4 Fantastiska Desktop-Miljöer För Android

0
67

Android är ett operativsystem som kommit en lång väg sedan den första haltande steg på tidigt enheter, men det saknar fortfarande en ordentlig skrivbordsmiljö. Med andra ord, om du ansluter din kraftfulla smartphone till en stor skärm, du får fortfarande en telefon-gränssnittet. Helt enkelt blåst upp till episka proportioner.

Det har gjorts några försök till att skapa en bra stationär miljö för Android-telefoner. Samsung visar vägen här med DeX. Det är exklusivt för specifika Samsung-telefoner, men förvandlar enheten till en fullfjädrad stationär dator när du ansluter den till en stor bildskärm, DeX station eller (i vissa modeller) en annan dator med DeX desktop app.

Leena Skrivbordet UI

Just nu, Leena Skrivbordet UI är fortfarande i beta-form, men det ser redan otroligt lovande. Leena är i själva verket bara en Android-app, men det är skickligt skriven för att ge dig mycket av den grundläggande funktionalitet som du skulle få från en riktig stationär UI för din telefon.

Nackdelen med att Leena är att du inte kan starta andra program och sedan köra dem i det. I stället måste du använda den inbyggda sub-apps. Fördelen med att Leena är att du behöver inte root eller på annat sätt ändra din telefon för att använda den. Helt enkelt ladda ner den som en vanlig app och använda den.

Det är en betald “pro” version av programvaran samt att man lägger till fler funktioner, men för de flesta människor en grundläggande fri beta redan kommer att ge ett snabbt sätt att flytta in i en mer bekväm arbetsyta.

Sentio Skrivbordet

Sentio Desktop erbjuder en mer funktionsrik än Leena på denna punkt, men företaget har gått längre än att bara erbjuda en skrivbordsmiljö för Android. De säljer även hårdvara som kombinerar med app för att verkligen förvandla din telefon till en bärbar dator.

Det kallas Superbook och är i princip en bärbar dator med alla datorer tarmar avlägsnas. Telefonen monteras på sidan av Superbook och appen går på huvudskärmen. Det är väldigt coolt, men kanske inte är redo att ersätta en laptop för de flesta människor.

Den goda nyheten är att du inte behöver köpa Sentio hårdvara för att använda denna app. Du kan enkelt ansluta en mus, tangentbord och externa bildskärmen till setup och få samma upplevelse.

Sentio verkligen verkar ha tänkt igenom det när det gäller som desktop-funktioner är mycket viktiga för det dagliga arbetet. Det gör det möjligt för program för att ändra storlek, upplösning ändras, multi-window program och allt du hade i allmänhet förväntar sig från en Windows-eller Linux-desktop-UI,

Det sport också en traditionell start-menyn, aktivitetsfältet med i aktivitetsfältet och en anmälan center. Som helhet, Sentio Skrivbordet verkar bli en riktig konkurrent till Samsung DeX, bara utan maskinvara begränsning. Sedan igen, eftersom Sentio kommer att köras på Android-enhet, stabilitet kommer oundvikligen att lida.

Titta igenom användaren recensioner verkar det som, samtidigt som det går helt perfekt för många, vissa användare få krascher eller andra petigheterna på just deras telefoner. Inte så stor en affär om du inte har investerat i SuperBook hårdvara, så det är värt att prova appen ut innan med tanke på att.

Sentio är säkert många ambitiösa och om du inte har en DeX-kapabel telefon, (eller även om du gör det!) det är verkligen värt ett försök.

AndroNix

Medan Leena och Sentio erbjuda en stationär front-end för din Android-telefon, AndroNix går vidare genom att lägga till en hel extra operativsystemet till din mobiltelefon. Ja, denna app kan du köra en Linux-installation på din Android-telefon. Det är utan att behöva böka, men det tar lite vinklad fett för att få det hela att gå.

Andronix är egentligen mer en samling av step-wise-skript som du kan kopiera till en terminal app. Instruktionerna är tydliga och det finns massor av dokumentation, men de har haft att arbeta runt begränsningarna i Android här. Till exempel får du tillgång till din Linux-instans genom att använda VNC, en remote desktop client. Det är en kludge som fungerar alldeles utmärkt, men det är en kludge ändå.

AndroNix har en fantastisk gemenskap, massor av dokumentation och utvecklare som verkligen verkar vara på bollen med supportfrågor. De betalar för premium-versionen levereras med särskilt stöd, vilket kan fråga dig om detta blir ett verksamhetskritiska program.

Det är definitivt inte för alla, men otroligt imponerande ändå.

Maru OS

Den första sak som du bör veta om Maru OS är att det bara fungerar på ett mycket litet antal enheter just nu. Dessa är inte ens särskilt populära telefonmodeller så är chansen att du inte har en av dessa. Dock att Maru är värt att bokmärka och hålla ett öga på. Det är en underbar, lätt operativsystem för smartphones.

Ja, MaruOS faktiskt ersätter hela operativsystemet, det är inte en OS-inom och OS eller helt enkelt en app med en stationär UI. Det är baserat på Android Oreo och smidigt skiftar från att vara ett mobilt OS för att vara en stationär.

Dessa är enheter som du kan ladda MaruOS på i skrivande stund:

  • Nexus 6P (sportfiskaren)
  • Nexus 5X (bullhead)
  • Nexus 5 (hammerhead)
  • Pixel (Sailfish)
  • Samsung S9+ (star2LTE)

Betala uppmärksamhet till de inre condenames här. Till exempel, “star2LTE” hänvisar till Exynos-utrustade S9+ telefoner. Så att inte alla S9+ kommer att fungera.

MaruOS representerar en extrem strategi för att få telefonen att fungera som en stationär, men det kan också vara mest tillförlitlig och elegant sätt att göra det. För de flesta av oss, detta är bara en nyfikenhet på just nu, men förhoppningsvis något som MaruOS kommer att bli standard för alla Android-enheter någon gång i framtiden.

Din Telefon Är Din Dator!

Med flaggskepp Android-telefoner nu packa så mycket processorkraft som en typisk arbete laptop, verkar det vara en synd att slösa bort allt på Instagram och Twitter att surfa. Med dessa appar kan du sätta att grymta på ett bra sätt och kanske till och med lämna den bärbara dator hemma som du kan flytta från en skärm till nästa.

Även om du bara använda alternativet skrivbord i en nypa, det är aldrig en dålig sak att ha alternativ!