Wat Doet IIRC Betekenen en Hoe Gebruik Je Het?

0
58
Nuchylee/Shutterstock

Als u het zien “IIRC” online, en je bent nieuwsgierig wat het betekent, bent u bij ons aan het juiste adres! We breken wat het is, waar het vandaan kwam, en hoe u het kunt gebruiken.

Wat Het Betekent

Mensen gebruiken “IIRC” online, en staat voor ‘als ik me goed herinner” of “als ik het me goed herinner.” Net zoals je zou doen in-persoon, kunt u deze gebruiken om beleefd te zijn, als u onzeker bent over iets, of sarcastisch wanneer je een vraag beantwoordt of corrigeren van anderen.

In de meeste gevallen gebruiken mensen IIRC wanneer ze weet nog iets goed; het is gewoon geplakt op te houden een gesprek prettig. U kunt bijvoorbeeld het beantwoorden van een tekst uit uw huisgenoot met “IIRC, u liet uw sleutels op de bank gaan”, of “IIRC, ik was de laatste voor het reinigen van de koelkast.”

U kunt ook gebruik maken van IIRC toe te voegen een vleugje van snark of sarcasme voor een zin. Dit is gebruikelijk op sociale media websites, zoals Reddit of Twitter, waar mensen graag om creatief te zijn als ze praten aan anderen.

Er zijn situaties, echter, in die iemand kan gebruiken IIRC, want hij is echt onzeker over iets. Dit kan gebeuren als mensen niet de tijd hebben om double-check hun kennis. U kunt bijvoorbeeld het beantwoorden van een vraag in een chatroom met “U kunt kopen een groene iPhone 11, IIRC,” of iets dergelijks. Je zou er vrij zeker van dat Apple verkoopt een groene iPhone 11, maar je gaat niet controleren.

Etymologie

De Gezichten/Shutterstock

De betekenis van “als ik me goed herinner,” en “als ik het me goed herinner,” dat is niet een beetje over de honderden jaren dat ze al rond. Ze hebben altijd een handige manier om te injecteren beleefdheid, bescheidenheid, sarcasme, of unsureness in een zin—vooral in print, waar een writer ‘ s intentie is niet altijd duidelijk.

Het is geen verrassing dat IIRC werd populair op het internet in de jaren ’90. IRC was al de woede, en de mensen moesten een snelle, gemakkelijke manier om te communiceren gevoelens, zoals bescheidenheid of snark. IIRC is een eenvoudige oplossing, als de betekenis ervan is geworteld in een alledaagse zin. Op die manier, het is zeer vergelijkbaar met de afkortingen TBH en FWIW.

Terwijl IIRC is niet de meest voorkomende zin op het internet, zijn populariteit is nooit verdwenen. Het is nog steeds een veel gebruikte afkorting, in het bijzonder op platforms zoals Reddit, Slap, en Onenigheid.

Hoe Gebruik ik IIRC?

IIRC is zeer eenvoudig te gebruiken. Het is een directe afkorting, dus het volgt dezelfde grammaticale regels als “als ik het me goed herinner.” Het enige wat je nodig hebt om op te letten is de context.

Zoals we eerder vermeld, is het gebruik IIRC te injecteren beleefdheid, sarcasme, of onzekerheid in een zin. Je intentie als je het gebruikt zal afhankelijk zijn van de context, zoals de aard van het gesprek dat je hebt met de persoon met wie je spreekt, en het onderwerp dat u wilt bespreken.

fizkes/Shutterstock

Laten we zeggen dat je werkt aan een burger joint, en de baas stelt u de klok uit na de lunch rush. In deze situatie kan worden beleefd om te zeggen uw collega ‘ s, “IIRC, de baas wil dat ik nu naar huis.” Natuurlijk, dit is niet iets wat je zou willen zeggen tegen een klant die vraagt je om hulp, tenzij u wilt worden onbeleefd.

Als u kiest om het gebruik van IIRC in de toekomst, zult u vinden het is vaak genoeg dat de meeste mensen weten wat je bedoelt. Kijk uit voor de context, en, hey, IIRC is het handig wanneer iemand u vraagt wat FWIW betekent.

IIRC is niet de enige initialism gebaseerd op een real-world zin; andere populaire spellen zijn TBH en FWIW, en ze zijn een krachtige aanvulling op uw internet woordenschat.

LEES VERDER

  • “Hoe Gebruik je Je Agenda Van Windows 10 Taakbalk
  • “Wat Is Markdown en Hoe Gebruik Je Het?
  • “Het Gebruik van het dmesg Commando op een Linux
  • “Kan Mijn iPhone of iPad een Virus?
  • “Hoe Gebruik Je iPad als een Secundaire Beeldscherm Zonder Zijspan