Hvordan Til Å Tømme Bufferen I Nettleseren

0
106

Det er mange alternativer når det kommer til internett-lesere. Legg til i forskjellige plattformer og ulike nettlesere, og det kan bli forvirrende. Heldigvis, mange software selskaper har gjort det enkelt å administrere de bevegelige delene.

For denne opplæringen, vi kommer til å dekke deler du trenger å vite for å tømme bufferen av ulike nettlesere du kan bruke på Windows-plattformen.

Mozilla Firefox

 • Når du åpner nettleseren Mozilla Firefox, flytt musepekeren til øvre høyre hjørne, der det er tre horisontale linjer, og klikk på den for å vise menyen.
 • I menyen, velg Valg.
 • Når du klikker på Alternativer, velge Personvern og Sikkerhet fra venstre side meny med en liste.
 • Dette vil utsette noen av alternativene til høyre, én av disse er Standard blokk av Sosiale medier trackere, Cross-site informasjonskapsler for sporing, Sporing av innhold i Private Windows, og Cryptominers. Den Standard alternativet er trolig et flott sted å starte som det ble opprettet for nettopp et slikt formål som dette, et utgangspunkt.
 • Hvis du blar ned ytterligere, det er radio-knappene for å velge (i stedet for Standard) en Streng alternativ eller et Egendefinert – alternativet.
 • Bla lenger ned på siden vil du se andre alternativer som for eksempel Informasjonskapsler og Data fra nettsteder.
 • Hvis du klikker på Slett Data – knappen under Informasjonskapsler og Data fra nettsteder delen du vil bli presentert med et par alternativer som dekker cookies og buffer.

Ved å velge Informasjonskapsler og Data fra nettsteder, du er som å fjerne koden som nettsteder har lagret på datamaskinen (vanligvis etter å be om tillatelse, og du klikket på OK – knappen til spørsmålet om cookies).

Husk, dette kan fjerne koden som du ikke visste var noe du var på, så bare velg dette alternativet hvis du ikke ønsker å slette disse cookies (dette gjelder for alle nettlesere og ikke bare Firefox).

Den Bufrede Web Innhold, også kjent som buffer, eller midlertidige internett-filer (som vi har nevnt ovenfor), er de som filer som kan bidra til sidene lastes inn raskere, og du kan kontrollere at boksen for å fjerne disse elementene i Firefox, fra denne dialog boksen.

 • Hvis du vil velge elementer å slette manuelt, kan du gjøre det ved å velge Administrer Data fra den Administrere Informasjonskapsler og Data fra nettsteder for dialog. Ved å gjøre det, kan du velge cookie – /cache, og velg Fjern Valgte å nøyaktig fjerne det valgte elementet(s).
 • Når det kommer til historie, som lokal historie og søk historie, kan du velge hvordan du vil håndtere den fra Historien – dialogboksen.
 • Hvis du ønsker å administrere historie automatisk, kan du melde deg på noe som Aldri huske historie eller Bruke egendefinerte innstillinger for historikk fra trekk-ned meny.
 • Du kan også velge å Huske historien , og på vil endre denne innstillingen, og velg Slett logg for å fjerne historie alle på en gang. Eller kanskje du ønsker å gjøre noe som kombinerer begge tilnærminger.

Google Chrome

 • Med Google Chrome, kan du begynne å få tilgang til historie-delen ved å klikke på de tre vertikale punkter i øvre høyre hjørne av nettleseren.
 • Når du klikker på prikkene, en meny vil utvide nedenfor. Velg Historie. Dette vil føre til en annen meny for å komme ut til hver side, avhengig av Chrome-posisjon på skjermen. Vil du se Historien i denne menyen også. Velg det alternativet.
 • Innenfor Historie – vinduet kan du klikke på Slett logg for å fjerne Chrome historie. Det er på venstre.
 • Hvis du foretrekker å velge ett element om gangen, kan du gjøre det ved å gå gjennom listen over sider du har besøkt og søk. Klikk på de tre vertikale prikker til høyre for elementet du vil fjerne, og klikk Fjern fra historie i pop-out meny. Du kan også bruke avmerkingsboksene i listen.
 • Lik andre nettlesere, hvis du er logget inn på Google i andre steder, som på mobiltelefonen din, kan du også fjerne historie fra de enheter, datamaskiner, osv, gjennom bekvemmeligheten av å være logget på og synkronisering prosess mellom enheter. For eksempel, med Chrome, kan du velge Faner fra andre enheter for å administrere at historien.
 • Hvis du ikke ønsker å rote med å administrere historie, etc., mange nettlesere (inkludert Chrome) tilbyr deg muligheten til å ha inkognito nettsurfing (surfing) der historien vil ikke bli registrert. I tilfelle av Chrome, vil du finne at du er i Inkognito-alternativet i den påfølgende menyen som vises etter å ha klikket på den vertikale tre prikker i øvre høyre hjørne.
 • Du vil merke et alternativ i skjermbildet over til Clear browsing data (cache). Hvis du klikker på den, har du mulighet til å velge Grunnleggende (som kan være den enkleste) eller Avansert (som gir deg flere valg). I denne dialog boksen, kan du velge surfing historie, cookies, og mer.

Oppføringen er ganske selvforklarende, inkludert å definere om det har synkroniserte enheter (andre steder der du kan være logget inn på Google). Du kan også velge hva slags tidsrom du foretrekker fra rullegardinmenyen øverst i dialogboksen.

 • Når du har valgt dine valg, klikker du på Fjern data.

Microsoft Internet Explorer

Internet Explorer har vært rundt en stund, og mange mennesker er kjent med det. På samme tid har det noen interessante ordgyteri som kan forvirre noen mennesker.

 • Lik andre nettlesere, igjen du ønsker å se i øvre høyre hjørne av nettleseren. Du er på utkikk etter et tannhjul-ikonet. Gå videre og klikk på det.
 • En pop-out menyen vil vise en liste over alternativer som omfatter Sikkerhet. Klikk på den. Dette vil produsere alternativet (øverst) for å Slette leserloggen.
 • Når du klikker på Slett leserlogg du vil ha flere selvforklarende valg i å svare dialogboksen. Du kan fjerne Midlertidige Internett-filer og nettsider filer (cache), samt Informasjonskapsler og nettsteddata, og mye mer.

En interessant mulighet er alternativet Bevar data på toppen av dialogboksen. Dette er nyttig hvis du ønsker å gjøre en relativt ren sweep på nettleseren filer, etc., men du ønsker ikke å miste data som er mest verdifullt for deg, den Favoritter.

En annen en, kan du ikke ønsker å slette, i utgangspunktet, er det Passord. Hvis du velger å sjekk at boksen, kan du ønsker å være sikker på at du har alle dine passord registrert andre steder (med mindre du er i stand til å huske dem).

 • For å tilpasse måten Internet Explorer håndterer internett-filer, etc, gå tilbake til der vi startet, klikk på gear-ikonet øverst til høyre i nettleseren, og velg Alternativer for Internett fra pop-out meny.
 • I denne dialogen, har du muligheten til å klikke på Slett under leserlogg. Du har også Innstillinger og muligheten til å Slette leserloggen på avslutt.

Alt dette er vist automatisk fordi det er under den første kategorien Generelt.

 • I det samme vinduet, kan du velge Innhold, den fjerde fanen over fra venstre. På denne fanen, har du mulighet til å justere Innstillingene for Autofullfør.

Lik informasjonskapsler fra nettsteder, Autofullfør data hjelper deg når du surfer ved endt nettadresser du skriver inn, og mer. Her har du muligheten til å fjerne denne informasjonen fra din Internet Explorer data.

 • Hvis du ønsker å fjerne Autofullfør data, velger spesifikke data som du ønsker fjernet ved å klikke på avmerkingsboksen, og deretter klikke OK.

Før du gjør det, du har også muligheten til å Slette Autofullfør historie, tar vare på det i ett klikk.

Microsoft Kanten

Microsoft Kanten nettleseren ble først utgitt for Windows-10 i 2015. Det er fortsatt den som standard nettleser i de nyeste versjonene av Windows og, sammen med Internet Explorer, holder Microsoft-som den tredje mest populære nettleseren leverandør.

 • I Kant, klikker du på tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleseren.
 • Fra pop-out-menyen, klikker du på Innstillinger.
 • Fra Innstillinger-menyen, vil du ønsker å klikke på Personvern og sikkerhet i det venstre panelet i pop-out, og klikk deretter på Velg hva som skal clear – knappen.
 • Fra Clear browsing data listen vil du bli presentert med en liste over tilgjengelige alternativer som kan være klarert. Fire av disse alternativene vil være valgt som standard: – Surfing historie, Cookies og lagret hjemmeside data, Bufret data og filer, og Kategoriene som jeg har satt til side eller nylig avsluttet.
 • Du kan gå videre og velge en eller alle av de fem andre alternativene, eller du kan la dem unticked. Som standard de er unticked.
 • I tillegg kan du velge å ha disse dataene slettes automatisk hver gang du avslutter Microsoft Kanten. Hvis dette er noe du ønsker å gjøre, klikker du på fjern Alltid denne når jeg lukker nettleseren glidebryteren alternativ.
 • Når du har valgt hva du vil fjerne, klikk på Tøm – knappen. Når alt har blitt fjernet vil du se et lite Alt klart! Melding

Opera

Opera nettleser ble utviklet for 24 år siden. Det er populært blant de som ønsker å skjule sine surfing og den har overlevd til denne dag som en konkurrent i verden av nettlesere.

 • I dette tilfellet, vil du klikker mot øvre venstre hjørne av nettleseren direkte på O-ikonet, som representerer Opera. Når det er gjort, vil et pop-out menyen vises noen alternativer, og du ønsker å klikke på Innstillinger.
 • Når du klikker på Innstillinger, vil du ha en mulighet til å utvide Avansert (venstre), og fra det, velge Personvern og sikkerhet. Under denne menyen flere alternativer vil vises til høyre. Du kommer til å klikke på Tøm logg.
 • På samme måte som andre nettlesere, og du vil ha muligheten til å velge Grunnleggende til venstre, som er trolig den enkleste alternativet. Selv innenfor det utvalget av Grunnleggende, kan du velge om du ønsker å slette leserloggen, Informasjonskapsler og andre nettsteddata, og Bufret bilder og filer.

Apple Safari

Apple Safari er nesten tatt for gitt som den forventede nettleser for Mac-brukere, kommer pre-installert. Imidlertid, med tilgjengeligheten av andre nettlesere, og spesielt i tilfeller der Mac-brukere til å finne seg også ved hjelp av Windows (dvs. i arbeidsmiljøer), flere og flere Mac-brukere bruker andre nettlesere, så vel.

Så, det er ikke en overraskelse at Windows-brukere kan finne seg selv ved hjelp av Apple Safari på Windows-plattformen. Apple har ikke oppdatert Safari versjon for Windows-siste versjon av 2012.

Følgende instruksjoner cover-versjonen, som fremdeles er tilgjengelig, i hvert fall for nå, og er designet for å holde din Safari nettleser knirkefritt.

 • Ved å klikke på tannhjulikonet øverst til høyre i nettleseren vil vise en meny der du kan velge Historie fra alternativene som presenteres.
 • Under Historie du vil se en annen mulighet for å klikke en annen Historie , og som vil presentere en liste, på høyre side, av nettsteder du har besøkt og søk. Ved å høyre-klikke på noen spesiell referanse (link) du kan velge Slett for å slette elementet fra logg over besøkte nettsteder (historie).
 • Hvis du ønsker å administrere hvordan nettleseren oppfører seg med disse elementene, velger du Preferanser i stedet for Historie når du får muligheten i pop-out-menyen (tilgjengelig via gear-ikonet).
 • Under Innstillingerkan du velge Personvern som har Mysterium Mann ikonet og er funnet på tab for tredje fra høyre.
 • På dette punktet, vil du ha tilgang til, klikk på Fjern Alle nettsteddata – knappen, noe som gjør det enkelt å rydde opp i nettleseren Safari-koden og midlertidige internett-filer (hurtigbuffer), osv. Hvis du ønsker å ha mer kontroll over hvilke filer som er slettet, kan du velge Detaljer – knappen.
 • Når du velger Fjern Alle nettsteddata vil du bli presentert med en slags siste sjanse til å redde alternativ der du kan klikke på Fjern Nå hvis du virkelig ønsker å fjerne dataene. Hvis ikke, klikker du på Avbryt hvis du har besluttet ikke å slette disse dataene.
 • Er du i et travelt og bare ønsker å få dette gjort? Et annet alternativ, fra gear-menyen, er å velge Nullstill Safari og tillate webleseren å slette filer og tilbakestille seg til praktisk talt fabrikk-innstillinger, der du kan begynne på nytt igjen.

Mobil Surfing

Tømme nettleserens buffer i mobile enheter er svært likt hva vi reiste gjennom ovenfor, og særlig blant de samme utvikler. Noen nødvendige skritt er oppført nedenfor, for å hjelpe deg med å komme i gang.

Android

 • Når du bruker en Android-enhet, kan du gå nettleseren og velg Menyen, deretter Mer, og du vil se et alternativ for Innstillinger eller Meny.
 • Etter du har valgt det du ønsker Innstillinger og Personvern og Sikkerhet. Hvis du bruker en Chrome-nettleseren, Det er en litt mer strømlinjeformet med Meny og deretter Innstillinger og Personvern. Begge metodene er like på Android, når du får taket på det.

Å fjerne data (inkludert midlertidig smarttelefon-filer) er litt forskjellig fra Android-nettleseren og Chrome-nettleseren. Chrome-nettleseren tenker for deg, og alt du trenger å gjøre er å klikke på Fjern for å få nettleseren til å gjøre det for deg (bruk standard innstillinger).

Android-nettleseren inneholder alternativer for å trykke på Tøm buffer eller Tøm logg, eller slette alle informasjonskapsler data, eller hva som helst kombinasjon du ønsker.

Apple iOS

Vi dekket Windows Safari i datamaskin-basert nettleser. I Apple-enheter som iphone, ipad, etc., prosessen er svært lik. I stedet for å gå direkte til nettleseren, og Apple har satt den opp slik at du kan få tilgang til det du trenger via Innstillinger representert ved Gear-ikonet, sannsynligvis på hovedskjermen (starte).

 • I listen over innstillinger, velg Safari.
 • Bla nedover i Safari-innstillinger, kan du melde deg på Fjern Historikk og Hjemmeside Data. Din iOS-enhet vil be om en bekreftelse på at utvalget med noe som Klart Historie og Data for å bekrefte dine valg valg.

Kindle Brann

Hvis du er i Kindle scene, kan du også tømme nettleserens cache og historie (og informasjonskapsler (cookies).

 • Velg nettleseren og se på meny, og deretter Innstillinger og deretter Privacy.
 • Utvalget å Slett nettleserdata skal da vises for deg å velge/tar du hurtig på.
 • Velg selvforklarende valg som du vil slette, og klikk Slett.

Merk: denne prosessen kan ikke fungere for alle Tenner (dvs. første generasjon), men bør gi deg en idé om hvordan å jobbe seg gjennom dette på enheten.