Hur att Skanna ett Dokument i Windows 10

0
406

Ett bra sätt att bevara känsliga, skriftliga dokument som W9s, kontrakt och livstestamente är att lagra dem digitalt. Denna guide visar hur du skanna ett dokument i Windows 10 installera verktyg från tredje part.

Vanligtvis kan du skanna ett dokument med hjälp av programvara som tillhandahålls av tillverkarna. Skrivare och skannrar som vanligtvis levereras med en optisk disk som innehåller nödvändiga drivrutiner och verktyg. Tillverkare också göra sina drivrutiner och verktyg som finns tillgängliga online om din DATOR inte har en optisk enhet.

Till exempel, denna guide använder Epsons Expression Premium XP-7100 allt-i-ett-skrivare som ett exempel. Förutom drivrutiner, programvara suite installeras åtta separata verktyg för att skriva ut CD-etiketter, genomsökning, uppdatering av programvara och mycket mer.

Eftersom tillverkarna inte leverans samma programvara sviter över alla skrivare och skannrar, denna guide använder två “native” Windows-baserade verktyg istället: Microsoft Skanna och Windows Faxa och Skanna.

Naturligtvis, alltid som standard att tillverkarens programvara för en upplevelse som är anpassad till ditt specifika scanner. Om du inte vill ha verktyg från tredje part installerad på din PC, men Microsoft är två lösningar bör göra susen.

RELATERAT: Hur man sätter Upp en Delad Skrivare i Nätverket i Windows 7, 8, eller 10

Är Din Scanner Windows-10 Är Kompatibel?

Innan vi går vidare, måste vi göra ett par poäng. För det första, att skannerns tillverkare kan leverera drivrutiner för Windows-10, men enheten i sig kanske inte särskilt stödja plattformen.

Till exempel, vi testade följande verktyg med hjälp av Canons PIXMA MG3520 allt-i-ett-skrivare med en inbyggd scanner. “Rekommenderade” förare går tillbaka till juli 2015, men Canon har släppt en nyare suite sex månader senare. Det är fortfarande tre-år-gammal mjukvara.

Som sagt, scanner del av denna AIO skrivare inte visas i den naturliga Windows-verktyg, men arbetat på rätt sätt—med hjälp av en trådlös anslutning, i själva verket—genom Canons programvara.

Om du stöter på liknande problem, kanske du har en äldre skrivare eller en skanner som inte är helt kompatibel med Windows 10. Enheten får också kräva att en direkt USB-anslutning, om det används utanför tillverkarens verktyg från tredje part. För AIO skrivare, du kan behöva justera dess inställningar nätverk, så att ditt Windows-10 PC erkänner scanner komponent utöver de övergripande skrivaren.

Microsoft Scan

Detta verktyg är en visuell uppgradering till Microsoft ‘ s äldre Faxa och Skanna verktyg. Det ger de flesta av de funktioner, beroende på din skrivare, men ta bort fax och e-post.

Gå till Windows Scan-appen notering på Microsoft Store (gratis) och klicka på den blå “Får” – knappen. När det installeras på din PC, klicka på “Starta” knappen i popup-meddelande på Windows-10.

Du kan också få tillgång till den nya app—helt enkelt märkt “Scan”—från Start-Menyn.

Med appen öppna skannern ska visas i listan till vänster. Som tidigare nämnts, denna guide använder Epsons Expression Premium XP-7100 allt-i-ett-skrivare som ett exempel. Du kommer också att se ett alternativ för “File Type” tillsammans med en “Visa Mer” – länk. Klicka på denna länk för Scan-appen är full meny.

Till att börja med, kan du se en “Källa” – kategori. Eftersom vårt exempel skrivare har både en flatbäddsskanner och en automatisk dokumentmatare, båda alternativen är tillgängliga för att skanna ett dokument. I detta fall kan den förvalda inställningen är satt till “Auto-Konfigurerad.”

Denna “Auto-Konfigurerad” att sätta gränser på vad du kan göra, låser du till “File Type” och “Spara Fil” – alternativ. Om du välj “Flatbädd” alternativ som din källa, eller är det den enda källan som finns, du kommer att se två ytterligare alternativ att visas på listan: “Color Mode” och “Upplösning (DPI).”

Med “Color Mode” kan du skanna dokument i full färg, gråskala eller en skarp svart och vitt. Under tiden ” – Upplösning (DPI)” inställning gör det möjligt för dig att växla från 100 till 300 DPI.

Om du väljer “Feeder” som skannar källa, ytterligare två alternativ visas. Som visas nedan kan du välja den pappersstorlek (A4, Legal, eller Bokstav) och växla på/stänga av möjligheten att skanna båda sidorna av dokumentet.

Med alla tre källor, “File Type” – inställningen innehåller fyra alternativ: JPEG, PNG, TIFF, och Bitmapp. Vi erbjuder en separat artikel som förklarar fördelarna med varje format. Kort sagt, dock, JPEG-och TIFF-format erbjuder oftast resultat av hög kvalitet, även om TIFF-filer stöder också transparent bakgrund. PNG-filer är idealiska för att publicera på nätet, och BMP-filer är rå, okomprimerade bilder.

Slutligen, du kommer att se “Spara Fil” alternativet. Det är som att “Skannar” av standard och placerar dina skannade dokument i en “Skannar” mappen som ligger inom dina “Bilder” – mappen. Den rätta vägen är:

C:UsersyouraccountPicturesScans

Klicka på “Söker” – länken, och File Explorer visas. Här kan du skapa en ny mapp eller väljer en nuvarande plats och klicka på “Välj Mapp” – knappen.

När du är redo att skanna, infoga dokumentet i dokumentmataren, eller lyfta scanner lock. För den senare, placera dokumentet med framsidan nedåt på glaset och stäng locket.

Med “Flatbädd” option set som källa, kan du klicka på “Förhandsgranska” för att testa skanna och göra justeringar om det behövs innan du avslutar med “Scan” – knappen. Om du använder “Feeder” källa, “Preview” – alternativet inte visas.

RELATERAT: Hur man Hanterar en Skrivare i Windows 10

Windows Faxa och Skanna

Detta program för första gången i Windows Vista. Till skillnad från Microsofts nyare Scan app, denna version innehåller ytterligare inställningar, till exempel ett inbyggt verktyg för e-post skanna, så att du inte söka efter filen genom programmet e-Post, webbläsare, eller tredje parts e-postklient.

Du kan hitta Faxa och Skanna program som ligger inom Start-Menyn “Fönster Tillbehör” – mappen.

När det öppnas, klicka på “Ny sökning” i verktygsfältet.

I “Ny sökning” i popup-fönstret, se till att programmet är din standard skanner. Om inte, klicka på “Ändra” – knappen.

Nästa, välj en skanningsprofil: “Photo” “Handlingar” eller “Senast använda Inställningar”. Som ett alternativ och klicka på “Lägg till Profil” val på listan för att skapa en egen profil som du vill använda flera gånger.

Välj din skanner källa. Det här alternativet är kanske att helt enkelt läsa “flatbed (Flatbädd).” Om du har en AIO skrivare som har en feeder, men du kan se ytterligare två val: “Matare (Skanna Ena Sidan)” och “Feeder (Skanna Båda Sidorna).”

Om din skrivare eller scanner stöder en matare och du väljer detta alternativ, du kommer att se en inställning för målet pappersstorlek. Klicka på den inställningen, och en lång lista med storlekar visas.

Nästa, välj din färg-format (Färg, Gråskala eller Svart och Vit) följt av fil-typ (BMP, JPG, PNG eller TIF) och upplösning.

För upplösning, standardinställningen är 300, men du kan manuellt höja eller sänka antalet prickar skrivaren crams i varje tum. Typiskt, ju högre siffra, desto bättre upplösning. Om du skannar en låg grad dokument, dock stöta upp resolutionen kommer inte att hjälpa.

Slutligen, justera ljusstyrka och kontrast med detta.

När du är klar, klicka på knappen “Förhandsgranska” för att se resultatet. Om pre-scan ser bra ut, klicka sedan på “Scan” – knappen. Om inte, justera dina inställningar och klicka på “Preview” – knappen igen för ytterligare ett test. Klicka på “Scan” – knappen när du är nöjd med inställningarna.

LÄS NÄSTA

  • “Hur man Använder Kommandot ps att Övervaka Linux Processer
  • “10 Enkla Steg till Bättre iPhone och iPad Säkerhet
  • “Teckensnitt och webbläsartillägg Som Hjälper Personer med Dyslexi att Läsa på Nätet
  • “Hur man Använder curl för att Ladda ner Filer Från kommandoraden i Linux
  • “Hur Kan Min ISP Säger jag Använder BitTorrent?