Facebook Marknaden: Hur Att Hitta De Bästa Erbjudandena På Facebook

0
169

Stora sociala nätverk som Facebook har sedan länge vuxit ur sina ursprungliga ändamål. När det kommer till Facebook, det är svårt att säga vad du inte kan göra det. Du kan använda den för att få kontakt med nya människor, dela innehåll med vänner, hitta ett jobb, marknadsföra ditt företag, och även köpa och sälja varor. Ja, du kan använda Facebook för att tjäna pengar på nätet. Allt tack vare Facebook Marknaden.

Idag Facebook Marknadsplats framgångsrikt körs i 50 länder över hela världen. Om du aldrig har hört talas om det, du kanske vill kolla upp det. Har några gamla grejer som sitter i ditt hus utan ett syfte som du inte skulle ha något emot att bli av med?

Eller kanske är du bara ute efter att spara pengar på ditt nästa köp? Oavsett om du säljer eller köper, Facebook Marketplace är ett bra ställe att börja.

Vad är Facebook-Marknaden?

Med fler och fler människor väljer att köpa saker på nätet istället för att gå till butiken, e-handeln har blivit en mycket tilltalande företag att komma in. För att inte nämna, det kommer med en hel del roliga grejer. Om du börjar små, behöver du inte att plaska på hyran. Om ditt företag gör bra, det är lätt att expandera.

Dock, ställa in din egen e-handel butik kan vara för mycket av ett problem för vissa. Gå igenom olika registreringar och med dina verk på olika plattformar kan kräva en hel del tid och pengar. Om du bara vill bli av med några oanvända poster men inte känner för att förvandla det till ett riktigt garage sale – Facebook Marknadsplats kan vara rätt alternativ för dig.

Även om funktionen inte finns på plattformen till 2016, användare runt om i världen har använt Facebook för att köpa och sälja saker långt tidigare. Om man gjorde det genom att köpa-och-sälja grupper eller används faktiska verksamheten sidor för det. Marknadsplats bara gjort det lättare att hitta allt på ett ställe.

Tillbaka i 2016, Facebook Marknaden var en ganska liten funktion som endast var tillgänglig i USA, STORBRITANNIEN, Australien och Nya Zeeland. Du kan bara komma åt den via Facebook mobile apps (på både iPhone och Android) och säljare var begränsad till endast små föremål.

Under åren, Facebook Marknaden har utökats till över 50 länder, och du kan nu använda det på skrivbordet. Idag kan du hitta alla typer av objekt som säljs där, även bilar och fastigheter.

Varför Använda Facebook Marknaden?

I ett nötskal, Marketplace är en gratis tjänst på Facebook som gjordes för att köpa och sälja olika produkter på plattformen. För att hjälpa dig att avgöra om du bör eller inte bör använda denna tjänst, låt oss titta på de viktigaste fördelarna och nackdelarna av Marknadsplats för Facebook-användare.

Proffs på Marknaden

 • Tjänsten är gratis att använda.
 • Det gör att sälja saker lättare. Det finns ingen extra avgift eller skatt.
 • Du vet exakt vem du ska köpa från eller säljer till. Du får tillgång till sitt namn, liksom deras personliga profil. Du kan även kolla om du har några gemensamma vänner med din säljare/köpare.
 • Du kan ställa in din egen sökning krav-och Marknadsplats hittar du resultat baserat på läge eller avstånd som du har valt. Användbart om du letar efter för att hitta ett objekt inom ett visst intervall av ditt hus.
 • Du kan också ange ett pris och sortiment när du letar efter en produkt eller handla efter kategori.
 • Feedback här är personlig. Gör det lättare att avgöra om säljaren är pålitlig eller inte.
 • Nästan alla använder Facebook. Naturligtvis, Facebook Marknadsplats kommer att ha ett stort antal säljare och en stor kundbas som du kan använda.

Nackdelar med Marknaden

 • Facebook tar inte ansvar för bedrägeri som du kan stöta på här. På ett sätt, det är en köp-på-din-egen risk-affären.
 • Du kan inte betala för dina varor direkt på Facebook (ännu).
 • I detta ögonblick, Facebook erbjuder inte någon frakt alternativ.
 • Som en säljare, måste du uppdatera dina uppgifter manuellt när affären är stängd.

Hur Man Använder Facebook Marknaden

 • För att få tillgång Marknadsplats, hitta en butik som ikon i mobila Facebook-app eller den stationära versionen.
 • För att sälja ett objekt, klicka på + knappen. Ta en bild av din produkt, lägg till beskrivning, plats och pris. Det är det. Noteringen kommer att gå live så snart som moderatorerna godkänner det.

Som köpare kan du söka efter en specifik artikel eller bläddra efter kategori. Du kan använda olika filter för att välja läge, pris och utbud, säljarens betyg och andra detaljer. Till exempel, du kan försöka hitta ett objekt som ligger närmast dig att spara pengar på frakten.

När du hittar den önskade produkten, du kan starta kommunikationen med säljaren via Messenger.

Hur Att Hitta Bra Erbjudanden

 • Spara Produkter Du Gillar

Hittat något du skulle vilja köpa, men ändå vill åka runt? Se till att spara noteringen så att du kan gå tillbaka till det senare.

När du sparar den, kan du också hålla ett öga på det senare. Se om priset ändras, eller hur många andra användare som har tittat på det. Det kommer också att berätta Facebook vilken typ av material som du letar efter, och det kommer att fylla i din feed med liknande erbjudanden.

 • Aktivera Aviseringar

Detta kommer att tillåta att Facebook för att meddela dig om ändringar som sker till de objekt som du har sparat.

För att aktivera meddelanden, gå till Inställningar och klickaför de kategorier som du vill.

 • Gör Det Mesta Av Sök

Om du använder mer specifika sökord kan spara dig mycket tid och hjälpa dig att hitta önskat objekt lättare. Du kan också prova att söka efter specifika varumärken i stället för objekt namn. Facebook-Marknaden är en bra plattform för att få high-end lyx produkter till bättre priser.

 • Var inte Rädd för att Förhandla!

Det viktiga här är att vara artig och att se till att alla är nöjda med slutresultatet.

 • Kolla Marknaden Ofta

Komma tillbaka till plattformen ofta för att öka dina chanser att hitta den bästa affären.

Facebook Marknaden håller på att utvecklas. Företaget säger att snart människor på Marknaden kommer att kunna leverera produkter var som helst i USA. Det kommer också att finnas en möjlighet att betala för dina inköp direkt på plattformen.