släppa Chrome 79 idag den 10 December 2019. Förvänta sig en lägre CPU-användning och förbättrad säkerhet. Den senaste versionen av Chrome kan dela ett urklipp med Android-telefoner också.

Fliken Frysning Sparar CPU (och Batteri)

Chrome 79 införs automatiskt på fliken frysning. Du ska aldrig ens märka att det händer, men det kommer att minska Chrome CPU—användning-särskilt när du har många flikar öppna. Att lägre CPU-användning innebär att din bärbara dator batteri håller längre också.

Med automatisk fliken frysning, Chrome kommer automatiskt att “frysa” flikar som du har haft i bakgrunden ett tag. Webbsidan öppnas i fliken kommer inte att använda din PROCESSOR för att synkronisera, ladda annonser, eller göra annat arbete. Chrome bara “pauser” på webbsidan verksamhet tills du kommer tillbaka till det.

Målet är att saker och ting “bara fungera” utan att du märker det. Du bör fortfarande kunna spela upp musik eller andra ljud i en flik och byta bort. Men, om du inte interagera med en flik och du har kvar det i bakgrunden ett tag, Chrome kommer att stoppa det från att använda för mycket CPU i bakgrunden.

RELATERAT: Hur Chrome “- Fliken Frysning” Kommer att Spara PROCESSOR och Batteri

Testa DoH för att Förbättra Säkerhet och Integritet

DoH kommer att göra internet säkrare och mer privat genom att kryptera DNS-förfrågningar som skickas mellan ditt system och din DNS-server. För närvarande, de är okrypterad. När du ansluter till en webbplats som example.com kan vem som helst i mellan dig och DNS-server—kanske din internet-leverantör eller bara allmänna Wi-Fi-surfpunkt om du använder—kan se att du letar upp “example.com” eller vilken som helst annan domän som du besöker.

Med Chrome 79, Google säger att det kommer att automatiskt aktivera DoH stöd för 1% av Chrome-användare förutsatt att de är “med hjälp av en DoH-kompatibel DNS-leverantör.” Dessa inkluderar Google Public DNS och Cloudflare 1.1.1.1.

Du kan gå till chrome://flags/#dns-över-https för att aktivera (eller inaktivera) DoH för din webbläsare Chrome. Kom ihåg, det kommer endast att fungera om du har en DoH-aktiverade DNS-server konfigurerad på ditt system.

DNS över HTTPS redan visat sig vara kontroversiellt för någon anledning—Comcast har redan lobbat mot det—men DoH är inte bara en Google-teknik. Mozilla redan stöd för det i Firefox och Microsoft kommer att bygga DoH direkt i Windows-10 så varje Windows-program kan dra nytta av det.

RELATERAT: Hur DNS Över HTTPS (DoH) Kommer att Öka Integritet på Nätet

Urklipp Delning Mellan Datorer och Android

Om du har Chrome Synkronisering är aktiverad och använder samma Google-konto på en Android-telefon, Chrome kan nu synkronisera dina urklipp mellan din dator och Android-enheter.

För att använda denna funktion behöver du Chrome 79 installerad på både datorn, och har en Android-enhet. Om du uppfyller detta krav och är inloggad med samma Google-konto på båda, kan du högerklicka på en webbsida, och du kommer att se en “Kopiera till [Android-Enhet Namn]” i menyn.

Om Google stänger av den här funktionen som standard av någon anledning, besök flaggor sida att göra det. Skriv chrome://flaggor i Chrome Adressfältet och tryck på Enter. Sök efter “urklipp” att använda sökrutan på sidan och slå på “Aktivera mottagaren enheten för att hantera delade urklipp funktionen,” “Aktivera delade urklipp funktionen signaler hanteras,” och “Sync Urklipp Service” – flaggor.

Bli av med Gamla Protokollen för Säkerhet (TLS 1.0 och 1.1)

Google

TLS 1.0 och TLS 1.1 är äldre säkerhetsprotokoll som används för HTTPS. Med Chrome 79, de är nu föråldrat. När du ansluter till en webbplats med hjälp av denna äldre kryptering, kommer du att se en varning som säger “din anslutning till denna webbplats är inte helt säkra” eftersom “denna sida använder en föråldrad säkerhetskonfiguration.” Detta bör ge webbplatser som fortfarande använder denna föråldrade kryptering en push för att uppgradera.

Chrome 79 kommer inte att blockera sådana webbplatser från lastning ännu. Istället Chrome blockerar dessa anslutningar i Chrome 81. Företagets administratörer kan aktivera stöd för dessa protokoll för nästa år, men de kommer att tas bort från Chrome helt i januari 2021.

Google är inte ensamma här: Mozilla, Microsoft och Apple även släppa stöd för dessa protokoll i Firefox, Edge, och Safari. När du ser din webbläsare med hjälp av HTTPS, vet du att det är med hjälp av ett modernt security protocol.

Denna förändring kommer inte att ske omedelbart: Det kommer att inträffa den 13 januari 2020, ger webbplats administratörer lite extra tid att uppgradera. Tills dess, Chrome 79 gärna hålla laddar TLS 1.0 och TLS 1.1 webbsidor. Efter detta datum “Inte Säker” varning kommer att visas.

RELATERAT: Varför Google Chrome Säga Webbplatser Är “Inte Säker”?

Ändringar Blandat Innehåll

Chrome redan block många typer av “blandat innehåll” på webben och långsamt blockerar mer och mer. Blandat innehåll uppstår när en utvecklare skapar en säker webbplats som serveras över en krypterad HTTPS och sedan massor resurser som manus eller bilder över en okrypterad HTTP-anslutning. Det är säkert: De tillgångar som inte är säkra. Någon som kan manipulera med dem i transit, ändra den säkra sidan. Det bör inte vara möjligt

Chrome 79 förändringar vägen blandat innehåll fungerar. För de farligaste typerna av blandat innehåll som skript, Chrome tyst kommer att blockera innehåll och säga att hemsidan är säker. För att aktivera det, måste du klicka på ikonen till vänster om sidans adress i Chrome Adressfältet och klicka på “Inställningar för Webbplatsen.” I botten av listan över behörigheter, måste du ställa “Osäkert innehåll” till “Tillåt” för den webbplatsen. När du gör det, Chrome kommer att läsa att innehåll och säga att hemsidan är “inte säker.”

Du bör inte aktivera osäkert innehåll om du inte har en bra anledning—kanske behöver du verkligen använda en gammal line-of-business-program på jobbet, till exempel. Webbplatser behöver bli av med blandat innehåll, och Chrome är att ge dem en push.

RELATERAT: Vad Är “Blandat Innehåll” och Varför Är Chrome Blockerar Det?

Virtuella och Augmented Reality på Webben (WebXR)

Chrome 79 möjliggör WebXR API som är utformad för både virtuell verklighet (VR) och förstärkt verklighet (augmented reality (AR) erfarenheter. Detta har varit tillgänglig i Chrome eftersom Krom 67 men var instabil och endast tillgängliga om du har slagit på en flagga.

På stationära system, WebXR stöd för Oculus VR, OpenVR (som används av SteamVR), och Windows Mixed Reality headset. På Android, det fungerar med Google Dagdrömma och Kartong. Utvecklare kan nu leverera VR och AR-upplevelser via webben.

RELATERAT: Staten VR Headset 2019: Vad Skulle Du Köpa?

Andra Intressanta Funktioner

Som alltid, det finns många mindre förändringar och experimentella funktioner Google är att leka med i Chrome. Här är några av de mer intressanta:

  • Uppspelning av Media Styr, Kanske: Google kan snart möjliggöra global uppspelning av media kontroller som standard. Denna funktion, som finns bakom en flagga, ger dig en bekväm Play/Pause-knappen på Chrome-webbläsare i verktygsfältet. Ingen mer jakt fliken uppspelning av ljud! Detta har aktiverats automatiskt i Chrome 79 beta på en av våra Datorer men inte på en annan DATOR, vilket tyder på att Google håller på att testa det bara för vissa människor.
  • Stäng Andra Flikar, Redan Här: Google tagit bort den “Stäng Andra Flikar” alternativet när det släppt Chrome 78. Denna funktion är tillbaka av populära efterfrågan i Chrome 79—men det är redan tillbaka i de senaste versionerna av Chrome 78, också. Du kan högerklicka på en flik och välj “Stäng Andra Flikar” för att stänga alla öppna flikar i fönstret, även om du inte uppgraderade från Chrome 78 79 ändå.
  • Caching Fram och Tillbaka: Krom 79 innehåller en experimentell funktion inaktiverad som standard kallad “back-fram cachen.” Google varnar dig att inte aktivera detta eftersom det är instabil och kan orsaka problem. Men, Chrome utvecklare testar en cache som kommer att göra att klicka på bakåt (och framåt) knappar ännu snabbare.
  • Webb Bluetooth-Scanning: Krom 79 gör webb-plattform som är mer kraftfulla genom att lägga till BLE (Bluetooth Low Energy) enhet skanna till Chrome. Om du ger det tillåtelse, en webbplats kan söka efter närliggande Bluetooth-LE-enheter. Den här funktionen är inaktiverad som standard och endast aktiveras om du slår på “Experimentell Plattform för Webben funktioner” – flagga.

Det är allt för en annan Chrome-utgåvan. Som vanligt, de flesta kommer inte att märka förändringar. Men, under huven, Google är att göra viktiga förändringar för säkerhet, sekretess och prestanda.

Google släpper nya stabila versionen av Chrome var sjätte vecka. Räkna med Chrome 80 den 4 februari 2020.

LÄS NÄSTA

  • “Vad Är Microtransactions, och Varför Människor Hatar Dem?
  • “Hur du Använder Din Kalender Från Windows 10 Aktivitetsfältet
  • “Vad Gör jag minns Menar, och Hur Använder Man Det?
  • “Vad Är Wiki och Hur Använder Man Det?
  • “Hur kan man Använda Kommandot dmesg på Linux