Hur Att Rensa Cacheminnet I Alla Webbläsare

0
123

Det finns många alternativ när det kommer till internet-webbläsare. Lägg till i olika plattformar och i olika webbläsare, och det kan bli förvirrande. Lyckligtvis har många företag har gjort det enkelt att hantera de rörliga delarna.

För den här guiden, vi kommer att täcka in de aspekter som du behöver veta för att rensa cachen i olika webbläsare du kan använda på Windows-plattformen.

Mozilla Firefox

 • När du öppnar din Mozilla Firefox, flytta muspekaren till det övre högra hörnet, där det finns tre horisontella linjer, och klicka på den för att visa menyn.
 • I menyn väljer du Alternativ.
 • När du klickar på Alternativ, välj Sekretess och Säkerhet från vänster meny-lista.
 • Detta kommer att utsätta vissa alternativ till höger, en som är Standard block i Sociala medier trackers, Cross-site cookies, Tracking innehåll i Eget Fönster, och Cryptominers. Den Vanliga alternativ är sannolikt ett bra ställe att börja som den var skapad för just detta ändamål som detta, en utgångspunkt.
 • Om du bläddrar ner ytterligare, det finns radio-knapparna för att välja (istället för Standard) en Strikt alternativ eller en Anpassad alternativ.
 • Bläddra längre ner på sidan kommer att avslöja andra alternativ såsom Cookies och andra webbplatsdata.
 • Om du klickar på Rensa Data – knappen under Cookies och webbplatsdata avsnittet kommer du att presenteras med ett par alternativ som täcker cookies och cache.

Genom att välja Cookies och webbplatsdata, du är att ta bort den koden att de webbplatser som har sparats på din dator (oftast efter ber om tillstånd och om du klickat på OK – knappen för att frågan om kakor (cookies).

Tänk, detta kan ta bort kod som du inser inte var något du berodde på, så bara välja detta alternativ om du inte vill ta bort de cookies (detta gäller för alla webbläsare och inte bara Firefox).

Den Cachelagrat Innehåll på Webben, även kallas bara cache eller tillfälliga internet-filer (som vi nämnde ovan) är de filer som bidrar till att sidorna laddas snabbare, och du kan kontrollera att rutan för att ta bort dessa poster i Firefox, från denna dialogruta.

 • Om du vill markera ett objekt för att ta bort manuellt, kan du göra så genom att välja Hantera Data från de Hanterar Cookies och webbplatsdata i dialogrutan. Genom att göra så, du kan välja cookien/cache och välja ta Bort Vald för att korrekt ta bort det markerade objektet(s).
 • När det kommer till historia, som den lokala historien och söka historia, kan du välja hur du vill hantera det från Historiken dialogrutan.
 • Om du vill hantera historien automatiskt, kan du välja något som Aldrig kom ihåg historia eller Använda anpassade inställningar för historiken från den nedrullningsbara menyn.
 • Du kan också välja att Minnas historien och kommer se över denna inställning och välj Rensa Historik för att ta historien på en gång. Eller kanske du vill göra något som kombinerar båda metoderna.

Google Chrome

 • Med Google Chrome kan du börja att få tillgång till den historiska delen genom att klicka på de tre vertikala punkter i det övre högra hörnet av webbläsaren.
 • När du klickar på prickar, en meny kommer att expandera nedan. Välj Historik. Detta kommer att orsaka en annan meny för att springa ut för att endera sidan, beroende på din Chrome position på skärmen. Du kommer att se Historien i denna meny, också. Välj det alternativet.
 • I History – fönstret kan du klicka på Rensa webbinformation att ta bort Chrome historia. Det är på den vänstra.
 • Om du föredrar att välja ett objekt på en gång, kan du göra så genom att gå igenom listan över sidor som besökts och sökningar. Klicka på de tre vertikala punkter till höger om den artikel du vill ta bort och klicka på ta Bort från historiken i en popup-meny. Du kan också använda kryssrutorna i listan.
 • Liknar andra webbläsare, om du är inloggad på Google på andra ställen, som på din mobiltelefon, du kan också ta bort historia från dessa enheter, datorer, etc, genom bekvämligheten av att vara inloggad i och den process synkronisering mellan olika enheter. Till exempel, med Chrome kan du välja Flikar från andra enheter för att hantera denna historia.
 • Om du inte vill att bråka med verkställande historia, etc, många webbläsare (bland annat Krom) ger dig möjlighet att surfa inkognito (surfing) där historien kommer inte att registreras. I fall av Chrome, som du hittar Inkognito alternativ i den efterföljande menyn som visas efter att du klickar på den vertikala tre prickar i övre högra hörnet.
 • Du kommer att märka ett alternativ på skärmbilden ovan för att Rensa webbinformation (cache-minnet). Om du klickar på den, har du möjlighet att välja Grundläggande (som kan vara den enklaste) eller Avancerad (vilket ger dig fler alternativ). I denna dialogruta kan du välja webbhistorik, cookiesoch mycket mer.

Noteringen är ganska självförklarande, bland annat att fastställa om det finns synkroniserade enheter (andra platser där du kan vara inloggad på Google). Du kan också välja vilken typ av tidsintervall som du föredrar från rullgardinsmenyn överst i dialogrutan.

 • När du har valt ditt val, klicka på Rensa data.

Microsoft Internet Explorer

Internet Explorer har varit runt ett tag, och många människor är bekanta med den. På samma gång, det har en del intressant prat som kan förvirra en del människor.

 • Liknar andra webbläsare, återigen du vill titta i det övre högra hörnet av webbläsaren. Du letar efter en kugghjulsikonen. Gå vidare och klicka på den.
 • En popup-meny kommer att visa en lista med alternativ som innefattar Säkerhet. Klicka på en. Detta kommer att producera alternativ (överst) för att ta Bort webbhistorik.
 • När du klickar på ta Bort webbhistorik du har flera självklara alternativ i det aktuella dialogrutan. Du kan ta bort Tillfälliga Internet-filer och hemsida filer (cache), liksom Cookies och webbplatsen data, och mycket mer.

Ett intressant alternativ är möjligheten att spara Favoriter på webbplatsen överst i dialogrutan. Detta är praktiskt om du vill göra en relativt ren sopa av din webbläsare filer, etc., men du vill inte förlora de data som är mest värdefull för dig, Favoriter.

En annan du kanske inte vill ta bort, till en början, är det Lösenord. Om du väljer att kontrollera att rutan, du kanske vill se till att du har alla dina lösenord registrerats (om du kan komma ihåg dem).

 • För att anpassa hur Internet Explorer hanterar internet-filer, etc, gå tillbaka till där vi började, klicka på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Internet-Alternativ från popup-menyn.
 • Inom denna dialog, har du möjlighet att klicka på ta Bort under webbhistorik. Du har också Inställningar och alternativ för att ta Bort webbhistorik på avsluta.

Allt detta visas automatiskt eftersom det är under den första fliken Allmänt.

 • I samma fönster kan du välja Innehåll, den fjärde fliken från vänster. På den fliken du har en möjlighet att justera Inställningar för Komplettera automatiskt.

Liknande cookies från webbplatser automatiskt data hjälper dig när du surfar genom att avsluta webbadresser som du skriver, och mer. Här har du möjlighet att ta bort den informationen från din Internet Explorer data.

 • Om du vill ta bort data för Komplettera automatiskt, väljer de specifika uppgifter som du vill tas bort genom att klicka på kryssrutan och klicka sedan på OK.

Innan du gör det, du har också möjlighet att ta Bort Komplettera automatiskt historia, att ta hand om det på ett klick.

Microsoft Kanten

Microsoft Kanten webbläsare som var först ut för Windows 10 år 2015. Det är fortfarande den standard webbläsaren i de senaste versionerna av Windows och, tillsammans med Internet Explorer, håller Microsoft som den tredje mest populära webbläsaren leverantör.

 • I Kanten, klicka på de tre övergripande punkter i det övre högra hörnet av webbläsaren.
 • Från popup-menyn, klicka på Inställningar.
 • Från Inställningar-menyn om du vill klicka på Sekretess och säkerhet i den vänstra panelen i pop-out, och klicka sedan på Välj vad du ska rensa – knappen.
 • Från Rensa webbinformation listan kommer du att presenteras med en lista över tillgängliga alternativ som kan återställas. Fyra av dessa alternativ kommer att vara markerad för att du som standard: webbhistorik, Cookies och sparas på webbplatsen, Cachelagrade data och filer, och Flikar som jag har avsatts eller nyligen stängt.
 • Du kan gå vidare och välja alla eller några av de andra fem alternativ, eller så kan du lämna dem unticked. Som standard är de unticked.
 • Du kan dessutom välja att ha dessa data raderas automatiskt varje gång du stänger Microsoft Kanten. Om detta är något som du skulle vilja göra, klicka på den Alltid är på det klara detta när jag stänger webbläsaren reglaget alternativ.
 • När du har valt vad du vill rensa bort, klicka på Rensa – knappen. När allt har klarats du kommer att se en liten Allt klart! Meddelande

Opera

Webbläsaren Opera har utvecklats för 24 år sedan. Det är populärt bland dem som vill dölja sin webbläsare, och den har överlevt till denna dag som en konkurrent i världen av webbläsare.

 • I detta fall klickar du mot det övre vänstra hörnet av webbläsaren direkt på O-ikonen, som representerar Opera. När det är gjort, en popup-meny visas några alternativ och du vill klicka på Inställningar.
 • När du klickar på Inställningar, har du en möjlighet att expandera Avancerad (vänstra sidan) och därifrån väljer du Sekretess och säkerhet. Under menyn mer alternativ kommer att visas till höger. Du vill klicka på Rensa webbinformation.
 • Liknar andra webbläsare, kommer du att ha möjlighet att välja Grundläggande till vänster, vilket är förmodligen den enklaste alternativet. Även inom urval av Basickan du välja om du vill ta bort webbhistorik, Cookies och andra webbplatsdataoch hämtade bilder och filer.

Apple Safari

Apple Safari är nästan tas för given som den förväntade webbläsare för Mac användare, kommer förinstallerat. Dock med att det finns andra webbläsare, och särskilt i de fall där Mac-användare befinner sig också att använda Windows (ie. i arbetsmiljöer), mer och mer Mac-användare som använder andra webbläsare, liksom.

Så, det är inte en överraskning att Windows-användare kan hitta sig själva med hjälp av Apple Safari på Windows-plattformen. Apple har inte uppdaterat Safari version för Windows senaste versionen av 2012.

Följande instruktioner för att täcka versionen, som fortfarande är tillgänglig, åtminstone för nu, och är utformade för att hålla din webbläsare Safari i trim.

 • Klicka på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet av webbläsaren kommer att visa en meny där du kan välja en Historia från de alternativ som presenteras.
 • Under Historia kommer du att se ett annat alternativ för att klicka på en annan Historia och som kommer att presentera en lista på höger sida av besökta webbplatser och sökningar som görs. Genom att högerklicka på någon speciell referens (länk) kan du välja att ta Bort för att ta bort objektet från logg över webbplatser som besöks (historia).
 • Om du vill kontrollera hur din webbläsare fungerar med dessa poster, välj Inställningar i stället för Historia när det ges alternativ i popup-menyn (nås via växeln ikonen).
 • Under Inställningarkan du välja Integritet som har Mystery Mannen ikonen och finns på fliken tredje från höger.
 • Vid denna punkt, du kommer att ha tillgång till att klicka på ta Bort Alla webbplatsdata knapp, vilket gör det lätt att städa upp webbläsaren Safari kod och tillfälliga internetfiler (cacheminne), etc. Om du vill ha mer kontroll över vilka filer som är borttagna, kan du välja Detaljer – knappen.
 • När du väljer ta Bort Alla webbplatsdata du kommer att presenteras med en slags sista chans att rädda alternativ där du kan klicka på ta Bort Nu om du verkligen vill ta bort data. Annars klickar du på Avbryt om du har beslutat att inte ta bort dessa uppgifter.
 • Har du bråttom och vill bara få detta gjort? Ett annat alternativ, från växel-menyn för att välja Reset Safari och tillåta webbläsaren att ta bort filer och återställa sig till praktiskt taget fabriks-inställningar, där du kan börja om igen.

Surfa Med Mobilen

Rensa webbläsarens cache i mobila enheter är mycket liknande till vad vi färdades genom ovan, och särskilt bland samma utvecklare. Vissa nödvändiga stegen nedan för att hjälpa dig att komma igång.

Android

 • När du använder en Android-enhet, besök webbläsaren och väljer du Menu, och sedan Mer, och du kommer att se ett alternativ för Inställningar eller Menyn.
 • Efter att du har valt att du vill ha Inställningar och sedan på Privacy & Security. Om du använder en Chrome-webbläsare, Det är lite mer strömlinjeformad med Meny och sedan Inställningar och Sekretess. Båda metoderna är liknande på Android, när du får kläm på det.

Ta bort data (inklusive tillfälliga smartphone filer) är lite olika mellan Android-webbläsaren och Chrome webbläsare. Chrome tänker på dig, och allt du behöver göra är att klicka på Rensa webbläsaren kan göra det åt dig (använder standard-inställningar).

Webbläsaren i Android tillhandahåller alternativ för att knacka på Rensa cacheminne eller Rensa historik, eller Rensa bort alla cookie-data, eller vilken kombination du önskar.

Apple iOS

Vi omfattas Windows Safari i dator-baserad webbläsare. I Apple-enheter som iPhones, iPads, m.m., processen är mycket liknande. Istället för att gå direkt till webbläsaren, Apple har satt upp så kan du få tillgång till det du behöver via Inställningar som representeras av ikonen Redskap, sannolikt på huvudskärmen (att börja).

 • I den lista över inställningar, välj Safari.
 • Bläddra ner i Safari-inställningarna, kan du välja Rensa Historik och på Webbplatsen. Din iOS-enhet kommer att begära en bekräftelse av att urval med något som Tydligt Historia och Data för dig att bekräfta ditt val/val.

Kindle Fire

Om du är i Kindle scenen kan du också rensa webbläsarens cache och historia (och kakor).

 • Välj den webbläsare och leta efter menyn, sedan på Inställningar och sedan Integritet.
 • Valet att Rensa webbinformation ska då visas för dig att välja på.
 • Välj den självklara alternativ som du vill ta bort och klicka på Rensa.

Obs: denna process fungerar kanske inte för alla Tänder (dvs första generationen), men bör ge dig en idé om hur man arbetar med detta på din enhet.