Hva Er Facebook Betale og Hvordan du Bruker Den

0
90

Facebook Betaler Facebook er å gjøre en innsats for å flytte penger online lettere og sikrere. Du kan bruke den som en penger å sende app til å splitte et lovforslag med venner eller som en tjeneste for å bestille ting på nettet.

Facebook introduserte Facebook Betale November 12, 2019. Det har vært en betaling plattform på Facebook og Messenger siden før da, men det er først nå at Facebook har annonsert planer om å få det til sin andre applikasjoner og nettsteder – WhatsApp og Instagram.

Den nye ideen med Facebook Betale kontra den gamle måten Facebook har gjort betalinger på nettet, er at du kan ha betaling metoden brukes på tvers av alle sine apps. Etter signering opp og velge en betalingsmåte, kan du enkelt kjøpe ting og utveksle penger med mottakere fra hvilken som helst av sine apps.

Der Facebook Betale Fungerer

Facebook Betaler kjører i dag på Facebook og Messenger, men det er også kommer til Instagram og WhatsApp. Det fungerer på tvers av alle plattformer, slik at du kan bruke det gjennom disse nettsidene eller gjennom mobile apps.

Bare brukere i USA kan bruke Facebook Betale på denne tiden, men Facebook er planlegging på å rulle det ut til andre land etter hvert.

Hva Facebook Betale Er For

Facebook Betaler tjener to formål, avhengig av hvor du bruker det – å betale folk og å kjøpe ting på nettet.

Her er hva du kan gjøre (til slutt, når det er gjennomført) med Facebook Betale fra hver av Facebook apps:

 • Facebook: Kjøpe ting fra Facebook Marketplace, donere til innsamlere du støtte, og kjøpe spill og event-billetter.
 • Messenger: Betale venner og familie fra telefonen eller datamaskinen.
 • Instagram: Donate og bestille ting fra merker du følger.
 • WhatsApp: Sende og motta penger, akkurat som i Messenger.

Hvordan Bruke Facebook Betale

Den enkleste måten å begynne å bruke Facebook Betale er å forsøke å sende penger til noen.

 • Åpne en samtale med personen du ønsker å sende penger eller be om penger fra.
 • Trykk på de fire-prikkete menyen til venstre for teksten feltet. Det kan være en pil hvis tastaturet er åpne. Denne knappen er et pluss-tegn på datamaskiner.
 • Velg Betale Venn. Klikk på penger-ikonet hvis du bruker skrivebordet versjonen av nettstedet.
 • Skriv inn et beløp og en ekstra oppmerksom på, og deretter velger du enten BE om eller BETALE.
 • Legg til din betalingsinformasjon; du kan plukke LEGGE DEBETKORT eller LEGGE til PAYPAL. Pc-brukere må bruke et debetkort på denne skjermen.
 • Velg betalingsmåten nå som du har lagt den til din konto.
 • Velg BETALE eller BE om å fullføre transaksjonen. Hvis du har valgt PayPal, vil du ha en mulighet til å velge hvilken betalingsmetode fra kontoen som du vil bruke. Du kan også se hvilke metoder belaste et gebyr, og som er gratis.
 • For å komme tilbake til skjermbildet der du kan legge til en betalingsmåte, for å åpne menyen i Messenger og velge Betaling.
 • Klikk Legg til ny bankkort eller PayPal.
 • Hvis du bruker Messenger på en datamaskin, åpne menyen, gå til Innstillinger, og deretter velger du Behandle på Facebook fra Betalinger delen.

En annen måte å få tilgang til Facebook Betale innstillinger er fra Facebook-nettstedet.

 • Åpne din Facebook-innstillinger, og velg Betalinger fra venstre side, og deretter kontoinnstillinger på toppen.
 • For å se alle dine Facebook Betale transaksjoner, åpne betalingslogg – siden av din Facebook innstillinger, eller gå hit.

Facebook Betaler vs PayPal

Bør du bruke Facebook Betale eller PayPal? Med både valg lett tilgjengelig og gratis for de fleste transaksjoner, det kan virke som en vanskelig avgjørelse. Imidlertid, PayPal og Facebook Betaler er (foreløpig) vesentlig annerledes i forhold til funksjonalitet.

Her er en rask titt på PayPal vs Facebook Betale:

 • PayPal fungerer på flere butikker
 • Facebook Betaler er enklere å sette opp
 • PayPal fungerer i flere land
 • Facebook Betaler ikke kreve gebyr
 • PayPal krever ikke en Facebook-kontoen din

Facebook Betaler er stor for å sende penger til venner og familie. Alt du trenger er et debetkort, og du kan foreta betalinger virkelig enkelt fra hvilket som helst samtale. I sin nåværende form, Facebook Betale er bare en node-til-node-betaling plattform. Du kan faktisk ikke kjøpe noe med det.

Dette er hvor PayPal er forskjellige. Som du kanskje allerede vet, massevis av online butikker og til og med fysiske butikker lar deg betale med PayPal. Alle betalingen er lagret i kontoen, og du kan bare sjekke ut med din PayPal-konto til trygt og raskt kjøpe ting.

En annen forskjell er det egentlig bare er relevant for en kort tid, er at Facebook Betaler krever at du har en Facebook-konto. Dette er fordi du har til å sette opp din konto via Facebook eller Messenger. Men når Facebook gjør Facebook Betale tilgjengelig for WhatsApp og Instagram-brukere, vil du være i stand til å bruke tjenesten uten noen gang å ha en Facebook-konto.

Hvis du ikke har en Facebook-konto, eller du ikke liker å bruke det, er det eneste alternativet (mellom disse to betaling plattformer) er PayPal.

En annen forskjell mellom Facebook og Betale med PayPal er at det for tiden er null gebyrer for å bruke tidligere. PayPal, på den annen side, tar en viss prosent av enkelte transaksjoner.

PayPal har også overtaket i at du kan bruke den i mer enn 200 land/regioner, og veksle penger i over to dusin valutaer. Facebook Betaler kun fungerer med den AMERIKANSKE dollaren, og er bare tilgjengelig i USA (selv om de vil utvide i fremtiden).

Med det blir sagt, PayPal, ikke har den ultra-rask oppsett som Facebook Betale har. Hvis vennen din ikke har Facebook Betale, men du vil sende, eller for å be om penger fra dem, de kan aktivere betalinger fra sin konto i bare et minutt eller to, PayPal ‘ s oppsett prosedyren er ikke så rask.