Wat Is Facebook Betalen en Hoe Het te Gebruiken

0
101

Facebook Betalen is Facebook de inspanning om te maken, het verplaatsen van geld online gemakkelijker en veiliger. U kunt het gebruiken als een geld sturen app voor het splitsen van een wetsvoorstel met vrienden of als een dienst aan om dingen online.

Facebook introduceerde Facebook Betalen op 12 November 2019. Er is een payment platform op Facebook en Messenger, omdat voor die tijd, maar het is nu pas dat Facebook heeft plannen aangekondigd om het te brengen op hun andere apps en websites – WhatsApp en Instagram.

Het nieuwe idee met Facebook Betalen ten opzichte van de oude manier Facebook heeft toegestaan, online betalingen, is dat je de betaalmethode die gebruikt worden in al hun apps. Na het aanmelden en het kiezen van een betaalmethode, kunt u gemakkelijk dingen kopen en geld wisselen met ontvangers van een van hun apps.

Waar Facebook Werkt Betalen

Facebook Betaalt draait op dit moment op Facebook en Messenger, maar het komt ook voor Instagram en WhatsApp. Het werkt op alle platformen, dus je kunt het via deze websites of via het mobiele apps.

Alleen gebruikers in de VS kunnen gebruik maken van Facebook Betalen op dit moment, maar Facebook is van plan op te rollen naar andere landen uiteindelijk.

Wat Facebook Betalen Is Voor

Facebook Betaalt dient twee doelen afhankelijk van waar je gebruik van de it – mensen te betalen en om dingen online te kopen.

Hier is wat je kunt doen (uiteindelijk, eenmaal gerealiseerd met Facebook Betalen van elk van de Facebook-apps:

 • Facebook: dingen Kopen die van Facebook Marketplace, doneren aan fondsenwervers u te ondersteunen, en te kopen van spellen en tickets voor evenementen.
 • Messenger: Betaal vrienden en familie op uw telefoon of computer.
 • Instagram: Doneren en om de dingen van de merken die u volgt.
 • WhatsApp: het Verzenden en ontvangen van geld net als in Messenger.

Hoe Gebruik Je Facebook Betalen

De gemakkelijkste manier om te starten met Facebook Betalen, is om te proberen om geld te sturen naar iemand.

 • Open een gesprek met de persoon die u wilt om geld te verzenden naar of verzoek geld uit.
 • Tik op de vier bezaaid menu aan de linkerkant van het veld. Het is misschien een pijl als uw toetsenbord is geopend. Deze knop is een plus-teken op de computers.
 • Kies Betaalt Vriend. Klik op het pictogram geld als je via de desktop versie van de site.
 • Geef een bedrag en een optionele opmerking, en kies daarna de AANVRAAG of BETALEN.
 • Het toevoegen van uw betaling informatie; u kunt kiezen TOEVOEGEN DEBIT KAART of PAYPAL. Desktop gebruikers hebben voor het gebruik van een bankpas bij dit scherm.
 • Selecteer de betalingsmethode nu dat je hebt toegevoegd aan uw account.
 • Kies BETALEN of VERZOEK om de transactie te voltooien. Als u gekozen voor PayPal heb je een optie om te kiezen op welke wijze de betaling van uw account die u wilt gebruiken. Je kunt ook zien welke methoden een vergoeding en die zijn gratis.
 • Om terug te gaan naar het scherm waar u een betaalmethode, opent u het menu in Messenger en kies Betalingen.
 • Vervolgens Voeg nieuwe debit kaart of PayPal.
 • Als u Messenger op een computer, open het menu ga naar Instellingen, en selecteer Beheren op Facebook van de Betalingen sectie.

Een andere manier om toegang te krijgen tot de Facebook Betaalt instellingen van de Facebook website.

 • Open je Facebook-instellingen en kies Betalingen vanaf de linkerkant, en daarna de Account-Instellingen aan de top.
 • Om al uw Facebook Betalen transacties, opent u de Betaling van de Geschiedenis pagina van uw Facebook-instellingen, of klik hier.

Facebook Betaalt vs PayPal

Mocht u gebruik maken van Facebook Betalen of PayPal? Met beide opties direct beschikbaar en gratis voor de meeste transacties, het lijkt misschien een moeilijke beslissing. Echter, PayPal en Facebook te Betalen (op dit moment) sterk verschillend in termen van functionaliteit.

Hier is een snelle blik op de PayPal-vs-Facebook Betaalt:

 • PayPal werkt bij meerdere winkels
 • Facebook Betalen is eenvoudiger in te stellen
 • PayPal werkt in meer landen
 • Facebook Betaalt geen kosten in rekening
 • PayPal is het niet nodig een Facebook-account

Facebook Betalen is ideaal voor het verzenden van geld naar familie en vrienden. Alles wat je nodig hebt is een debit card nummer, en je kunt betalingen doen, heel eenvoudig, van een gesprek. In zijn huidige vorm, Facebook Betalen, is slechts een peer-to-peer-payment platform. Je kunt niet echt iets te kopen met het.

Dit is waar PayPal is anders. Zoals je misschien al weet, zijn tal van online winkels en fysieke winkels laten je betalen met PayPal. Alle van uw betaling informatie wordt opgeslagen in uw account, en je kunt gewoon uit te checken met uw PayPal account, veilig en snel kopen dingen.

Een ander verschil is dat eigenlijk alleen relevant voor een korte tijd is dat Facebook Betalen, moet u beschikken over een Facebook account. Dit komt omdat u voor het instellen van uw account via Facebook of Messenger. Echter, zodra Facebook maakt Facebook Betaalt beschikbaar voor WhatsApp en Instagram gebruikers, zult u in staat om de service te gebruiken, zonder ooit te hebben van een Facebook account.

Als u niet beschikt over een Facebook account of je niet van om het te gebruiken, de enige optie (tussen deze twee betaling platforms) is PayPal.

Een ander verschil tussen Facebook Betalen en PayPal is dat er momenteel nul kosten voor het gebruik van de voormalige. PayPal, aan de andere kant, neemt een bepaald percentage van het aantal transacties.

PayPal ook heeft de overhand in dat u het kunt gebruiken in meer dan 200 landen/regio ‘s, en geld wisselen in meer dan twee dozijn valuta’ s. Facebook Betaalt alleen werkt met de AMERIKAANSE dollar, en is alleen beschikbaar in de VS (al zullen ze in de toekomst worden uitgebreid).

Met dat gezegd zijnde, PayPal niet de ultra-snelle instellingen die Facebook Betalen is. Als je vriend niet moeten Facebook Betalen, maar u wilt verzenden of een verzoek voor geld van hen, ze kunnen inschakelen betalingen van hun account in slechts een minuut of twee, PayPal setup-procedure is dat niet snel.