Var Är den Bästa Platsen för en Smart Högtalare i ett Rum?

0
124
r.classen/Shutterstock

Google Hem och Amazon Echo enheter har utmärkt mikrofon matriser. Om din verkar aldrig höra dig, problemet är kanske inte den högtalare eller din röst. Det kan vara när du sätter enheten. Bättre placering kan förbättra dess prestanda.

Varför Högtalarplacering Frågor

Smart högtalare, som Google Hem och Amazon Echo, är faktiskt ganska dum enheter på lokal nivå. De belopp som till en högtalare, några mikrofoner, och bara tillräckligt med datorn för att lyssna till spåren ord. Alla övriga intelligens kommer från molnet.

Men, även moln moln-drivna, att intelligens inte gör så mycket om högtalaren inte kan höra dig.

Smart högtalare har flera mikrofoner byggd för att lyssna på allt runt omkring dem. Men, om du placerar högtalaren på fel plats, dessa mikrofoner kan inte fungera optimalt. Men det är ok, det är en enkel fix. Flytta bara din smart högtalare. Det är bara en fråga om att veta var du ska flytta den.

I Mitten av ett Rum som är Bäst

Amazon

Att veta vart man ska sätta en smart högtalare börjar med att förstå sina mikrofoner. Tack vare det fina folket på iFixit, vi vet exakt hur Amazon Echo och Googles Startsida sätts upp. De har flera mikrofoner—sju för Echo och två för Google-Hem—som ordnas på en rund kretskort. De interna högtalarna också att följa samma runda format.

Det innebär att om du gör en smart högtalare mot väggen, riskerar du att att blockera en del av sina mikrofoner från att höra din röst. Ännu värre, det kan höra ett eko av din röst att slå i väggen och studsar till sina mikrofoner. På samma sätt, alla ljud din smarta högtalare sätter ut går i alla riktningar, vilket innebär att det kommer att slå i närheten väggarna och studsar, som ger din musik en lerig ljud.

På grund av att mikrofon och högtalare arrangemang, och det bästa läget för din smarta högtalaren är nära till centrum av rummet som möjligt, helst med få hinder. Att uppnå detta kan vara lite svårt om du sätter ditt Eko eller Google Hem på ett soffbord, till exempel, som nätkabeln kan resa någon.

Du kan överväga att montera ett Eko Prick eller Boet Hub Mini (tidigare Google Home Mini) till tak. Du kan hitta fästen för båda enheterna, och när du har det på plats, du kan köra nätsladden till närmaste vägguttag.

Med ett takfäste, du kan inte bara välja en plats mycket nära anslutning till rummet, kommer du att ha några hinder som möbler i vägen. Beroende på takmontering du använder, kan det också gör högtalaren mer diskret också.

Om du inte kan hantera att placera dina högtalare i exakt centrum av rummet, sträva efter att så nära som möjligt. Tänk om folk kommer att samlas också. I ett vardagsrum, du kanske vill placera en Amazon Eko eller Google Hem på en stå bredvid soffan där människor sitter.

Väggfästen Är den Näst Bästa Alternativet

Google

Placera en smart högtalare i mitten av rummet eller tak är inte alltid möjligt. Du kan behöva överväga alternativ. På ett stativ eller andra möbler nära människor är ett bra alternativ, men du kanske också vill överväga väggfästen för något som blir din smarta högtalare ur vägen.

Du kan använda samma tak fästen för Echo och Google Hem för väggmontering. Du behöver för att hugga ett hål i väggen, fäst smart högtalare till berget, sedan in båda i väggen. Du kommer att få en vacker färg utseende, och få en annan fördel: denna position poäng hela mic-array och en av talarna på open air istället för att möta några av hårdvara mot en vägg.

Andra fästen fungerar genom att koppla in direkt i väggen och skapa ett stativ för att hålla smart högtalare. De är bara en bra idé om de orient högtalaren på sin sida, om det är uppåt, kan du blockera mikrofoner och högtalare.

Om du har den nya Boet Mini, du behöver inte ens monteringsdetaljer! Det finns en monteringshål inbyggd i enheten; du kan hänga den på en vägg som du skulle en bild.

Om du inte kan placera din smarta högtalaren i mitten av ett rum eller montera den på en vägg, då kan du lägga din Eko eller Google Hem någon mindre än idealisk. Din smarta högtalaren kommer fortfarande att fungera, men det kan inte vara så noggrann och tydlig klingande. Men det finns ett par platser som du vill undvika helt och hållet.

Där Bör Du inte Placera Dig Smarta Högtalaren

Detta Echo är för nära väggen. Josh Hendrickson

Ibland är den idealiska platser är inte praktiskt för ditt hem layout, så du har att göra så gott du kan. Men det finns ett fåtal platser du bör undvika helt och hållet. Till exempel, sätt inte din smarta högtalaren nära eller på din stereo högtalare. Det kan vara frestande eftersom de är bekväma platta ytor ofta i närheten av en kontakt, men att placeringen skapar ett problem.

Du skulle inte vilja att stå i mitten av en högljudd konsert och försöker ha en konversation. Du skulle ha problem att plocka upp alla ord och svara högt nog att höras. Din smarta högtalaren kommer att ha samma problem, så att inte placera den rätt upp mot andra högtalare.

Undvik windows också. Placera din smarta högtalaren i närheten av ett fönster är att be om problem, även om du håller dem stängda. Echo och Googles Startsida enheter som är känsliga nog för att höra en person, även genom glas.

Beroende på hur säkerhet medveten du är, du kanske vill överväga att flytta din smarta högtalaren till en plats där det inte vara synlig genom ett fönster, antingen. Som en del säkerhetsforskare har visat att det är möjligt att lura en röst assistent på nästan alla enheter (smarta högtalare, tabletter, och även telefoner), till att acceptera kommandon med hjälp av lasrar på dem.

Med rätt signaler, mikrofoner kommer att behandla ljus som ljud och röst assistent tolkar laser som röstkommandon. Line-of-sight är nödvändigt för att attacken ska fungera, så att hålla din smart högtalare någonstans ifrån ett fönster hjälper.

Om bara en bra plats för att hålla din smarta högtalaren nära en vägg, och att du inte kan montera det vertikalt, försök att hålla högtalare lika långt bort från väggen som möjligt. Amazon säger att du bör sikta på minst åtta centimeter från väggen. Som extra utrymme bör hjälpa mikrofoner höra dig bättre, och högtalarna låter bättre. Naturligtvis se till att det inte i ett avlägset hörn av rummet: Din smarta högtalaren kommer att ha en svårare tid att höra dig om att det är för långt bort.

LÄS NÄSTA

  • “Google Är Döda Cloud Print i Slutet av 2020
  • “10 Sätt att Anpassa Din Slack Konto
  • “Hur att Hitta Data i Google Kalkylark med LETARAD
  • “Hur man kan Stoppa Din Disney+ Konto Från att Bli Hackad
  • “Hur att Ladda ner Apple TV+ Visar på iPhone, iPad och Mac