Hur man ställer in Power-Schema för Din Smart Plug

0
102

Smart pluggar är några av de mest prisvärda och enkla att använda smarta enheter, och som resultat till slut som människor i första introduktioner till anslutna enheter. Smart pluggar gör det enkelt att kontrollera flödet av strömmen till en apparat ansluten till det.

Du kan till exempel ansluta en liten nattuppvärmare, locktång, eller tvätt järn till en smart plug—alla apparater som kan starta en brand om den lämnas på (och let ‘ s face it, vi har alla varit tvungna att dubbelkolla var urkopplad.) Med en smart plug, ett tryck av en knapp är allt man behöver för att se till att ingen av dessa potentiellt farliga apparater är fortfarande aktiv.

Smart pluggar också låter dig ställa in timers på hur länge något är påslagen. Men, en av de mest användbara funktionerna i en smart plug är planering funktionalitet. Detta gör att du kan skapa down-to-the-minuten-scheman för när apparater, få makt.

Några smarta pluggar också kan du ställa in en “Away-Mode” under bestämda perioder som kommer att förvandla en apparat eller mindre på måfå. Den här funktionen är perfekt för en lampa nära fönstret. Den slumpmässiga power on power off cykel Bort Läge som simulerar närvaron av någon i hemmet och kan hjälpa till att stärka ditt hem säkerhet insatser.

Denna guide kommer att gå igenom steg-för-steg hur du skapar makt scheman på din smart plug. Även om det finns olika märken av pluggar kommer att variera något, mest varje smart plug fungerar på ett liknande sätt. För tillämpningen av denna guide, vi kommer att demonstrera med en Kasa TP-Link Mini Smart Plug.

Hur Du Ställer Power-Scheman På Din Smart Plug

Den goda nyheten är att de flesta smarta pluggar är intuitiva. Du behöver inte en avancerad examen för att förstå eller göra känsla av dem.

  • Öppna appen och tryck på din smart plug från listan över tillgängliga enheter.
  • På skärmen bör du se en lista över alternativ: Schema, Timer, Bort, och Runtime. Om du inte kan se dessa på en gång, leta efter tre barer i det övre högra eller övre vänstra sidan av skärmen eller i en växel symbol för inställningar. De alternativ som du vill Schemalägga.
  • Nästa skärm ger dig en slags plug-and-play-gränssnitt där du välja timmar och minuter som du vill att din makt schema för att aktivera, samt vad du vill att den ska göra.
  • I exemplet smart plug är att sätta på vid 6 på morgonen varje dag i veckan utom lördag och söndag. Välj timme och minut, liksom de åtgärder (du kan välja den kontakten för att stänga av vid den tiden också) och klicka sedan på Spara.

Kraften schema kommer att visas i programmet som en av flera möjliga händelser. Du kan ställa in flera scheman för samma kontakt, till exempel tända ett ljus på i en tid och på en annan.

Det är allt som finns till den. Att sätta upp en makt schema är inte svårt att göra alls.

Hur Man Ställer Upp Ifrån-Läge På Din Smart Plug

Bort-Läget är inte tillgängligt på alla smarta pluggar, men om din kontakt har det som en funktion, det är värt att använda. Om du har en lampa som är ansluten till din smart plug, då Borta-Läge kan göra att det ser ut som om någon vänder ett ljus på eller av—och simulerad närvaro av någon i hemmet är tillräckligt för att avskräcka de flesta potentiella inkräktare.

  • Följ stegen ovan tills du ser raden av ikoner, men snarare än att välja Schema, väljer Bort.
  • Detta kommer att öppna ett fönster där du ska välja starttid, sluttid, och vilka dagar i veckan du vill att detta läge för att repetera. Välj de tider och tryck på Start.

Igen, installationen är enkel. När du har slutfört detta steg, Ifrån-Läge kommer att vara aktiv under den angivna timmar tills du trycker på stop.

Smart pluggar är lätt att använda och ett bra sätt att underlätta i en värld av smarta hem-teknik. Några pluggar erbjuder också andra användbara funktioner, till exempel energi-övervakning. Om du är nyfiken på hur mycket ström en viss apparat använder ansluter du den till en smart plug och hålla ett öga på sitt drag. Du kan upptäcka att en energibesparande apparat är inte att spara mycket energi alls.