Hvordan å Velge og Endre Din Neste Grafikk-Kort

0
126

Datamaskin grafikk er utrolig sofistikert disse dager. Spesielt i spill, noe som er nesten fotorealistiske! Dette er takket være en dedikert maskinvare komponent kjent som GPU eller graphics processing unit. En avansert mikroprosessor som har et helt annet design til CPU-en (central processing unit), som håndterer alle generelle formål behandling oppgaver.

Mens CPU-en kan fungere som en GPU, det er forferdelig på det. GPU bruker tusenvis av små prosessorkjerner som jobber sammen for å utføre en relativt smal sett av grafikk-relaterte oppgaver veldig, veldig raskt.

I denne artikkelen vil vi forklare hvordan du skal velge riktig grafikkort for deg og hvordan du vil endre grafikk-kortet som er i stasjonær PC. Vi vil også trykke på noen alternativer for oppgradering som brukere av bærbare datamaskiner kan ha.

Grafikk-kort vs Innebygd GPU vs Diskret Gpuer

Vil du høre vilkårene “GPU” og “grafikk-kort” brukes utskiftbare, som er bra for det meste. Men, begrepet grafikk-kort refererer spesifikt til flyttbare, uavhengig GPU boards som kan oppgraderes.

“Embedded” Gpu-er, som er bygd inn i Cpuer eller utgjør en del av en enkelt “system-on-a-chip”, som du ville finne i en smarttelefon eller tablet. “Diskret” Gpu-er i bærbare pc-er i utgangspunktet tilsvarende av et grafikk kort, men er bygget inn i systemet på en måte som mer ofte enn ikke er til hinder for oppgradering av den delen.

Selv om vi vil gå over noen unntak litt lenger ned.

Hva Du Trenger Å Vite Om Spesifikasjoner

Et grafikkort er veldig mye som en hel, spesialisert datamaskinen hele på sin egen. Den kobles til resten av datamaskinen via en høyhastighets fysisk tilkobling, vanligvis ved hjelp av PCIe (Peripheral Component Interconnect eXpress) protokoll. På tidspunktet for skriving PCIe 3.0 er den nyeste versjonen av denne protokollen.

På stasjonære Pc-er disse kortene bruk en lang slot, vanligvis PCIe x16-spor. Dette indikerer at sporet har 16 “baner” som er tilgjengelig for data overføring. Mange hovedkort har kanskje flere spilleautomater, noen med færre kjørefelt, for å muliggjøre at flere grafikk-kort i ett system. Vi vil ikke diskutere det her, siden det er irrelevant for den store majoriteten av brukere.

Når man ser på spesifikasjonene til å velge riktig grafikkort, vil du vanligvis se disse vilkårene:

 • Antall kjerner/prosessorer
 • Mengden minne
 • GPU hastighet målt i Ghz
 • Krav til strømforsyning

Når det kommer til detaljer om GPU hastighet eller core-tall, du egentlig ikke trenger å betale mye oppmerksomhet. Siden disse tallene egentlig ikke fortelle deg hvor godt grafikkort i spørsmålet vil utføre.

I stedet, det er mye mer effektivt å slå opp standarder for det aktuelle kortet på nettet. Du må også contextualize resultatet selv. For eksempel, hvis du er en gamer, bestemmer hvilke spill du ønsker å spille. Legg merke til hva som oppløsningen som skjermen bruker og bestemme hva framerate er akseptable for deg.

Nå søke etter ytelse tallene på kortet som du vurderer som samsvarer med din situasjon. Kan kortet kjøre titler på hastighet, detaljer og oppløsning innstillinger du vil?

Kilde

Shortlist kortene som ser ut til å gi det du leter etter på, og deretter tar prisen i betraktning. Mens du kan grave ned i ekstreme detaljer, er dette kort og søt tilnærming vil fungere for folk flest, det meste av tiden.

De øvrige spesifikasjonene er verdt tiden din. Du absolutt må forholde seg til minimum krav til strømforsyning oppgitt av kort maker. Hvis dette betyr å kjøpe en ny strømforsyning, deretter faktor som i den totale kostnaden!

Den endelige big-ticket-spesifikasjonen er mengden videominne. Dette er hvor data er lagret for rask tilgang med GPU. Hvis du ikke har nok minne, informasjon må være byttet til andre former for lagring, som absolutt ødelegger frame rate. I 2019, 8 gb minne er en god nummer for å sikte, med 6GB være det absolutte minimum, men med begrenset levetid.

Den Store Merkevarer

Det er to merker av GPU som virkelig betyr noe i dagens marked: Nvidia og AMD. Graden av konkurranse mellom de to varierer fra generasjon til generasjon, men Nvidia har betydelig mer markedsandel og generelt kraftigere Gpu-er. AMD konkurrerer sterkt på pris, i mid-range og lavere. Som gjør at deres kort som er av spesiell interesse til vanlige brukere.

På tidspunktet for skriving, Intel corporation er ruste opp for å frigjøre sin egen konkurransedyktige GPU-produkter. Intel er en stor aktør i embedded GPU markedet, med de fleste av sine mainstream Cpuer med og integrert grafikk kjerne.

Skulle du bry deg om å velge en bestemt grafikkort merkevare? Egentlig ikke. Den beste strategien er å finne kortet som tilbyr den beste kombinasjonen av ytelse, støy, energiforbruk og pris for deg. Noen ganger det kommer til å bli et kort fra AMD og noen ganger vil det være fra Nvidia.

Hvordan Endre Grafikk-Kortet I Din Stasjonære PC

Hvis du skifte ut kortet med en av samme merke, sjansene er programvaren du allerede har installert vil fungere automatisk. Bare sørg for at programvaren er oppdatert

Hvis du har endret merker, ganske enkelt å avinstallere programvaren som du ville gjort med noen annen programvare på datamaskinen din og last ned den riktige programvaren for ditt nye kort. Du avinstallere den gamle programvaren FØR du endrer grafikk-kort og installerer ny programvare ETTER endringen er fullført.

Nå kan vi komme ned til virksomheten av fysisk installere grafikk-kort.

Hvis du har en stasjonær datamaskin med en discrete graphics-kort eller et åpent spor på hovedkortet for å imøtekomme ett, så du kan oppgradere din datamaskin grafikk ytelse.

Kontroller at kortet du skal installere:

 • Fungerer med din nåværende strømforsyning.
 • Vil passe inn i ditt tilfelle.

Kontroller at datamaskinen er slått av. Imidlertid, hvis det er mulig, må du la datamaskinen er koblet til strømnettet for å fungere som en jord. Alternativt kan du kjøpe en grunnstøting stropp eller som en siste utvei, må du jorde deg selv på noe før du håndterer komponenter.

 • Første, åpne datamaskindekslet som per i håndboken som fulgte med den. Du vanligvis trenger bare å ta en side av panelet for å avdekke toppen av hovedkort, og alle av kortsporene.
 • Hvis du allerede har et grafikkort i stedet, koble strømledningene fra grafikk-kort, hvis noen.
 • Neste fjerne oppbevaring plate skrue holder grafikk-kort til bakplaten.
 • Denne neste delen kan være vanskelig, avhengig av hvor trangt ditt tilfelle er. På baksiden av sporet grafikkortet nettstedet er en liten oppbevaring klippet.
 • Utformingen av disse skiller seg fra en merkevare av hovedkort til det neste, så henvises det til bruksanvisningen hvis du ikke kan finne ut hvordan å løse det. Slipp klippet.
 • Nå forsiktig ut grafikk-kortet fra sporet. Du kan få behov for å røre på seg den litt frem og tilbake for å løsne den. Prøv å håndtere styret i kantene og ikke berør noen synlige kobber kontakter med bar hud. Du skal nå ha en åpen slot.

For å installere din nye grafikk-kort reversere disse trinnene, eller les vår dyptgående guide til å installere et nytt skjermkort.

 • Nå lukker maskinen din opp igjen, og slå den på. Hvis alt gikk som planlagt, vil du starte opp igjen i Windows, men med potensielt lav oppløsning grafikk. Nå er det tid for å installere ny programvare hvis du har behov for det. Hvis ikke, vil det nye kortet skal være registrert og automatisk sette opp. Du er ferdig!

Oppgradering Av Bærbare Pc-Grafikk

Hvis du eier en bærbar datamaskin med en Thunderbolt-port 3 som er aktivert for ekstern grafikk, så kan du kjøpe en “eGPU” skap og koble til en grafikk-kort på denne måten. Noen er mer portable enn andre, men det er billigere enn å kjøpe helt ny laptop.

Enkelte bærbare datamaskiner har oppgraderes grafikk, ofte referert til som “MXM” moduler. Ta kontakt med din bærbare pc-produsenten eller se i dokumentasjonen for å se om det er tilfelle for deg. Hvis så, det er mest sannsynlig bare mulig å kjøpe disse spesielle oppgradering moduler direkte fra dem.