Google Stadions Review: Een Dure en Beperkte Beta

0
77

Waardering:
3/10
?

 • 1 – Absolute Hot Afval
 • 2 – Sorta Lauw Afval
 • 3 – Sterk Gebrekkig Ontwerp
 • 4 – Aantal Pro ‘ S, Veel Nadelen
 • 5 – Resultaten Onvolmaakt
 • 6 – Goed Genoeg om te Kopen Op de Verkoop
 • 7 – Grote, Maar Niet De Best-In-Class
 • 8 – zeer goed, met Enkele Voetnoten
 • 9 – Shut Up And Take My Money
 • 10 – Absolute Design-Nirvana

Prijs: $130

Nu Kopen

Michael Crider

Ik wens Google had met het label Stadions als een beta product, want dat is wat het is. Als ze had, zou ik in staat zijn om de streaming game-platform als een nieuwsgierigheid naar geïnteresseerde early adopters.

Hier is Wat We Willen

 • Stabiele, goed uitziende streaming
 • Beschikbaar op Tv ‘s, Pc’ s, en (sommige) telefoons
 • Controller voelt lekker

En Wat We niet

 • Veel te duur om in
 • Verschrikkelijke selectie bij de lancering
 • Niet overal beschikbaar
 • Ontbrekende ton van functies
 • Slechte user interface op telefoons

Maar in plaats daarvan, Google is de positionering van de Stadions Oprichter s Edition en de bijna identieke Premiere Edition als een product. En geëvalueerd op die voorwaarden, het is nog niet klaar voor prime time en niet klaar om te concurreren met de gevestigde reuzen van de gaming-industrie. Of je kijkt in alle Stadions in termen van waarde, van de selectie, of gewoon op de functies die Google toonde eerder dit jaar, is het niet een goed pakket. Nog niet.

Dat “nog” is een groot woord gepropt in slechts drie letters. Stadions heeft veel ruimte om te groeien, en op zo ‘ n manier dat er meer conventionele game platforms kan niet. Maar het doel van dit onderzoek is om antwoord te geven op de vraag ‘ moet je het kopen?” En nu, het antwoord is nee.

Hardware

Als je dit leest, ik ga ervan uit dat je weet op zijn minst een beetje over Stadions als een streaming game-platform. Als u niet bent, geef mijn redacteur een pauze en lees dit artikel te raken.

Alle hardware in de Stadions Oprichter s Edition. Michael Crider

Uiteindelijk, Stadions zal toegankelijk zijn in een gratis tier, met geen aankopen nodig. Maar om in dit jaar, moet u om te kopen van de $130 “Premiere Edition” (dat blijkt identiek te zijn aan de “Founder’ s Edition” gewoon met een witte controller), welke is voorzien van een 4K-enabled Chromecast Ultra en Google gee-whiz Wi-Fi-aangedreven Stadions controller.

Hoe gaat het met de controller? Zeer goed. Dat gezegd hebbende, het is niet alsof het iets unieks, met dezelfde basis lay-out die PlayStation heeft sinds de originele Dual Shock en de bochtige, comfortabele lichaam van Nintendo ‘ s Switch Pro Controller. Het voelt geweldig. Het heeft knoppen. Ik hou van het beetje splash van kleur onder de analoge sticks.

De Stadions controller is niet revolutionair, maar het is heel comfortabel. Michael Crider

Helaas, de controller niet alles wat Google zei dat het zou in alle Stadions van de lancering. Dat is een terugkerend thema hier. De Chromecast inbegrepen in het pakket is de standaard Ultra met een beetje extra firmware inschakelen gebruiken met de controller. Nee, u kunt geen toegang krijgen tot de Stadions met een oudere Chromecast, Ultra, of anderszins. Uiteindelijk krijgt iedereen die cruciale update, maar nu nog niet.

Werkt het?

Als je je afvraagt of Stadions werkt, het werkt. Het werkt echt goed! Op zijn minst onder de enigszins beperkte voorwaarden van de lancering. Zodra u bent klaar met uw account, en het gebruik van de controller en Chromecast op een netwerk die kan omgaan met de 25 megabit per seconde, het is inderdaad leveren 4K, zestig frames per seconde, zonder merkbare vertraging of daling van de framerates.

Lot 2, door Bungie

Het is indrukwekkend om te zien in motion, het bekijken van Lot 2 pomp uit afbeeldingen beter dan mijn GTX 1080 PC kon verwerken, met niets meer dan een goedkope streaming stick op mijn einde. Na een minuut of twee van de spelen, was het gemakkelijk om te vergeten dat ik niet met een high-powered hardware, gewoon een vage, AMD-aangedreven “Stadions Exemplaar” ergens op een datacentrum van Google.

Red Dead Redemption II, door Rockstar

En als Google zegt dat u het kunt gebruiken op een meer of minder willekeurig scherm. Soort van. Op het moment dat u de toegang tot Stadions van een Chrome-browser op een Mac, PC of Chrome OS-apparaat, en op Android (als je toevallig een Pixel telefoon). Natuurlijk, al die apparaten hebben hetzelfde nodig hebben voor een grote bandbreedte in de pijp—niet verwacht dat de stream Stadions games op slechts een paar LTE bars.

Gylt, door Tequila Works

Er is slechts één constante probleem dat ik heb met de kwaliteit van de gameplay en beeld: het contrast. Terwijl de foto ziet er geweldig uit, het heeft moeite met subtiele overgangen tussen licht en donker, vooral in donkere scènes, zoals de moody Gylt. Soms kunt u kiezen uit grote, hoekig secties verschuiven van de ene toon naar de andere.

Maar om eerlijk te zijn, dit is een probleem dat ik ook heb ervaren met elke andere soort van streaming video: NVIDIA GeForce NU, Schaduw streaming, Stoom-en NVIDIA-in-home-streaming, zelfs Netflix heeft moeite met de donkere scenes. Het is niet een deal-breaker om het hier te zien.

Stadions, uitgevoerd in een coffeeshop. Merk op dat niet-Stadions controllers kunt Bluetooth gebruiken. Michael Crider

Een meer consistente probleem voor de meeste gebruikers zal houden dat de benodigde bandbreedte. Ik was in staat om Stadions stotteren op mijn 100 mbps thuis verbinding gewoon door het streamen van een voetbalwedstrijd en een paar Chrome tabbladen op een tweede machine. Ik denk dat een druk huishouden met een paar binge-watchers gaat de strijd aan, en af en toe zie Stadions weigeren om verbinding te maken voor het gebrek aan bandbreedte. Maar aan de andere kant, ik was in staat om te spelen van een drukke lunchroom prima. Uw resultaten kunnen verschillen.

Het is inderdaad mogelijk om te schakelen van het ene apparaat naar het andere in een paar seconden—20 om precies te zijn. Je moet voorzichtig zijn om te sluiten Stadions en niet het spel zelf. Anders, zie je dezelfde boot-volgorde zou je op een PC of console, maar het is mogelijk.

De browser interface ten opzichte van de telefoon-interface.

Stadions handgrepen verschillende ingangen heel goed. Ik was in staat om naadloos te switchen van controllers naar het toetsenbord en de muis, en weer terug, met correct gelabelde wijzigingen in de interface. De Stadions interface nog weet welke controller je gebruikt: het zal een verschuiving van de afbeeldingen die worden gebruikt voor de juiste knoppen op basis van de Stadions controller, Een Xbox, en de Dual Shock 4.

Ontbrekende Functies bij de Lancering

Google een aantal grote verwachtingen toen het bleek Stadions om de wereld weer in Maart op de Game Developers Conference. Ik denk dat ze hen hoger dan de bedoeling was, zich niet realiserend dat de regelmatige gamers als ik zie al die fantastische tools en verwachten dat ten minste een aantal van hen om zich te manifesteren op de service van de lancering.

Laten we beleefdheden uit de weg. Hier is het met alle dingen in de Stadions aankondiging dat je nog niet kan:

Gebruik de controller draadloos: meestal niet. De Stadions controller maakt gebruik van Wi-Fi in plaats van Bluetooth of RF voor een snellere verbinding naar de Stadions van de servers, maar bij de lancering, dit werkt alleen met de Chromecast Ultra. Als je wilt spelen met de Stadions-controller op uw computer of telefoon, moet u de stekker in het stopcontact met een USB-kabel…die voelt zich bijzonder vreemd, want u kunt gebruik maken van een Xbox-controller of een andere derde-partij-controller via Bluetooth prima.

De Stadions controller moet worden aangesloten op een PC, Mac of Chrome OS. Michael Crider

Stream in 4K overal: geen. Bij de lancering van uw PC, telefoon of tablet kan alleen omgaan met een 1080p stream (onder ideale omstandigheden). Alleen de Chromecast Ultra krijgt toegang tot 4K te kunnen spelen op het moment.

Google

Delen-gameplay met een gelijktijdige 4K-stream op YouTube: geen. Nu, Stadions ondersteunt alleen het nemen van screenshots en een 30-seconden clips, en zelfs dan, ze zijn alleen beschikbaar in de app—ik had om screenshots te nemen van mijn screenshots te posten in deze review.

Nodig je vrienden uit om spring in je spel opslaan staten en niveaus: geen.

Cross-platform multiplayer: nee, niet in de beperkte games die ik zag.

De controller heeft een Google Assistent-knop, maar het doet het nog niet zo veel nu. Google

Integratie met Google-Assistent, die krijgt een speciale knop op de Stadions controller: geen. Wanneer u op de knop op de controller, het is gewoon kicks weer een fout die zegt, “Assistent werkt niet met Stadions nog niet.”

Het gebruik van meerdere Stadions exemplaren te verbeteren spelen: Niets is zo ver. Codemasters zegt GRID zal dit voor een exclusieve 40-speler de race-modus bij het bereiken van Stadions later dit jaar.

Dat is gewoon de dingen die Google liet af op de aankondiging. Stadions ontbreekt ook een heleboel functies die je zou verwachten van een modern game-platform. Er is weinig ondersteuning voor vriend lijsten en uitnodigingen. Je kunt alleen games te kopen en toegang tot uw opnamen via de telefoon app (geen aankopen op uw TV of de computer). Er is geen manier om gave spelletjes, geen mechanisme voor het retourneren van hen.

Ik was ook teleurgesteld om te zien dat een gebrek aan aanpassing in termen van de user interface voor Stadions van de verschillende schermen. Het spelen van een spel bedoeld voor grote Tv ‘ s of gaming monitoren is het mogelijk op een laptop-scherm, maar het is ronduit pijnlijk op een klein scherm van de telefoon. Het proberen te lezen van de tekst gevraagd en verkrampte interface in Lot 2 op een scherm van de telefoon was bijna onmogelijk. Het Nintendo-Schakelaar heeft een soortgelijke draagbare probleem.

Dit is het soort dingen die Stadions kunnen—en moeten—excel op, het soort dingen dat andere streaming platforms meeliften uit van de reguliere PC en console games niet. Maar het hoeft niet. Het dichtst bij een accommodatie Google maakt is dit vreemd “Klauw” telefoon mount voor de controller, waardoor het fysiek plaatsen van de telefoon dichter bij je gezicht. Het is raar uitziende maar effectieve…en nog steeds niet genoeg om de kleine tekst en afbeeldingen werkelijk bruikbaar zijn. Het zal afzonderlijk worden verkocht na de lancering.

Niet precies te schreeuwen “de toekomst van gaming,” doet het? Michael Crider

Het platform is, in een woord, onvolwassen. Veel van deze klachten zijn het dezelfde die geheven tegen Nintendo en Epische voor de Switch-Online systeem en Epische Spel op te Slaan, respectievelijk. Google zou gedaan hebben goed nota te nemen van deze klachten, maar is het zinvol als u zich voorstellen dat dit als een beta. Dat je moet betalen.

Jammerlijke Spel Selectie

Nergens is de Stadions meer teleurstellend dan in de eerste selectie van spellen. Met de opmerkelijke uitzondering van Red Dead Redemption II en de enige platform exclusieve, Gylt, de eerste paar games die beschikbaar zijn op Stadions zijn meestal ouder, en goedkoop beschikbaar op de consoles en Pc ‘ s.

De meeste van de games aangekondigd voor de Stadions zo ver zijn oude, niet beschikbaar zijn bij de lancering, of beide. Google

Oh, en je moet betalen voor hen, op de top van de $10-een-maand abonnement. Hier is de lijst van spellen die beschikbaar zijn bij de lancering, met de prijzen die Google aan ons worden verstrekt. (Lot 2 is nu al gratis, en de lancering van abonnees krijgen Samurai Showdown.) De games die ik in staat was om te spelen tijdens de te beoordelen periode zijn in vet weergegeven.

 • Assassin ‘ s Creed Odyssey – $59.99 $30.00
 • Aanval op Titan: Final Battle 2
 • Lot 2 vrij te spelen
 • Farming Simulator 2019
 • Final Fantasy XV – $39.99 $29.99
 • Football Manager 2020
 • Raster 2019
 • Gylt – $29.99
 • Just Dance 2020 – $49.99
 • Koeien – $19.99
 • Metro Exodus
 • Mortal Kombat-11 – $59.99 $41.99
 • NBA 2K20
 • Woede 2
 • Red Dead Redemption 2 – $59.99
 • Opkomst van de Tomb Raider – $29.99
 • Samurai Showdown – $59.99 (gratis voor abonnees bij de lancering)
 • Schaduw van de Tomb Raider – $59.99
 • Thumper – $19.99
 • Tomb Raider 2013 – $19.99 $10.00
 • Proeven Stijgende
 • Wolfenstein: Youngblood

In eerste instantie, Google had slechts een dozijn games gepland voor de dag van de lancering, maar op het laatste moment kwamen er een paar meer, wat het totaal tot 22 voor de eerste dag. Ook degenen die zich abonneren op Stadions Pro in November krijgen Samurai Showdown gratis.

Ik controleerde alle van de spellen die wij kregen toegang tot, waaronder multiplayer sessies van Lot 2. Het leek identiek zijn aan het Lot 2 op mijn PC, maar ofwel voice communicatie niet werkt of geen van de andere revisoren in de pre-launch periode waren ze te gebruiken. Maar ik gericht veel van mijn spelen op Gylt, van Tequila Werkt, want het is de enige game die exclusief voor de Stadions op het moment. De ontwikkelaars ook zo ‘ indie favorieten als Deadlight, Rime, en De Sexy Brutale.

Gylt is een beetje stealth-horror spel over een meisje op zoek naar haar neef in een nachtmerrie-wereld. Met het gedetailleerde 3D-omgevingen en op indrukwekkende wijze gebruik van de verlichting, het is een goede showcase voor Stadions met de 4K-mogelijkheden (en de tegenvallende contrast prestaties). Als je van games over het feit dat bijna hulpeloos en te voorkomen in plaats van vechten tegen monsters terwijl je een paar puzzels oplossen en werken aan een mysterie, het is fijn. Maar deze korte en wat barebones indie game is een lange weg van een “killer app.” Doom Eeuwig zou zijn geweest een veel betere showcase, maar het is uitgesteld tot volgend jaar, iets buiten Google om.

Gylt, door Tequila Works

Google zegt dat de line-up zal worden versterkt om een beetje minder dan 30 wedstrijden voor het einde van het jaar, met inbegrip van meer recente releases zoals Borderlands 3. Maar vergeleken met vrijwel overal anders kun je deze spellen spelen—met een console die is alleen een beetje duurder dan de controller-Chromecast bundel en zonder een $10 per maand kosten—het is een zeer slechte stelling als je wilt een brede selectie.

Arme Waarde

Stadions Pro kost $10 per maand. Die “Pro” krijgt u toegang tot 4K, 60fps stromen, en een paar kortingen op games. Maar je nog steeds om te kopen afzonderlijke titels; alleen Lot 2 (al gratis overal elders) is opgenomen. Dit is niet de “Netflix voor games” die velen hadden de hoop voor.

En dat is een probleem voor de Stadions. Betalen om toegang te krijgen tot iets dat je moet blijven betalen, is nooit een populair idee, vooral onder gamers. Het helpt ook niet dat “Netflix voor games” bestaat al elders, in de veronderstelling dat je een PC of console. En als u wilt spelen van deze games, je waarschijnlijk wel. PlayStation Nu, Xbox Spel Pass (ook op PC), EA Oorsprong Toegang, Bescheiden Maandelijkse, Uplay+—het zijn allemaal onbeperkt spelen op tientallen of honderden van huidige en oudere games, voor ongeveer hetzelfde bedrag per maand. Zelfs Apple Arcade, met zijn vele mobiele exclusives, biedt een betere waarde.

Wat als je van Stadions voor de streaming? NVIDIA ‘ s doen het al jaren, hoewel de GeForce Nu is, en niet de polen nog in beta. PlayStation Nu games kunnen worden gestreamd, maar met een maximum van 720p (er is een download-optie als het goed is). Voor $35 per maand, Schaduw biedt in principe onbeperkt aantal PC-games, want het is compatibel met alle games die je al bezit, die u kunt installeren op een machine op afstand. Dreigend boven dit alles is de aankomende Xbox xCloud systeem, een streaming setup zeer vergelijkbaar met de Stadions, die ten minste 50 games bij de lancering.

Microsoft ‘ s xCloud bieden een soortgelijke Stadions, met een veel grotere selectie bij de lancering. Microsoft

En dat alles negeert het veel eenvoudiger oplossing: alleen het kopen van een console. Bij $130, krijgen in Stadions nu slechts $70 goedkoper dan een Xbox, die biedt honderden en honderden titels, waaronder free-to-play-favorieten zoals Fortnite. Wilt spel op ga? Hetzelfde kan gezegd worden voor de Schakelaar: $300 voor het oorspronkelijke ontwerp en slechts $200 voor de Schakelaar Lite.

Google is gericht op het gaming platform voor iedereen en iedereen. Maar bij het starten, het is alleen van conventionele PC en console games. En op dit punt in de huidige console generatie, in principe kan iedereen die wil spelen ze al een systeem op te doen. De gratis tier Stadions, het beperken van het spel 1080p, misschien meer aantrekkelijk, al was het maar omdat het niet vereist enige initiële investering te spelen freebies zoals Lot 2. Maar het zal niet aankomen op elk moment snel.

Aan de huidige prijs, line-up, en functieset, Stadions is een moeilijk te verkopen voor bijna iedereen die wil om games te spelen, zelfs als ze een huis verbinding kunt omgaan en een Pixel telefoon om te profiteren van de mobiele functies. Zijn indrukwekkende visuele kwaliteit kan het gewoon niet maken voor zijn gebrek aan beschikbaarheid of ondiepe bibliotheek.

Op zoek naar de Toekomst

Bel mij (en een paar andere mensen) cynisch, maar op het moment, Stadions ziet eruit als een stress test voor de early adopters en weinig meer. Het is een beta-programma in alles behalve naam, en mensen vragen om te betalen voor het voorrecht om toegang te krijgen tot het nu lijkt een slechte beslissing.

Maar er is hoop aan de horizon. Google is niet van plan te verlaten Stadions onmiddellijk—het zal ongetwijfeld houden dingen gaan tot de gratis tier beschikbaar komt volgend jaar. Dat zal niet toevallig rond dezelfde tijd dat Microsoft en Sony zijn vragen mensen aan om een auto betaling is de moeite waard van het geld op een glanzende nieuwe console.

Gylt, door Tequila Works

Als Google kunnen leveren van de beloften gemaakt voor Stadions, inclusief de integratie met YouTube, toegang op bijna ieder apparaat, unieke ervaringen aangedreven door de cloud hardware, een gratis service tier, en vooral, een veel grotere selectie van games, het zou een kanshebber. Tot deze stukken op zijn plaats, gamers moeten vasthouden aan de systemen en games die ze nu al genieten.

Ik zal het voortdurend controleren van Stadions als het platform zich ontwikkelt, en heel veel hoop dat het verbetert. Review Geek houden u op de hoogte.

Beoordeling: 3/10
Prijs: $130

Nu Kopen

Hier is Wat We Willen

 • Stabiele, goed uitziende streaming
 • Beschikbaar op Tv ‘s, Pc’ s, en (sommige) telefoons
 • Controller voelt lekker

En Wat We niet

 • Veel te duur om in
 • Verschrikkelijke selectie bij de lancering
 • Niet overal beschikbaar
 • Ontbrekende ton van functies
 • Slechte user interface op telefoons