Vad Är Facebook Betalar och Hur man Använder Det

0
46

Facebook Betalar är Facebook ‘ s insats för att få flytta pengar på nätet enklare och säkrare. Du kan använda den som en pengar att skicka app för att dela upp en proposition med vänner eller som en tjänst för att beställa saker på nätet.

Facebook introducerade Facebook Betalar den 12 November 2019. Det har varit en betalning plattform på Facebook och Messenger sedan innan då, men det är först nu som Facebook har aviserat planer på att ta med den till sin andra appar och webbplatser – WhatsApp och Instagram.

Den nya idén med Facebook Betalar jämfört med det gamla sättet Facebook har gjort betalningar online, är att du kan ha den betalningsmetod som används på alla deras appar. Efter undertecknande upp, och välja en betalningsmetod som du enkelt kan köpa saker och växla pengar till mottagare från någon av deras appar.

Där Facebook Betalar Fungerar

Facebook Betalar för närvarande körs på Facebook och Messenger, men det kommer också att Instagram och WhatsApp. Det fungerar på alla plattformar, så att du kan använda det genom dessa webbplatser eller via mobilappar.

Bara användare i USA kan använda Facebook Betalar vid denna tid, men Facebook planerar att rulla ut det till andra länder så småningom.

Vad Facebook Betalar För

Facebook Betalar tjänar två syften beroende på var du använder det – att betala människor och att köpa saker på nätet.

Här är vad du kan göra (så småningom, när de har genomförts) med Facebook Betalar från vart och ett av Facebook apps:

 • Facebook: Köpa saker från Facebook Marknaden, skänka pengar till insamlingar du stöd och köpa spel och biljetter händelse.
 • Messenger: Betala vänner och familj från din telefon eller dator.
 • Instagram: Donera och beställa saker från märken som du följer.
 • WhatsApp: Skicka och ta emot pengar precis som i Messenger.

Hur Man Använder Facebook Betalar

Det enklaste sättet att börja använda Facebook Betalar är att försöka att skicka pengar till någon.

 • Öppna ett samtal med den person som du vill skicka pengar till eller begära pengar från.
 • Tryck på de fyra prickade menyn till vänster om textfältet. Det kan vara en pil om tangentbordet är öppet. Den här knappen är ett plus tecken på datorer.
 • Välj Betal-Vän. Klicka på pengar-ikonen om du använder den stationära versionen av webbplatsen.
 • Skriv in ett belopp och en valfri anteckningen och välj sedan antingen på BEGÄRAN eller BETALA.
 • Lägg till din betalningsinformation; du kan välja att LÄGGA till BETALKORT eller LÄGGA till PAYPAL. Desktop-användare måste använda bankkort på den här skärmen.
 • Välj betalningssätt nu att du har lagt till den till ditt konto.
 • Välj BETAL – eller BEGÄRAN för att slutföra transaktionen. Om du valt PayPal, kommer du att ha en möjlighet att välja vilken betalningsmetod från ditt konto som du vill använda. Du kan också se vilka metoder som tar ut en avgift och som är gratis.
 • För att komma tillbaka till skärmen där du kan lägga till en betalningsmetod, öppna menyn i Messenger och välj Betalningar.
 • Lägga till nya bankkort eller PayPal.
 • Om du använder Messenger på en dator, öppna menyn, gå till Inställningaroch välj sedan Hantera på Facebook från Betalningar avsnitt.

Ett annat sätt att komma åt Facebook Betalar inställningar är från Facebook-webbplatsen.

 • Öppna dina Facebook-inställningar och välj Betalningar från vänster sida, och sedan på kontoinställningar på toppen.
 • För att se alla dina Facebook Betalar transaktioner, öppna betalningshistorik – sida på ditt Facebook-inställningar, eller gå hit.

Facebook Betalar vs PayPal

Ska du använda Facebook Betal-eller PayPal-konto? Med båda alternativen lätt tillgänglig och gratis för de flesta transaktioner, om det kan verka som ett svårt beslut. Men, PayPal och Facebook Betala är (för närvarande) väldigt olika i termer av funktionalitet.

Här är en snabb titt på PayPal vs Facebook Betalar:

 • PayPal fungerar på fler butiker
 • Facebook Betalar är lättare att ställa upp
 • PayPal fungerar i fler länder
 • Facebook Betalar inte ut avgifter
 • PayPal inte kräver ett Facebook-konto

Facebook Betalar är stor för att skicka pengar till vänner och familj. Allt du behöver är ett betalkort nummer, och du kan göra betalningar verkligen lätt från en konversation. I sin nuvarande form, Facebook Betalar är bara en peer-to-peer-betalning plattform. Du kan faktiskt inte köpa något med det.

Det är där PayPal är olika. Som du kanske redan vet, massor av online-butiker och även i fysiska butiker låt du betalar med PayPal. Alla dina betalningsuppgifter lagras i ditt konto, och du kan bara kolla med ditt PayPal-konto för att säkert och snabbt köpa saker.

En annan skillnad det är egentligen bara relevant för en kort tid är att Facebook Betalar kräver att du har ett Facebook-konto. Detta beror på att du måste ställa in ditt konto via Facebook eller Messenger. Men när Facebook gör Facebook Betalar tillgängliga för WhatsApp och Instagram-användare kommer du att kunna använda tjänsten utan att någonsin ha ett Facebook-konto.

Om du inte har ett Facebook-konto eller om du inte vill använda det, att ditt enda alternativ (mellan dessa två plattformar betalning) är PayPal.

En annan skillnad mellan Facebook Betalar och PayPal är att det för tillfället är noll avgifter för att använda den tidigare. PayPal, å andra sidan, tar en viss procent av vissa transaktioner.

PayPal har också övertaget i och med att du kan använda det i mer än 200 länder/regioner, och växla pengar i över två dussin valutor. Facebook Betalar endast fungerar med den AMERIKANSKA dollarn, och är endast tillgänglig i USA (även om de kommer att expandera i framtiden).

Med detta sagt, PayPal har inte de ultra-snabb inställning som Facebook Lön. Om din vän inte har Facebook Betalar men du vill skicka eller begära pengar från dem, kan de göra det möjligt betalningar från kontot på bara en minut eller två, PayPal setup proceduren är inte så snabb.