Wat is de Dappere Browser, en Hoe Is Het te Vergelijken met Chrome?

0
70

Er zijn meer concurrerende webbrowsers dan ooit, met velen die verschillende niches. Een voorbeeld is de Dappere, die heeft een overtuigende focus op de persoonlijke levenssfeer van gebruikers en komt met een radicale wijzigingen van hoe online reclame moet werken.

Brave is gebaseerd op Chromium, de open-source code die de basis vormt voor Google Chrome. Maar is het goed? En voor diegenen die gebruik maken van Google Chrome, is het de moeite waard te schakelen naar Dappere?

Een Korte Geschiedenis van de Dappere

Wanneer Brendan Eich en Brian Bondy opgericht Dapper in 2015, en ze wilde pakken wat ze gezien als het grootste probleem met het moderne internet: opdringerige reclame.

Reclame is de brandstof die de bevoegdheden van het moderne internet, waardoor websites en digitale advertenties om geld te verdienen met hun content, zonder kosten voor de gebruikers voor elk artikel te lezen of om de video bekeken. Dat gezegd hebbende, Eich en Bondy denk dat het heeft sommige vrij belangrijke nadelen, met vermelding van de potentieel privacy-schaden aard van de reclame-trackers, evenals de negatieve impact die het heeft op de algehele gebruikerservaring.

Dapper ‘ s eerste release kwam te midden van twee belangrijke trends, die uiteindelijk bepaalde de nieuwe browser.

Ten eerste, de cryptocurrency revolutie was in volle gang. Bedrijven en individuen—zoals de pseudoniemen van Satoshi Nakamoto—waren het creëren van hun eigen decentrale cryptocurrencies, die snel bereikt miljard dollar marktkapitalisaties. Ten tweede, ad-blocking-technologie van de mainstream. Door het decennium half punt, miljoenen mensen waren het blokkeren van advertenties online in alle browsers, desktop en mobiel.

Brave is een van de eerste browsers zijn gebouwd advertentie en tracker-blokkers, haasje-over de wil van de Opera. Het kwam ook met zijn eigen cryptocurrency, de zogenaamde BAT (of Basic Aandacht Token), zodat gebruikers het vergoeden van de websites en makers die zij willen.

In wezen, Dappere wil re-voorstellen hoe het Internet werkt: niet alleen op een usability-niveau, maar op economisch vlak. Het is een onmiskenbaar radicale visie, maar je zou niet verwachten dat een minder, gezien de oprichting team.

Brendan Eich is de uitvinder van de JavaScript-programmeertaal en mede-oprichter van de Mozilla Foundation, die de populaire Firefox web browser. Hij heeft ook kort diende als de basis van de CEO voor ontslag na een bittere controverse over zijn politieke donaties. Brian Bondy is ook ex-Mozilla, en de tijd besteed aan onderwijs van het opstarten van de Khan Academy.

Buiten dat, Brave is een redelijk standaard browser. Zoals Edge, Chrome en Opera, het is gebouwd op de Blink-rendering-engine, wat betekent dat webpagina ‘ s moet werken zoals u verwacht. Dapper is ook compatibel met Chrome-extensies.

Om te Volgen of Niet te Volgen?

De Dappere browser wordt gekenmerkt door een onbeschaamd pathologische focus op privacy van de gebruiker. Het primaire mechanisme voor het leveren van dit iets is wat wel Dapper Schilden, die combineert traditionele tracker-blokkeren van technologie, gecombineerd met diverse onder-de-motorkap configuratie van de browser tweaks. Deze functie is standaard ingeschakeld, maar gebruikers kunnen gemakkelijk de-activeren moet dit leiden tot websites te breken.

Zoals je zou verwachten, Dappere blokken trackers gebaseerd op de vraag of ze verschijnen in verschillende openbare bloklijsten. Gaat verder dan dat, het maakt ook gebruik van cloud-gebaseerde machine-leren te identificeren trackers die gleed via het net, in aanvulling op browser-gebaseerde heuristieken.

Dappere Schilden ook krachten sites om HTTPS te gebruiken, waar zowel een gecodeerde en niet-gecodeerde optie beschikbaar is. Door het forceren van gebruikers voor het gebruik van een versleutelde versie van een website, het maakt het moeilijker voor degene die op uw netwerk te onderscheppen en te bemoeien met de inhoud die u bezoekt. Hoewel dit klinkt abstract, het is meer gemeen dan je denkt. Openbare Wi-Fi hotspots, zoals die te vinden zijn op luchthavens, maakt u routinematig een injecteren hun eigen advertenties op websites worden bezocht. Hoewel een upgrade naar SSL is geen silver bullet tegen alle veiligheid en privacy, het is een vrij belangrijke security upgrade.

Los van Schilden, Dappere bevat ook een ingebouwde TOR browser. TOR stelt gebruikers te omzeilen lokale censuur — zoals dat gebeurt op een nationale of ISP-niveau — door verkeer te routeren door andere computers op het decentrale netwerk.

Het instrument, dat werd gefinancierd door het AMERIKAANSE Ministerie van Defensie, wordt vaak gebruikt door dissidenten leven onder autoritaire regeringen om te ontsnappen aan toezicht en censuur. Zowel Facebook en de BBC bieden hun eigen TOR ‘ui’ sites voor deze reden. Iets van een tweesnijdend zwaard, het is ook gebruikt door slechte acteurs — drug dealers, hackers en andere criminelen te bedienen gratis uit de toetsing van de handhaving van de wet.

Gaat Batty voor BAT

Zoals eerder genoemd, Dappere maakt gebruik van zijn eigen cryptocurrency, de zogenaamde BBT, voor het belonen van websites voor de inhoud die ze waarderen. Microtransaction op basis van fooien is niet nieuw. Flattr pionier op het bijna een decennium geleden. Wat is het verschil over de VLEERMUIS is zowel de uitvoering en de schaal.

Terwijl Flattr gebruikt traditionele fiat-basis valuta (door dat bedoel ik valuta ‘s als ponden, dollars en euro’ s), Flattr heeft zijn eigen vervangbaar zijn (wezen, converteerbare) cryptocurrency gebaseerd op de Ethereum blockchain. En, zoals een browser met reguliere aspiraties, Dappere kan leveren aan dit concept voor miljoenen mensen.

Dus, laten we praten over hoe het werkt. Ten eerste, het is volledig optioneel. Gebruikers kunnen kiezen om gebruik te maken dappere zelfs zonder het aanraken van de BBT-microbetalingen systeem. Standaard is uitgeschakeld.

Als u besluit om opt-in kunnen gebruikers kopen VLEERMUIS door een cryptocurrency exchange, zoals Coinbase. Ook kunnen ze verdienen door het bekijken van “privacy respecteren” advertenties. In plaats van de traditionele banner-reclame, deze is aanwezig als de push-meldingen. Gebruikers kunnen kiezen voor het ontslaan van een melding of het bekijken in volledig scherm.

In tegenstelling tot de traditionele reclame-netwerken, de berekeningen bepalen welke advertenties aan u te tonen worden uitgevoerd op uw eigen apparaat. Dit betekent dat de adverteerder is niet in staat een profiel op te bouwen van u en uw belangen.

Van alle reclame-inkomsten die Dappere ontvangt, deelt 70 procent met gebruikers, het houden van een 30 procent aandeel. Het is ook vermeldenswaard dat Dappere reclame programma is alleen beschikbaar in een aantal landen, voornamelijk verspreid over Europa en de Amerika ‘ s, plus Israël, India, Australië, Zuid-Afrika, de Filippijnen, Singapore en Nieuw-Zeeland.

Als je eenmaal hebt enkele VLEERMUIS, die u kunt besteden. U kunt kiezen om automatisch een bijdrage leveren tot bepaalde sites of tip makers op ad-hoc basis. U kunt zelfs een tip individuele tweets. Wanneer u Twitter via uw browser, Dappere zal automatisch een knop toevoegen aan elk bericht in je nieuwsoverzicht. Drukken opent een drop-down venster, waar u de bevestiging van uw tip.

De sites accepteren VLEERMUIS zijn De Guardian, The Washington Post en Slate, evenals het populaire tech-publicaties als Android Police en Het Register. Dapper is ook van plan om gebruikers te besteden aan hun beloningen voor meer tastbare beloningen: zoals hotelovernachtingen, gift cards en vouchers voor het restaurant. Op het moment van publicatie van dit systeem is nog niet beschikbaar.

Hoe Werkt Dapper te Vergelijken met Google Chrome?

Google Chrome-commando ‘ s de meerderheid van de browser-markt, met andere concurrenten, waaronder Dappere, achterstand. Onafhankelijke cijfers over de Dappere van de adoptie zijn niet gemakkelijk te vinden. Het maakt niet weergegeven op NetMarketShare of W3Counter, omdat het gebruik maakt van Chrome user-agent string. In oktober, echter, het bedrijf achter Dappere gemeld acht miljoen maandelijks actieve gebruikers en 2,8 miljoen dagelijks actieve gebruikers.

Terwijl dat de zak van de verandering in de bredere Internet-ecosysteem, het is nog steeds vrij indrukwekkend voor een jong bedrijf dat probeert te verstoren een markt gedomineerd door een klein handvol goed verschanst spelers, net als Mozilla, Google, Microsoft en Apple.

Dappere belooft sneller te zijn en minder energie-intensief dan concurrerende browsers, en het levert op dit. Wetenschappelijke benchmarks, plus mijn eigen anekdotische ervaringen, betaalt hiervan het bewijs. Bovendien, wanneer u een nieuw tabblad opent, Dappere laat u zien hoeveel tijd u hebt opgeslagen door het te gebruiken.

Echter, er zijn kleine ergernissen die je misschien niet zou krijgen met andere browsers. Functionaliteit die standaard in Chrome, zoals de mogelijkheid om het automatisch vertalen van webpagina ‘ s is alleen beschikbaar door middel van plugins.

U ook af en toe tegenkomen webpagina ‘ s die je dwingen om “drop” je schild om het te openen. En hoewel dit niet Dapper is fout, het is hoogtepunt van het feit dat een groot deel van de conventionele Internet is nog niet bereid om te omhelzen haar utopische visie van hoe de inhoud moet worden te gelde gemaakt.

Een Brave New World?

Moet u greppel Google Chrome voor Dappere? Misschien. Er is veel om te waarderen in deze browser. Hoewel het over het algemeen snel, het voelt ook zeer gepolijst. Ik waardeer het feit dat het wordt geleverd met zowel lichte en donkere thema ‘ s en het gemak waarmee het mogelijk maakt voor gebruikers om hun privacy te beschermen tegen cross-site-trackers.

Maar Dapper is meer dan een browser. Het is een statement over hoe het Internet zou moeten werken. En terwijl de meeste mensen zullen het erover eens dat het tempo en de omvang van de online tracking moeten worden teruggedraaid, veel kan het niet eens of cryptocurrencies zijn de beste manier om inkomsten te genereren met content die op andere wijze is gefinancierd door de traditionele in-browser reclame. En zijn push notification-gebaseerde advertenties op uw bureaublad echt een minder irritante vorm van reclame?

Tenslotte, de vraag is of u akkoord gaat met de Dappere van de aanpak of niet.

LEES VERDER

  • “Hoe om te Stoppen met Microsoft-Teams Van Start Automatisch met Windows op 10
  • “Waar Is de Beste Plaats voor een Smart Speaker in een Kamer?
  • “Google Is het Doden van Cloud Print op het Einde van 2020
  • “10 Manieren om het Personaliseren van Uw Slack Account
  • “Hoe Vindt u de Gegevens in een Google-spreadsheet met VLOOKUP