4 Gåvor För Retro Gaming Älskare I Ditt Liv

0
107

Retro spel är tillbaka i STOR skala. Tv-spel har nu en lång och anrik historia. Rik nog att äldre spel inte är tänkt som “föråldrad”, men är uppskattade för vad de är. Intresset för spel från förr har aldrig varit mer intensiv, så det är en bra sak här är också den bästa tiden i historien att vara ett retro spel entusiasten.

Dessa gåvor som sträcker sig från dem som är lämplig för en giftee som bara vill plaska i lite milda nostalgi, att de som är mycket allvarligt om deras gamla skolan retro gaming upplevelse. Hursomhelst, här finns något för alla.

NES & SNES-Klassiker

Nintendo har en av de bästa retro spel kataloger över alla företag. Om du redan äger en av deras huvudlinje konsoler, är det i allmänhet ganska lätt att få tillgång till deras klassiska titlar. Om inte, då köper antingen NES eller SNES Klassiska konsoler är det mest kostnadseffektiva sättet att doppa tårna tillbaka in i världen av klassiska Nintendo-eran.

Nintendo allvarligt underskattat efterfrågan på den Klassiska konsoler när NES Klassiska först lanserades, vilket ledde till löjliga priser på begagnade marknaden. Lyckligtvis finns det massor av konsoler för att gå runt nu, och om du lägger upp individuella kostnader av spel, antingen konsolen är ett verkligt fynd.

Varje konsol kommer med en förinstallerad urval av retro-spel som du inte kan ändra. Åtminstone inte på ett sätt som skulle göra garantin ogiltig och eventuellt bryta mot lagen. Som sagt, det ingår spel på bibliotek har noggrant sammanställd att låta vem som helst få en optimal tvärsnitt av spel eran. Det är ett bibliotek som skulle ha varit avundsjuka på trakten vid den tiden.

Konsoler själva har varit utformad för att vara exakt, miniatyriserade kopior av originalen. Självklart patronen slots och andra grejor är bara för visa, men de är onekligen vackert att titta på.

Sega Genesis Mini

Sega vänster konsolen verksamhet år sedan efter den lysande Sega Dreamcast gick inte att sälja. Men företaget fortsätter att publicera spel idag, och samtidigt hålla sin klassiska retro-spel samling vid liv.

Innan den Klassiska NES igen vanliga passioner för klassiska spel, Sega hade gett licens för att skapa retro Sega konsoler till ett företag som heter ATGames. Tyvärr har dessa varit allmänt panoreras för dålig kvalitet-emulering.

Denna Sega Genesis Mini är något helt annat. Egenutvecklade, Sega, denna plug-and-play-konsolen har några av de bästa emulering ännu inte sett denna typ av produkt. Medan hårdporr retro entusiaster har hittat saker att nitpick här och där när det kommer till äkta reproduktioner av klassiska som Sonic the Hedgehog, de är just det – nitpicks.

Om du har någon som älskade sin Uppkomst på 90-talet och inte redan nacke djupt i retro-spel hårdvara, detta är den perfekta presenten för att få tillbaka den magiska “Blast Processing” och alla andra ultra-90 marknadsföring dumheter som vi alla älskade på den tiden.

Premium Noggrannhet: Den Analoga Konsolen Sortiment

Plug-and-play-replica-konsoler från Nintendo och Sega är underbara, prisvärt sätt att ge både gamla och nya spelare en solid provtagning av vad som gjorts old-school gaming bra i första hand.

Men, de bara efterlikna den ursprungliga konsolen hårdvara, med hjälp av programvara metoder. Medan detta fungerar tillräckligt bra, det kommer aldrig att vara mer än en uppskattning. Det visuella kommer inte vara exakt rätt, prestanda är alltid minst en liten laggier och ljud är bara lite mindre.

Vilket är anledningen till att ett företag som heter Analog skapat en serie av konsoler som inte fungerar via emulering. De använder en speciell typ av microchip känd som en FPGA-chip. Denna lilla undra fysiskt kan konfigurera sig själv för att bli den ursprungliga hårdvaran i konsolen i fråga.

Det är 100% korrekt och 100% kompatibel med alla spel kassett utformad för att fungera med den ursprungliga konsolen. Samtidigt Analog erbjuder alla moderna bekvämligheter, såsom en HDMI-utgångar och rätt skalning för moderna Tv-apparater.

Dessa Analoga konsoler är dyra och de kräver det ursprungliga spelet patroner, men det finns inget bättre sätt att spela retro-spel på marknaden idag. Du kan inte gå fel i att köpa en av dessa för en allvarlig retro spel fläkt.

NT Mini är den konsolen för att få för alla som vill spela spel från NES, Famicom eller Famicom Disk System bibliotek.

Super NT är den ultimata SNES och Super Famicom konsol. Det finns också en gratis, inbyggda spel som heter Super Turrican. Ett spel som aldrig släpptes till SNES och är en Super NT exklusiv.

Mega SG är kanske den ultimata premium retro spel konsol för Sega-fans. Det är en perfekt återgivning av Mega Drive/Genesis hårdvara och kan spela Master System, Mega Drive/Genesis och Sega/Mega CD-spel. Naturligtvis, du behöver ansluta din Sega/Mega-CD för att det faktiskt läsa skivan. Den enda del av den klassiska Sega-bibliotek som inte fungerar är 32X spel som Mega SG är inte kompatibel med.

Slutligen, det är den nya Analoga Ficka. Här är deras senaste konsol och första handhållna. Ur lådan det är kompatibel med nästan 3000 GameBoy, GameBoy Color och GameBoy Advance titlar. Det kan fungera med andra system, men du behöver köpa kassetten adaptrar separat.

Skärmen på Fickan ensam sätter den i en klass för sig, men naturligtvis är det använder samma FPGA-teknik i sina hem konsoler, vilket innebär att du får perfekt reproduktion av den ursprungliga spelen, utan emulering på alla. Du kan även köpa en Analog Dockningsstationen för att ansluta Pocket till din TV. Verkligen, detta är en vilken båt.

Hem Arcade Skåp

Den ultimata presenten till en retro spel fläkt (med massor av utrymme) kan väl bara vara en old-school arcade cabinet. Som inte vill som ett barn för att äga en av dessa maskiner, utan behovet av oändliga pocket change!

Drömmen kan vara mer prisvärda än du tror. Du kan till exempel få en bordsskiva arcade machine med flera klassiska titlar, till exempel denna härliga PAC-MAN, laddat upp med över 400 spel.

Naturligtvis är detta en prisvärd modern ta på arcade design. Om du råkar ha vunnit på lotteri, kan du alltid spendera en mindre förmögenhet på en full-size kommersiella monster som denna. Bara vara säker på att du köper en arkad maskin på rätt skala, eftersom vissa är för små för vuxna att använda.