Hoe te Gebruiken OneDrive ‘ s “Persoonlijke Kluis” om Uw Bestanden te Beveiligen

0
709

Microsoft ‘ s OneDrive cloud storage-service heeft nu een “Persoonlijke Kluis” voor uw gevoelige bestanden. Deze bestanden zijn gecodeerd en beschermd met een extra twee-factor verificatie, zelfs als ze worden gesynchroniseerd met uw Windows-10-PC.

OneDrive Persoonlijke Kluis werd wereldwijd beschikbaar op 30 September 2019. Het werkt op Windows 10, Android, iPhone, iPad en het web.

Wat Is de “Persoonlijke Kluis” in OneDrive?

De Persoonlijke Kluis is een extra-beveiligde opslagruimte voor uw bestanden in OneDrive. Bijvoorbeeld, als je gaat voor het opslaan van gevoelige financiële documenten of kopieën van uw paspoort in OneDrive, zult u waarschijnlijk willen ze in uw Persoonlijke Kluis voor extra veiligheid.

Uw Persoonlijke Kluis vereist extra verificatie voordat u toegang tot alle bestanden die erin zitten. Elke keer dat u ze opent, zult u moeten zorgen voor een twee-factor authenticatie code, PIN, vingerafdruk, gezichts-verificatie. Op Windows-10, die u kunt gebruiken Windows Hallo te verifiëren. Ze zullen automatisch vergrendelen na twintig minuten van inactiviteit, dwingt je om te verifiëren voordat u toegang krijgt tot hen. Als u toegang via het OneDrive website, ze zal niet worden opgeslagen door uw browser.

De Persoonlijke Kluis voor het coderen van de bestanden die erin zitten. Op Windows-10, de Persoonlijke Vault slaat deze bestanden op een met BitLocker gecodeerde ruimte van uw harde schijf. Dit werkt zelfs als u Windows-10 Huis en niet met behulp van BitLocker voor iets anders. Microsoft zegt uw bestanden worden ook gecodeerd in rust op de Microsoft-servers.

Bestanden die zijn opgeslagen in de Persoonlijke Kluis niet kunnen worden gedeeld met iedereen. Zelfs wanneer u delen van een bestand en dan te verplaatsen in de Persoonlijke Kluis, delen uitgeschakeld voor dat bestand. Dit geeft u gemoedsrust: U kunt niet per ongeluk een deel van een gevoelige bestand zo lang als het is opgeslagen in hier.

Met de OneDrive app op uw telefoon, kunt u het scannen van documenten en foto ‘ s direct vanuit de Persoonlijke Kluis, slaat ze op in het veilige plaats, zonder ze te plaatsen elders op uw telefoon eerst.

Andere grote cloud storage diensten Dropbox, Google Drive en iCloud Apple Drive—bieden nog niet een soortgelijke functie.

Het Beste Werkt Met Office 365

Voordat u begint, is het vermeldenswaard dat de gratis versie van OneDrive en de 100GB plan beperken tot een maximum van drie bestanden in uw Persoonlijke Kluis. Je kan meerdere bestanden toevoegen aan een archief (zoals een ZIP-bestand) en sla het archief als één bestand in de kluis, maar je bent beperkt tot drie bestanden.

Met een betaalde Office 365 Persoonlijke of Office 365 Home plan, u krijgt de mogelijkheid om te slaan zoveel bestanden als u wilt in uw Persoonlijke Kluis—up van uw OneDrive opslag limiet, die waarschijnlijk zullen worden 1TB of meer.

Op $10 per maand voor Office 365 Home, een plan zes mensen kunnen delen, Microsoft ‘ s Office 365-plannen zijn een geweldige deal als je wilt dat Microsoft Office—of gewoon een goedkope opslag in de cloud. $10 per maand geeft maximaal zes personen elk 1 tb opslag en toegang tot Office 365 apps.

Welke Platformen Wordt Ondersteund?

De Persoonlijke Kluis werkt in OneDrive op Windows 10, Android, iPhone, iPad, en op het web op onedrive.live.com.

Het is niet beschikbaar in OneDrive voor macOS, Windows 7, Windows 8.1, Windows Phone, Xbox, HoloLens, Oppervlakte-Hub of een Windows-10 S. Microsoft Raadplegen OneDrive vergelijking voor meer informatie.

De Persoonlijke Vault is ook alleen beschikbaar in OneDrive Persoonlijk. Het is niet beschikbaar in OneDrive Business.

Het Gebruik van de Persoonlijke Kluis

Gebruik van de Persoonlijke Kluis, open je de OneDrive map en klik of tik op de “Persoonlijke Kluis” map. U kunt dit doen op een Windows-10-PC via de website of via een app voor de smartphone—net wat u wilt.

Bijvoorbeeld op de Windows-10, u kunt gewoon open Verkenner, klik op “OneDrive” in de zijbalk, en dubbelklik op “Persoonlijke Kluis.”

De eerste keer dat u het opent, OneDrive vereist gebruikersaccountbeheer toestemming om de Persoonlijke Kluis—waarschijnlijk vanwege de BitLocker-onderdelen worden gebruikt. Klik door de korte setup wizard om de zaken te stellen.

Plaats alle bestanden die u wilt beveiligen in uw Persoonlijke Kluis.

Uw kluis zal blijven ontgrendeld totdat u inactief bent gedurende een twintigtal minuten. U kunt ook vergrendelen meteen door met de rechtermuisknop te klikken in de Persoonlijke Kluis map en het selecteren van “Lock Persoonlijke Kluis.”

Wanneer u probeert toegang te krijgen tot de Persoonlijke Kluis terwijl deze is vergrendeld, wordt u gevraagd om de extra verificatie.

Bijvoorbeeld, als u hebt ingesteld dat de twee-factor authenticatie voor uw Microsoft-account, wordt u gevraagd voor een verificatie code. Het werkt gewoon zoals het zou doen als u zich aanmeldt bij uw Microsoft-account van een nieuw apparaat voor de eerste keer.

U vindt de Persoonlijke Kluis in de main-map van uw OneDrive account op elk ondersteund platform, van Windows-10 naar de website om smartphone-apps. Gewoon om het te openen en toegang krijgen tot de bestanden binnen.

Mocht U Gebruik maken van OneDrive Persoonlijke Kluis?

De Persoonlijke Kluis is een welkome functie die beschikbaar is op de meeste moderne mobiele besturingssystemen—Mac uitgesloten. Als dit ondersteunt de apparaten die u gebruikt, het is een veilige manier om gevoelige bestanden dan alleen het dumpen van hen in uw reguliere OneDrive map.

Het is ook leuk dat de Persoonlijke Kluis versleutelt bestanden op uw Windows-10-systeem, ook. We denken dat Microsoft moet bieden full-disk BitLocker-versleuteling om iedereen op Windows-10, maar dit is beter dan niets.

Als je al preuts over het opslaan van gevoelige bestanden in OneDrive, wilt u misschien om te pauzeren voordat het dumpen van hen alle in de Persoonlijke Kluis. Een andere oplossing—zoals het opslaan van vertrouwelijke documenten naast uw website login gegevens in uw password manager ‘ s vault—kan meer veilig. Ze worden versleuteld met uw wachtwoord manager master wachtwoord.

Bijvoorbeeld, de documentatie van Microsoft merkt op dat “Persoonlijke Kluis op Windows 10 beschermt niet de namen en de hashes van de bestanden in uw Persoonlijke Kluis bij de Kluis wordt vergrendeld.” Wilt u maximale privacy voor uw bestanden, bent u waarschijnlijk beter af met een andere oplossing. Microsoft biedt beloof dat het “inzet voor een uitbreiding van de bescherming met deze kenmerken in een toekomstige update,” maar dit is het soort probleem dat u niet met meer volwassen file-encryptie oplossingen.

Over het geheel genomen echter, de Persoonlijke kluis is een geweldige functie. Meer opslag in de cloud diensten moeten bieden extra bescherming voor de gevoelige bestanden zoals deze. Het is gewoon jammer dat mensen die niet betalen voor Office 365 zijn beperkt tot drie bestanden.

LEES VERDER

  • “Het Downloaden van de Apple TV+ Toont op iPhone, iPad en Mac
  • “Het Blokkeren van Websites in Google Chrome
  • “Het Toevoegen van Vrienden op Google Stadions
  • “Hoe sudo Toegang op Linux
  • “Hoe DNS Via HTTPS (DoH) een Impuls Zal geven aan de Online Privacy