Hvordan Å få øye på en Falsk Nettside Eller Forsøk på Phishing Denne høytiden

0
97

Ferien er nesten over oss. Svart fredag og Cyber mandag er mindre enn to uker unna. For forhandlere, det er den mest fantastiske tiden av året—inntektene går opp som shoppere krafse til ulempe de beste tilbudene og fullføre sin julehandelen tidlig (som de sier alltid at de kommer til å gjøre, men liksom aldri lykkes i å gjøre).

Dessverre, denne tiden av året er også en favoritt av svindlere. Når det er en stor og et begrenset antall produkter, forbrukere kan ikke se nærmere på om et nettsted er the real deal eller ikke.

Svindlere utnytter dette til å kaste sammen en falsk nettside som kan lure noen ved første blikk (og noen ganger enda mer grundig inspeksjon.) Alt de trenger er å oppgi din kredittkortinformasjon, og de er av til løpene.

Det beste forsvaret mot svindel og phishing-forsøk denne ferien er å vite hvilke tegn. Kunnskap vil bli din sterkeste våpen. Her er hva du skal se etter når du begynner din Christmas shopping slik at du kommer ut på andre siden med din identitet, bank konto, og forstanden i behold.

Sjekk URL – & Avsender

Det er kjempeenkel å lage et nettsted som ser ut akkurat som en ekte en. Det er ikke uvanlig å støte på et webområde eller motta en e-post som ber deg om å bekrefte noen opplysninger eller for å logge inn på din konto til å undersøke mistenkelig aktivitet.

E-posten kan se ut som det kommer fra en pålitelig kilde. Du kan lese den et halvt dusin ganger, og finner ingenting ut av sted. Det er imidlertid to ting å huske på.

Først av alt, URL-de gir ikke nødvendigvis det den sender deg til. Her er et eksempel. Åpne linken under i et nytt vindu.

http://www.google.com

Overraskelse! NETTADRESSEN kan skrives ut, men det tar bare noen sekunder å lede en hyperkobling til et annet sted. Phishing-forsøk bruke dette til å lede kunder til en falsk påloggingssiden som stjeler deres bruker-Id og passord for detaljhandel nettsteder, banker, og mer.

Et annet triks er et domene navn som har en gyldig domene navn som er festet sammen med en falsk en del, noe som gjør domenet er helt falske. Nedenfor er et eksempel. Det kan se ut som det er super lett å få øye på, men på en mobil enhet, adresse bar normalt bare viser de første 10 til 15 tegn i domenenavnet, som betyr at den siste delen vil være skjult.

http://www.microsoft.com-gooddeals.com

Den andre tingen å huske er at et nettsted (som du bør bruke, uansett) vil logge deg inn via en sikker protokoll. Se på din URL bar. Se “HTTP” på starten av URL-en? Det er en forkortelse for hypertext transfer protocol. Når du logger deg inn på en nettside, sørg for at det står HTTPS. Lagt til bokstaven står for secure. Dette betyr at data som sendes gjennom nettstedet er kryptert.

Hold musen over hyperkoblingen, og ser på dette som reisemål. Som en tommelfingerregel, ingen legitim nettside eller bank vil noensinne e deg og be om brukernavn og passord. Dette er nesten alltid et tegn på et phishing-forsøk. Hvis noe virker mistenkelig, kan du kontakte organisasjonen direkte og spør før du sender inn.

Til slutt, sjekk avsenderen av e-posten. Ofte vil den ha et navn eller en kan si noe sånt som Kunde Støtte. Imidlertid, hvis du ser etter den faktiske e-postadresse, er det ofte noe som xsdflkjsf@fakemailprovider.com-clearly en falsk konto.

Søke Etter Tekst

De fleste phishing e-poster er varianter av hverandre. En enkel måte å sjekke om noe er lovlig er å søke avsender og et par setninger. Bare kopier og lim teksten inn i Google med ordet “svindel” og se hvilke resultater den gir. Sjansene for at du er den eneste for å være målrettet av en svindel er minimal; de fleste av disse forsøkene kommer ut av gårder og er sendt ut til tusenvis av brukere på en gang.

Mange phishing-e-post vil advare deg om at din konto er i ferd med å utløpe, eller at du trenger å logge på igjen, eller skriv inn fakturering detaljer, ofte med en beklagelse for det inntrufne. De fleste av institusjonene vil ikke be om disse detaljene via e-post, men vil i stedet be deg om å sjekke din konto.

Kanalen Din Indre Engelsk Lærer & Se For Stavekontroll Og Grammatikk Feil

Du kan snuble over en nettside med noen fantastiske avtaler, men du vil merke noe virker off—nemlig, staving og grammatikk er fryktelig. Mange falske nettsteder og svindel-e-post dele denne egenskap til felles.

Riktig staving og grammatikk er en sentral del av presentasjonen, og en skikkelig presentasjon er et viktig aspekt av profesjonalitet. Nettsteder går til store lengder for å sikre at leserne kan forstå sitt budskap.

Hvis du finner en nettside med forferdelig staving og grammatikk som ber om personlig informasjon fra deg, det er nesten garantert å være en falsk nettside svindel. Ett unntak fra denne regelen ville være noen amatør blogger som deler tilbud de finner ut at du direkte til Amazon.

Disse bloggene kan bruke affiliate lenker som vil tjene dem en kommisjon hvis du kjøper produktet uten ekstra kostnad for deg. Amatør områder er kanskje ikke alltid har den beste staving eller grammatikk, men så lenge de ikke ber deg om å taste inn kredittkort eller andre personlige opplysninger, for de skal være trygge.

Se For For-Godt-Å-Være-Sant Tilbud

Online forhandlere eksisterer for å tjene penger. Hvis omhandler virker som de ville tape penger på dem, at de sannsynligvis ville—noe som betyr at avtalen er sannsynlig falske. Noen ganger du kan fortsatt motta et produkt, bare noe lavere kvalitet enn du trodde. Nettstedet Ønsker er et godt eksempel på dette.

Mens populær, Ønsker produkter er ofte forfalsket eller betydelig lavere i kvalitet. Nettsiden er ikke en svindel eller et phishing-forsøk, men det er ikke helt ærlig, heller.

Betaler nær oppmerksomhet til tilbud på ethvert nettsted som du besøker. Som en generell regel, bør du bare kjøpe på nettet på sertifiserte, kjent forhandlere. Nettsteder som Amazon, Nettside, Best Buy, og andre som de er vanligvis trygt. Merkevare-bestemte nettsteder er ofte en god innsats, også. Men hvis du finner et nettsted som du aldri har hørt om, og tilbyr en iPad Pro for $100, hold dere langt unna.

Joseph Heller sa: “Bare fordi du er paranoid betyr ikke at de ikke er etter deg”. Datakriminalitet har stadig økt år etter år, og det er umulig å holde styr på hver ny svindel. Mellom 2013 og 2018, FBI rapporterer at bedrifter tapt $12,5 milliarder til svindel på nettet. Nesten 91% av alle phishing-forsøk starte med en e-post; dessverre, mange mennesker å motta varslinger om salg gjennom deres e-post.

Være årvåken og stol på magefølelsen din. Når du vet hva du skal se etter, de fleste av svindel er nesten laughably lett å identifisere.