Hur man Använder OneDrive s “Personliga Arkiv” för att Säkra Dina Filer

0
219

Microsofts OneDrive moln lagring tjänst som nu har en “Personlig Valvet” för dina känsliga filer. Dessa filer är krypterad och skyddas med ytterligare två-faktor kontroll, även när de synkroniseras till ditt Windows-10 PC.

OneDrive Personliga Arkiv blev tillgängliga över hela världen på September 30, 2019. Det fungerar på Windows 10, Android, iPhone, iPad och webben.

Vad Är “Personliga Arkiv” i OneDrive?

Den Personliga Arkiv är en extra säkert lagringsutrymme för dina filer i OneDrive. Till exempel, om du kommer att spara känsliga ekonomiska dokument eller kopior av ditt pass i OneDrive, kommer du förmodligen vill lägga dem i din Personliga Arkiv till extra säkerhet.

Din Personliga Arkiv kräver extra autentisering innan du kan komma åt alla filer i den. Varje gång du använder dem, kommer du att ha för att ge ett två-faktor autentisering kod, PIN-kod, fingeravtryck, eller ansiktsbehandling för autentisering. På Windows-10, kan du använda Windows Hej för att verifiera. De kommer automatiskt låses efter tjugo minuter av inaktivitet, vilket tvingar dig att autentisera igen innan du får åtkomst till dem. Om du kommer åt dem via OneDrive webbplats, kommer de inte cachas av din webbläsare.

Den Personliga Arkiv krypterar filer i den. På Windows-10, den Personliga Arkiv lagras dessa filer på en BitLocker-krypterad område på din hårddisk. Detta fungerar även om du har Windows 10 Hem och inte använda BitLocker för något annat. Microsoft säger att dina filer är också krypterad i vila på Microsofts servrar.

Filer som lagras i Personliga Arkiv kan inte delas med någon. Även om du delar en fil och sedan flytta den till den Personliga Arkiv, delning inaktiveras för att filen. Detta ger dig frid i sinnet: Du kan inte av misstag dela en känslig fråga, så länge det lagras här.

Med OneDrive app på din telefon så kan du skanna dokument och ta foton direkt från Personliga Arkiv att lagra dem på en säker plats, utan att placera dem någon annanstans på din telefon först.

Andra stora moln lagring tjänst—Dropbox, Google Drive, och Apple iCloud—Disk-ännu inte erbjuder en liknande funktion.

Fungerar Bäst Med Office 365

Innan du börjar, det är värt att notera att den fria versionen av OneDrive och 100GB plan begränsa dig till högst tre filer i ditt Personliga Arkiv. Du kan lägga till flera filer i ett arkiv (som en ZIP-fil) och förvara arkivet som en enda fil i din valv, men du är begränsad till tre filer.

Med en betald Office 365 Personliga eller Office 365 Home plan, kommer du få möjligheten att lagra så många filer du vill ha i ditt Personliga Arkiv—upp till din OneDrive lagring gräns, som sannolikt kommer att vara 1 tb eller mer.

På $10 per månad för Office 365 Home, en plan för sex personer kan dela, Microsofts Office 365-planer är en stor affär om du vill att Microsoft Office—eller bara några billiga moln lagring. $10 per månad ger upp till sex personer vardera 1 tb lagring och åtkomst till Office 365-apps.

Vad Plattformar Har Stöd För Det?

Den Personliga Arkiv fungerar i OneDrive på Windows 10, iPhone, iPad, Android och på webben onedrive.live.com.

Det är inte tillgängliga i OneDrive för macOS, Windows 7, Windows 8.1, Windows Phone, Xbox, HoloLens, Yta Hub eller Windows 10 S. Kontakta Microsofts OneDrive jämförelse av funktioner för mer information.

Den Personliga Arkiv är endast tillgänglig i OneDrive Personliga. Det är inte tillgängliga i OneDrive Verksamhet.

Hur man Använder den Personliga Arkiv

Att använda Personliga Arkiv, öppna bara ditt OneDrive mapp och klicka eller knacka på den “Personliga Arkiv” – mappen. Du kan göra detta på en Windows-10 PC via hemsidan eller med hjälp av en smartphone-app—vad du föredrar.

Till exempel, om Windows-10, kan du bara öppna Utforskaren, klicka på “OneDrive” i sidomenyn, och dubbel-klicka på “Personliga Arkiv.”

Första gången du öppnar det, OneDrive kommer att kräva Kontroll av användarkonto tillstånd att aktivera den Personliga Arkiv—sannolikt på grund av BitLocker-funktioner som man använder. Genom att klicka på den korta setup wizard för att ställa upp saker och ting.

Placera alla filer du vill säker i ditt Personliga Arkiv.

Din valv kommer att stanna olåst tills du är inaktiv i tjugo minuter. Du kan också låsa det omedelbart genom att högerklicka inuti den Personliga Arkiv-mappen och välja “Lås Personliga Arkiv.”

När du försöker få tillgång till din Personliga Arkiv medan den är låst, kommer du att bli tillfrågad om ytterligare autentisering.

Till exempel, om du har satt upp två-faktor autentisering för ditt Microsoft-konto, kommer du att bli tillfrågad om ett authentication code. Det fungerar precis som det skulle göra om du loggar in på ditt Microsoft-konto från en ny enhet för första gången.

Du hittar den Personliga Arkiv i huvudmappen för din OneDrive konto på varje plattform som stöds, från Windows 10 till webbplatsen för att smartphone-appar. Bara öppna den för att låsa upp den och komma åt filer inuti.

Ska Du Använda OneDrive Personliga Valv?

Den Personliga Arkiv är en välkommen funktion som är tillgänglig på de flesta moderna plattformar—Mac uteslutas. Om den har stöd för de enheter du använder, det är ett säkrare sätt att lagra känsliga filer än bara dumpning dem i din vanliga OneDrive mapp.

Det är också trevligt att den Personliga Arkiv krypterar filer på din Windows-10-systemet också. Vi tror att Microsoft ska erbjuda full disk BitLocker-kryptering för att alla på Windows-10, men detta är bättre än ingenting.

Om du redan är blödiga om att lagra känsliga filer i OneDrive, kanske du vill pausa innan dumpning dem alla i den Personliga Arkiv. En annan lösning—som att lagra konfidentiella dokument tillsammans med din webbplats inloggningsuppgifter i ditt password manager ‘ s vault—kan vara mer säker. De kommer att vara krypterad med ditt password manager är ett master-lösenord.

Till exempel Microsofts dokumentation konstaterar att “Personliga Arkiv på Windows-10 skyddar inte namn och hashar av filer i ditt Personliga Arkiv när kassaskåpet är låst.” Om du vill ha maximal sekretess för dina filer, du är förmodligen bättre att använda en annan lösning. Microsoft kan lova att det är “engagerad i att utvidga skyddet till dessa attribut i en framtida uppdatering”, men detta är den typ av problem som du inte har med mer gammal fil-kryptering lösningar.

Sammantaget har dock den Personliga arkiv är en bra funktion. Mer moln lagring tjänst bör erbjuda ytterligare skydd för känsliga filer som detta. Det är bara synd att folk som inte betalar för Office 365 är begränsad till tre filer.

LÄS NÄSTA

  • “Hur att Ladda ner Apple TV+ Visar på iPhone, iPad och Mac
  • “Hur Blockera Webbplatser i Google Chrome
  • “Hur man Lägger till Vänner på Google Arenor
  • “Hur att Styra sudo Tillgång på Linux
  • “Hur DNS Över HTTPS (DoH) Kommer att Öka Integritet på Nätet