4 Fantastiske Desktop Miljøer For Android

0
140

Android er et operativsystem som er kommet en lang vei siden sin første haltende skritt på tidlig enheter, men det mangler fortsatt en riktig skrivebordet. Med andre ord, hvis du kobler kraftig smarttelefon til en stor skjerm, har du fortsatt få en telefon grensesnitt. Rett og slett blåst opp til storslåtte proporsjoner.

Det har vært noen forsøk på å skape en god skrivebordet miljø for Android-telefoner. Samsung fører veien her med DeX. Det er lite spesifikke Samsung-telefoner, men forvandler enhet til en fullverdig desktop maskinen når du kobler den til en stor skjerm, DeX-stasjon eller (på enkelte modeller) en annen datamaskin ved hjelp av DeX-skrivebordsprogrammet.

Leena Skrivebordet UI

Akkurat nå, Leena Skrivebordet UI er fortsatt i beta, form, men det allerede ser utrolig lovende ut. Leena er faktisk bare en Android-app, men det er blitt smart skrevet for å gi deg med mye av kjernen funksjonaliteten du vil få fra en ekte desktop-GRENSESNITT for telefonen.

Ulempen med Leena er at du kan ikke starte andre programmer og deretter kjøre dem i det. I stedet må du bruke bygget i sub-apps. Oppsiden av Leena er at du ikke trenger å utrydde eller på annen måte endre telefonen for å bruke den. Bare laste det ned som en vanlig app og bruke det.

Det er en betalt “pro” – versjonen av programvaren så vel som legger til mer funksjonalitet, men for de fleste mennesker den grunnleggende gratis beta allerede vil gi en rask måte å flytte inn i en mer komfortabel arbeidsplass.

Sentio Skrivebordet

Sentio Desktop tilbyr en mer funksjonsrik produkt enn Leena på dette punktet, men selskapet har gått videre fra bare å tilby et skrivebordsmiljø for Android. De selger også maskinvare som kombinerer med app for å virkelig slå mobilen til en bærbar pc.

Det kalles Superbook og er i utgangspunktet en bærbar pc med alle datamaskinen guts strippet ut. Telefonen monteres på siden av Superbook og app kjører på hovedskjermen. Det er veldig kult, selv om det kanskje ikke er klar til å erstatte en bærbar pc for de fleste folk.

Den gode nyheten er at du ikke trenger å kjøpe Sentio maskinvare for å gjøre bruk av denne appen. Du kan ganske enkelt koble til mus, tastatur og ekstern skjerm til oppsett og få den samme opplevelsen.

Sentio virkelig ser ut til å ha tenkt gjennom når det kommer til hvilken desktop funksjoner er virkelig viktig for dag-til-dag arbeid. Det gjør det mulig for apper å være endret i størrelse, oppløsning endringer, multi-vinduet applikasjoner og alt du vil vanligvis forventer fra en Windows eller Linux desktop UI,

Det er også en sport tradisjonelle start-menyen, en oppgavelinjen med system-skuffen, og en notification center. Som en helhet, Sentio Skrivebordet synes å være en reell konkurrent til Samsung DeX, bare uten maskinvare begrensning. Så igjen, siden Sentio vil kjøre på hvilken som helst Android-enhet, stabilitet vil nødvendigvis lide.

Se gjennom omtaler, virker det som, mens den kjører perfekt for mange, noen brukere få krasjer eller andre niggles på deres spesielle telefoner. Ikke så stor en avtale hvis du ikke har investert i SuperBook maskinvare, så det er verdt å prøve appen ut før du vurderer det.

Sentio er sikkert mange ambisiøse og hvis du ikke har en DeX-kompatible telefonen, (eller selv om du gjør!) det er absolutt verdt et forsøk.

AndroNix

Mens Leena og Sentio tilbyr en stasjonær front-end for din Android telefon, AndroNix går videre ved å legge til en hel ekstra operativsystemet til telefonen. Ja, dette programmet lar deg kjøre en Linux-installasjon på din Android-telefon. Det er uten behov for å heie, men det tar noen albue fett for å få det hele i gang.

Andronix er egentlig mer en samling av step-wise-skript som du vil kopiere til en terminal-appen. Instruksjonene er klare og det er nok av dokumentasjon, men de har hatt til å omgå begrensningene for Android her. Du kan For eksempel få tilgang til Linux eksempel ved hjelp av VNC, en remote desktop client. Det er en kludge som fungerer helt fint, men det er en kludge likevel.

AndroNix har et fantastisk fellesskap, massevis av dokumentasjon og utviklere, som virkelig ser ut til å være på ballen med henvendelser. De betalte for premium-versjonen leveres med dedikert støtte så vel som kan noe for deg hvis dette blir et virksomhetskritisk applikasjon.

Det er definitivt ikke for alle, men utrolig imponerende likevel.

Maru OS

Den første tingen du bør vite om Maru OS er at det fungerer bare på et svært lite antall enheter akkurat nå. Disse er ikke spesielt populære phone-modellene, så sjansene er du ikke har en av disse. Men Maru er verdt å bokmerke og holde et øye på. Det er en nydelig, lett operativsystem for smarttelefoner.

Ja, MaruOS faktisk erstatter hele operativsystemet, det er ikke et OS innenfor og OS eller rett og slett en app med en stasjonær UI. Den er basert på Android Oreo og sømløst endrer seg fra å være et mobilt operativsystem til å være en desktop-en.

Dette er enheter du kan legge MaruOS på i skrivende stund:

  • Nexus 6P (fisker)
  • Nexus 5X (bullhead)
  • Nexus 5 (hammerhead)
  • Pixel (Båten)
  • Samsung S9+ (star2LTE)

Ta hensyn til den interne condenames her. For eksempel, “star2LTE” refererer til Exynos-utstyrt S9+ telefoner. Så ikke alle S9+ vil fungere.

MaruOS representerer en ekstrem tilnærming for å få telefonen til å fungere som en stasjonær pc, men det kan også være den mest pålitelige og elegant måte å gjøre det på. For de fleste av oss, dette er bare en kuriositet akkurat nå, men forhåpentligvis noe som MaruOS vil bli normen for alle Android-enheter på et tidspunkt i fremtiden.

Telefonen Din Datamaskin!

Med flaggskip Android-telefoner nå pakking så mye prosessorkraft som en typisk arbeid laptop, det virker som en skam å sløse det bort alle på Instagram og Twitter surfing. Med disse appene kan du sette at grynt til god bruk og kanskje til og med la den bærbare pc hjemme som du flytter fra den ene skjermen til den neste.

Selv om du bare noen gang bruke skrivebordet alternativ i et knipetak, det er aldri en dårlig ting å ha valg!