Hur man Använder en Omedelbar Läsa Termometer

0
88
Lisovskaya Natalia/Shutterstock

En omedelbar läsa termometer är ett prisvärt och enkelt sätt att garantera att du matlagning kött och andra rätter till en säker inre temperatur. Här är hur att använda en.

När det kommer till matlagning, ser kan bedra. En sänkning av kött kan se helt klar (och kanske även visas brända på ytan) men inuti det har fortfarande inte nått en säker temperatur där skadliga bakterier har dödats via värme. Snarare än att gissa om din kyckling bröst eller steken tillagas helt igenom, är det bäst att använda en instant-läs termometer för att kolla.

Hur man Använder en Mat-Termometer

När du kontrollerar temperaturen på en het maträtt, se till att ta bort mat från direkt värme för att undvika brännskador. Det är också viktigt att förstå att allt kött och rätter har olika safe minimum interna temperaturer.

Stekar och tjocka kött: När du tar temperaturen på stekt kött, placera din termometer direkt i centrum, och bort från eventuella ben, fett, eller brosk. Vänta tills temperaturen stannar ökar, vilket bör ta ca 20 sekunder.

Vid matlagning tjocka kotletter eller biffar, se till att placera termometern i den tjockaste delen och bort från brosk, fett och ben.

Tunna kött: Om du har något tunt, som tunt skivade kycklingbröst eller en hamburgare patty, bör du placera termometern minst två eller tre tum i genom sidan.

Grytor: Kombination rätter som grytor och paj som ska kontrolleras i den tjockaste delen av måltiden, och flera andra platser i skålen också.

Alltid med Omsorg

Som alla matlagning verktyg och redskap, är det viktigt att använda dem med omsorg och försiktighet. Några termometrar är ugn säker, och andra inte, så att du alltid vet vilken du använder.

Mat termometrar är ofta kommit i kontakt med rått kött och bör alltid tvättas före och efter kontakt. Tvätta termometer för hand med varmt såpvatten, men inte helt sänkas ned i vatten. Några termometrar, dock är vattentät, så alltid se till att följa tillverkarens anvisningar för korrekt hantering.

Kontrollera Noggrannhet med Hjälp av ett Is Bad

Kontrollera riktigheten av din mat termometer är ett viktigt steg i att säkerställa att det är korrekt att mäta temperaturen på din mat. Du kan göra detta genom att fylla ett stort glas med isvatten och placera termometern minst två inches.

Du vill säkerställa att din termometer läsa 32 grader. Om det inte kommer till 32 grader, följ förpackningens anvisningar för att kalibrera den till rätt temperatur.