Hur att Spåra Bestånd med Google Kalkylark

0
139
Google

En av de mindre kända funktioner i Google Kalkylark är GOOGLEFINANCE, som tillåter dig att spåra aktuella eller historiska finansiella värdepapper data på aktiemarknaden. Här är hur man använder det.

Vad är Google Ekonomi?

Finance är Google ‘ s real-time verktyg som visar aktuell information om marknaden och aggregat business news. Det är nu integrerad med Google-Sökning, så om du tittar upp ticker symbol för ett visst corporation på Google som WMT för Walmart eller AAPL för Apple, som du kommer omedelbart att se aktuella aktiekurser och historiska data för att säkerheten. Du kan klicka på en av dessa bestånd för att gå till företagets Google Finance sida, som visar bolagets bokslut, relaterade nyheter, och tillåter dig att jämföra den med andra råvaror.

Medan det finns andra, mer robust verktyg som du kan använda för att spåra värdepapper, Google Finance är den enda som effektivt kan integreras med Google Kalkylark. Oavsett om du är en nybörjare till lager eller en erfaren aktör, denna integration är det enklaste sättet att importera och övervaka stock data i ett kalkylblad.

Förresten, Google Finance ‘ s ark integration är endast tillgänglig på engelska och innehåller inte de flesta internationella utbyten ännu. Så om du vill handla på Asiatiska eller Europeiska börserna, kan detta inte vara det bästa alternativet för dig.

Google Finance-Funktionen

Den funktion som drar stock data kallas för “GOOGLEFINANCE.” Syntaxen för funktionen är ganska enkel och använder fem argument, varav fyra är valfritt.

Det första argumentet är den ticker symbol. Det är dessa koder som företag har när de är listade på börsen, såsom GOOG för Google eller BAC för Bank of America. Du kan också ange stock exchange som dina valda aktien är noterad på att undvika avvikelser. Eftersom Bank of America är noterat på New York Stock Exchange, du skulle typ “NYSE:BAC.”

För att få tickerkoder och utbyte av du önskade lagren, du måste göra lite forskning. Du kan leta efter dem på Google Ekonomi eller din valda portfolio management verktyg.

Det andra argumentet är det attribut som du vill visa. Som standard är det är satt till “pris” om du lämnar det tomt. Här är några av de attribut som du kan dra ut med hjälp av funktionen:

 • pris: priset för den specifika lager i realtid.
 • volym: Den nuvarande trading volym.
 • hög: Den nuvarande eller valt dagens höga priset.
 • låg: Den nuvarande eller den valda dagen lågt pris.
 • volumeavg: Den genomsnittliga trading daglig handelsvolym.
 • pe: Det pris till tal.
 • eps: resultat per aktie.

Notera att de attribut du kan visa varierar beroende på om du använder aktuella eller historiska data. Här är en fullständig lista över attribut som du kan använda för argument. Det är viktigt att komma ihåg att aktuella data uppdateras var 15 minuter, så det är inte helt i realtid.

Det tredje argumentet är startdatum, som gäller endast om du med hjälp av historiska data. Du kan skriva “IDAG()” eller lämna det tomt för att visa data i realtid. Det fjärde argumentet anger antingen slutet datum eller antal dagar från startdatum. Om tomt, kommer funktionen att returnera data från en enda dag.

Det sista argumentet är ett intervall, vilket gör att du kan ange frekvens av data. Du kan ställa in den till “DAGLIGEN” eller “VECKOVIS.”

En sak att notera är att Google Kalkylark processer ticker symbol och attribut argument som att sms: a, så se till att du sätter citattecken runt dem, eller kommer du att få ett fel.

Lager Spårning i Aktion

För detta exempel, låt oss säga att du vill leta upp det aktuella priset på en aktie av Facebook. Facebook är noterat på NASDAQ med kortnamn FB. I det här fallet, kommer du skriver ner det första argumentet som “NASDAQ:FB” tillsammans med “pris” som attribut. Så formeln för att detta skulle vara =GOOGLEFINANCE(“NASDAQ:FB”,”pris”).

Om du vill visa dagliga stängningspriser för en viss vecka, såsom den vecka den 15 oktober 2018, kommer du att ange datumintervallet i tredje och fjärde argument. Koden för detta blir =GOOGLEFINANCE(“NASDAQ:FB”,”pris”,DATUM(2018,10,15),DATUM(2018,10,20)) . Notera att visa historiska data expanderar den information som genereras i rad uppgifter, som tar upp närliggande celler.

Du kan också använda funktionen för att generera data för en förteckning över bestånd automatiskt. Skriv bara ut tickers i en kolumn, och sedan använda celler i ditt första argument. Eftersom vår ticker-koden finns i cell C4, du skulle typ ut =GOOGLEFINANCE(C4,”pris”). Nedan är en lista över aktier motsvarande de nuvarande priserna.

Om du vill spåra en lista av attribut, kan du skriva ut dem i separata celler som i bilden ovan. Sedan kan du länka det andra argumentet till cellen med attributets namn. För pris cell för NYSE:IBM i exemplet nedan, den formel som skulle vara =GOOGLEFINANCE(C$2,$B5).

Maximera Google Kalkylark

Det bästa med att ha dina aktier på Google-Ark är att du kan använda olika data manipulation verktyg på dem.

Till exempel, låt oss säga att du vill använda Google Kalkylark för att hålla reda på värdet av finansiella tillgångar, såsom dina aktier, sparkonto, inlåning på tid, och mer. Med hjälp av Finansiering, priset på dina aktier kommer att uppdatera i realtid så att du får en fullständig bild av din position vid varje given tidpunkt.

Omvandla Valuta med Lakan

En annan stor funktion i Google-Ark är att det kan konvertera valutor i realtid. Du kan göra detta genom att skriva stock ticker “VALUTA:”, följt av det nummer i den två valutor som du vill konvertera, till exempel “USDGBP” eller “EURJPY.” Du kan också visa historiska valuta data genom att ange ett datum.

Till exempel, om du bor i Europa och du vill omvandla USD till Euro, skulle du typ =GOOGLEFINANCE(“VALUTA:USDEUR”) och multiplicera detta antal med det belopp i USD som du konverterar.

Detta har en mycket stor användning-fall förutom i utländsk valuta handel. Till exempel, om din typ av arbete handlar om att få betalt i en annan valuta, kan du ställa in en faktura som automatiskt omvandlar de betalningar som du får till din lokala valuta.

LÄS NÄSTA

 • “Vad är Nytt i Chrome 79, Anländer Idag
 • “Vad Är Microtransactions, och Varför Människor Hatar Dem?
 • “Hur du Använder Din Kalender Från Windows 10 Aktivitetsfältet
 • “Vad Gör jag minns Menar, och Hur Använder Man Det?
 • “Vad Är Wiki och Hur Använder Man Det?