Hur du Använder Din Kalender Från Windows 10 Aktivitetsfältet

0
134

Windows-10 har en inbyggd Kalender, men du behöver inte använda det. Du kan visa och skapa evenemang direkt från aktivitetsfältet i Windows. Du kan även länka konton som Google Kalender eller iCloud Kalendern och se dina kalendrar online med ett enda klick på din arbetsuppgift.

Kalender-App-och Aktivitetsfältet Är Kopplade

Windows-10 har en inbyggd Kalender som du kan använda, men du kan använda din kalender utan app. Klicka bara på klockan på höger sida av aktivitetsfältet, och du kommer att se calendar popup. Om du inte ser några händelser, klicka på “Visa Agenda” i botten. Om du inte vill se händelser, klicka på “Dold Agenda” för en enkel klocka panelen.

Detta aktivitetsfältet panelen är integrerad med Windows 10 inbyggda Kalender-appen. Alla händelser som du lägger till i kalender-app kommer att visas i det, och alla händelser som du lägger till från aktivitetsfältet visas i appen Kalender. Du kan dock använda eteriska kalender funktioner direkt från aktivitetsfältet utan att någonsin öppna appen.

Hur du Lägger till Händelser i Kalender

För att snabbt lägga till en händelse i kalendern, öppna kalendern popup-fönstret och välj den dag du vill lägga till händelse om. Till exempel, om du vill lägga till en händelse på den 10: e i nästa månad, klickar du på datumet i kalendern. Du kan använda pilarna till höger i månaden namn för att flytta mellan olika månader.

Med ditt önskade datum valt, klicka på “Lägg till en händelse eller påminnelse” – rutan och börja skriva.

Observera: det Här alternativet är nytt i Windows 10 November 2019 Uppdatering, även känt som Windows 10 1909 eller 19H2. Om du inte kan se “Lägga till en händelse eller påminnelse” – rutan, du har inte installerat den här uppdateringen ännu.

Windows kommer att ge dig fler alternativ så snart som du gör. Du kan ange en viss tid för händelsen eller ange en plats där evenemanget kommer att äga rum.

Om du har flera kalendrar kan du klicka på rutan till höger om namnet på den kalender som post och välj en kalender för händelsen. Händelser på olika kalendrar som markeras med olika färger på panelen här.

Klicka på “Spara Information” när du är klar. För fler alternativ, klicka på “Mer Information” och Fönster kommer att öppna Kalender-app med “Lägg till Händelse” – gränssnittet.

RELATERAT: Vad är Nytt i Windows 10 November 2019 Uppdatering, Tillgänglig Nu

Visa och Redigera Händelser i Kalender

För att visa en händelse i kalendern, bara öppna klockan panel. Du kommer att se en lista över händelser i din kalender idag. Du kan se händelser i ett annat datum genom att klicka på datumet på kalendern.

För att redigera eller ta bort en händelse, klicka på den, och Windows-10 kommer att öppna Kalender-app med detaljer om händelsen.

Hur du Skapar en Kalender eller en Länk till en Online-Konto

Det är allt ganska bra. Du kan skapa och visa kalenderhändelser med ett par klick utan att öppna ett annat program. Men, till en länk till en online-kalender, lägga till andra kalendrar eller redigera kalendrar, du måste öppna appen Kalender.

Att klicka på ett event som du har skapat eller klicka på “Mer Information” när du skapar en händelse kommer att öppna appen. Men, du kan också öppna Windows 10 Start-menyn, sök på “Kalender” och öppna appen Kalender genväg. Det är en med en blå bakgrund med en vit kalender-ikonen.

“Lägg till kalendrar” här alternativet låter dig lägga till kalendrar för semester, sport lag, och TV-program.

För att lägga till en av dina kalendrar, klicka på kugghjulet-formade “Inställningar” – ikonen längst ner i det vänstra sidofältet.

Klicka på “Hantera Konton” i menyn som visas till höger.

Klicka på “Lägg till Konto” i listan över konton, och du kommer att se en lista över de konton Du kan lägga till. Windows-10: s Kalender har stöd för Google, Apple iCloud, Microsoft Outlook.com, Microsoft Exchange, Yahoo! kalendrar.

Till exempel, om du använder Google Kalender kan du lägga till ditt Google-konto till Kalendern. Windows kommer automatiskt att synkronisera sig med din Google-Kalender. Eventuella ändringar som du gör på din PC att synkroniseras med ditt Google-konto, och alla ändringar du gör på andra ställen kommer att synkroniseras till din DATOR.

När du har lagt till ett konto, kalendrar kommer att visas i den vänstra rutan, och du kan välja vilket du vill se. Kalendrar med en bock till vänster kommer att ha sina evenemang syns både i de viktigaste Kalender app och på aktivitetsfältet.

Efter att länka andra kalender-konton kan du lägga till händelser från andra håll—via Google Kalender webbplats, till exempel, eller i Kalender-appen på din iPhone. De kommer att synkroniseras och visas på aktivitetsfältet kalender panel.

När du skapar en händelse i kalendern från aktivitetsfältet, kan du välja vilken kalender kommer det att placeras. Klicka på den färgade cirkeln till höger om den händelse fältet namn och välj en konfigurerat kalender.

Om du inte ser en kalender som visas i din Kalender app i listan i aktivitetsfältet popup, det är nog en read-only kalender delade med dig. Du kan inte lägga till händelser för att läsa-bara kalendrar.

Du kan använda Boken för att skapa kalenderhändelser med din röst också.

RELATERAT: 15 Saker Du Kan Göra Med Cortana på Windows-10

Tyvärr, Inga Lokala Kalendrar

Om du har loggat in på Windows-10 med ett Microsoft-konto, Kalender-app kommer att lagra dina händelser i en Outlook.com kalendern som standard.

Om du har loggat in på Windows med ett lokalt användarkonto, men du stöter på ett problem: Microsoft kommer inte låta dig skapa lokala kalendrar med Windows-10: s kalender.

Du kan fortfarande lägga till icke-Microsoft-konton som Google Kalender och Apple iCloud Kalendern. Du behöver inte logga in i Windows med ett Microsoft-konto för att använda kalendern.

Du kan dock inte spara dina kalenderuppgifter bara lokalt på din dator med Windows 10 inbyggda kalender funktioner. Du måste synkronisera dem till en online-tjänst. Detta gör att de är alltid backas upp så att du inte förlorar dem, minst.

LÄS NÄSTA

  • “Vad Är Microtransactions, och Varför Människor Hatar Dem?
  • “Vad Gör jag minns Menar, och Hur Använder Man Det?
  • “Vad Är Wiki och Hur Använder Man Det?
  • “Hur kan man Använda Kommandot dmesg på Linux
  • “Kan Min iPhone eller iPad för att Få ett Virus?