Vad Gör jag minns Menar, och Hur Använder Man Det?

0
67
Nuchylee/Shutterstock

Om du fortsätter att se “jag minns” på nätet, och du är nyfiken på vad det innebär, har du kommit till rätt ställe! Vi ska bryta ner vad det står för, var den kom ifrån, och hur du kan använda det.

Vad Det Innebär

Människor som använder “jag minns” på nätet, och det står för “om jag minns rätt” eller “om jag minns rätt.” Precis som du skulle i person, kan du använda det för att vara artig, om du är osäker om något, eller sarkastiskt när du svarar på en fråga eller korrigera andra.

I de flesta fall, folk använder jag minns när de inte kommer ihåg något på rätt sätt, det är bara kryssade på att hålla en trevlig konversation. Du kan till exempel svara på ett sms från din rumskompis med “om jag minns rätt, du lämnade dina nycklar på soffan igen”, eller “jag minns, att jag var den sista att städa ur kylskåpet.”

Du kan också använda jag minns att lägga till en touch av snark eller sarkasm att en mening. Detta är vanligt på sociala medier webbplatser som Reddit och Twitter, där människor tycker om att vara kreativ när de talar ner till andra.

Det finns situationer, även om, som någon kan använda om jag minns rätt för att han är genuint osäker på något. Detta kan hända när människor inte har tid att kontrollera sina kunskaper. Du kan till exempel svara på en fråga i ett chattrum med “Du kan köpa en grön iPhone-11, om jag minns rätt,” eller något liknande. Du kan vara ganska säker på att Apple säljer en grön iPhone-11, men du ska inte dubbelkolla.

Etymologi

Ansikten/Shutterstock

Betydelserna av “om jag minns rätt,” och “om jag minns rätt,” inte har förändrats lite under de hundratals år som de har funnits. De har alltid erbjudit ett bra sätt att injicera artighet, ödmjukhet, sarkasm, eller unsureness i en mening—särskilt i print, där författarens avsikt är inte alltid tydlig.

Det är ingen överraskning att jag minns blev populära på internet på 90-talet. IRC var i ropet, och människor som behövs för ett snabbt och enkelt sätt att kommunicera känslor, som blygsamhet eller snark. Om jag minns rätt var det en enkel lösning, som sin mening är rotad i en vardaglig fras. På det sättet, det är mycket liknande till förkortningar TBH och FWIW.

Medan jag minns inte den vanligaste frasen på internet, dess popularitet har aldrig minskat. Det är fortfarande en allmänt använd förkortning, särskilt på plattformar som Reddit, Slack, och Disharmoni.

Hur Använder jag om jag minns rätt?

Jag minns är extremt lätt att använda. Det är en direkt förkortning, så det följer samma grammatiska regler som “om jag minns rätt.” Det enda du behöver se upp för är sammanhang.

Som vi nämnde tidigare använder du jag minns att injicera artighet, sarkasm, eller osäkerhet i en mening. Din avsikt när du använder det beror på sammanhanget, såsom typ av samtal du har personen du pratar med, och ämnet du diskuterar.

fizkes/Shutterstock

Låt oss säga att du arbetar på en burger joint, och chefen föreslår att du klocka ut efter lunch rush. I denna situation, kan det vara artigt att tala om för dina medarbetare, “om jag minns rätt, chefen vill att jag ska gå hem nu.” Naturligtvis, detta är inte något du vill säga till en kund som ber dig om hjälp—om du inte vill vara otrevlig.

Om du väljer att använda IIRC i framtiden, du kommer att upptäcka att det är tillräckligt vanligt för att de flesta människor vet vad du menar. Se bara upp för sammanhang, och, hey, om jag minns rätt kommer att komma till hands när någon frågar dig vad FWIW innebär.

Jag minns inte den enda förkortningen baserat på en verkliga mening, andra populära inkluderar TBH och FWIW, och de kan vara ett kraftfullt komplement till din internet ordförråd.

LÄS NÄSTA

  • “Hur du Använder Din Kalender Från Windows 10 Aktivitetsfältet
  • “Vad Är Wiki och Hur Använder Man Det?
  • “Hur kan man Använda Kommandot dmesg på Linux
  • “Kan Min iPhone eller iPad för att Få ett Virus?
  • “Hur du Använder Din iPad som en Sekundär Mac-Skärmen Utan Sidvagn