Google Arenor Omdöme: En Dyr och Begränsad Beta

0
121

Betyg:
3/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: $130

Köp Nu

Michael Crider

Jag önskar att Google hade märkt Arenor som en beta-produkt för det är vad det är. Om de hade, skulle jag kunna rekommendera den strömmande spel plattform som en nyfikenhet till intresserade på ett tidigt stadium.

Här är Vad Vi Gillar

 • Stabil, snygg streaming
 • Finns på Tv-apparater, Datorer, och (några) telefoner
 • Controller känns skönt

Och Vad Vi inte

 • Alldeles för dyrt att få i
 • Fruktansvärt urval vid lanseringen
 • Inte tillgängligt överallt
 • Saknas massor av funktioner
 • Dåliga användargränssnitt för mobiltelefoner

Men istället Google positionering Arenor Grundare ‘ s Edition och nästan identiska Premiär Edition som en slutprodukt. Och utvärderas på de villkor, det är inte redo för prime time och inte är redo att konkurrera med de etablerade jättarna gaming industrin. Om du tittar på Arenor i termer av värde, av urval, eller bara de funktioner som Google visade tidigare i år, det är inte ett bra paket. Men ändå.

Som “ännu” är ett stort ord inklämda i bara tre bokstäver. Arenor har ett stort utrymme att växa, och göra det på ett sätt som mer konventionella spel plattformar kan inte. Men syftet med denna granskning är att besvara frågan: “skulle du köpa den?” Och just nu är svaret nej.

Hårdvara

Om du läser detta, jag kommer att anta att du vet åtminstone lite om Arenor som en strömmande spel plattform. Om du inte är, ge min kopia editor en paus och läsa denna artikel för att komma ikapp.

All hårdvara i-Stadion Grundare ‘ s Edition. Michael Crider

Så småningom, Arenor kommer att vara tillgänglig i en fri grupp, med inga köp är nödvändiga. Men för att få i år, måste du köpa $130 “Premiär Edition” (vilket verkar vara identisk med den “Founder’ s Edition”, bara med en vit controller), som innehåller en 4K-aktiverade Chromecast Ultra och Google ‘ s gee-vina Wi-Fi-drivna Arenor controller.

Hur är ledaren? Mycket bra. Som sagt, det är inte som om det är något unikt, med samma grundläggande layout som PlayStation har haft sedan den ursprungliga Dual Shock och kurviga, bekväma kroppen av Nintendos Switch Pro Controller. Det känns bra. Den har knappar. Jag gillar den lite stänk av färg under den analoga spakar.

De Arenor controller är inte revolutionerande, men det är ganska bekväma. Michael Crider

Tyvärr, den registeransvarige inte göra allt, sade Google det skulle på Arenor lansering. Det kommer att bli ett återkommande tema här. Den Chromecast ingår i paketet är standard Ultra med lite extra firmware för att möjliggöra användning med den registeransvarige. Nej, du kan inte få åtkomst till Arenor med en äldre Chromecast, Ultra, eller på annat sätt. Så småningom, alla kommer att få den viktiga uppdateringen, men inte ännu.

Fungerar det?

Om du undrar om Arenor fungerar, det gör det. Det fungerar riktigt bra! Åtminstone under den något begränsade villkor för lanseringen. När du är klar med ditt konto, och med hjälp av den registeransvarige och Chromecast på ett nätverk som kan hantera den 25 megabit per sekund-anslutning, det gör den verkligen levererar 4K, sextio bilder per sekund, utan någon märkbar fördröjning eller sjunka i framerates.

Destiny 2, av Bungie

Det är imponerande att se i rörelse, titta på Öde 2 pumpar ut grafik bättre än mitt GTX 1080 DATOR kan hantera, med inget mer än en billig streaming-stick på min slut. Efter en minut eller två för att spela, det var lätt att glömma bort att jag inte använder någon high-powered hårdvara, bara en oklar AMD-drivna “Arenor Exempel” någonstans på ett av Googles datacenter.

Red Dead Redemption II, av Rockstar

Och som Google säger, du kan använda det på mer eller mindre vilken skärm som helst. Typ av. Just nu kan du få tillgång till Arenor från ett webbläsaren Chrome på en Mac, PC, eller Chrome OS-enhet, och på Android (om du råkar ha en Pixel telefon). Naturligtvis alla dessa enheter har samma behov av en bred bandbredd rör—förvänta dig inte att strömma Arenor spel på bara ett par av LTE barer.

Gylt, Tequila Works

Det är endast ett ständigt problem som jag har sett med kvaliteten på spelet och bild: kontrasten. Medan bilden ser bra ut, den har problem med subtila nyanser mellan ljus och mörk, särskilt i mörka scener som moody ‘ Gylt. Ibland kan du plocka ut stora, kantiga delar flyttas från en ton till en annan.

Men för att vara rättvis, det här är ett problem jag har också upplevt med varje annan typ av streaming video: NVIDIA GeForce NU, Skugga streaming, Ånga och NVIDIA i-streaming hem, även Netflix har problem med mörka scener. Det är knappast en deal-breaker för att se det här.

Arenor, som körs i en coffee shop. Observera att icke-Arenor-styrkort kan använda Bluetooth. Michael Crider

En mer konsekvent problem för de flesta användare kommer att vara att hålla den bandbredd som krävs. Jag hade möjlighet att göra Arenor stamma på min 100 mbit / s hem sammanhang bara genom att spela en fotbollsmatch och ett par flikar i Chrome på en andra maskin. Jag tror att något trångt hushåll med några binge-tittare kommer att få det svårt, och ibland ser Arenor vägra att ansluta till alla för brist på bandbredd. Men å andra sidan, jag kunde spela från ett trångt kafé bara bra. Dina resultat kan variera.

Det är faktiskt möjligt att växla från en enhet till en annan på bara några sekunder—ca 20, för att vara exakt. Du måste vara noga med att stänga Arenor och inte spelet i sig. Annars, du kommer att se samma start-up-sekvens som du skulle göra på en PC eller konsol, men det är möjligt.

Webbläsarens gränssnitt mot telefonens gränssnitt.

Arenor hanterar olika ingångar mycket bra. Jag kunde växla från styrenheter på tangentbordet och musen, och tillbaka, med rätt-märkt förändringar i gränssnittet. De Arenor gränssnitt ens vet vilken controller som du använder: det kommer att flytta grafik som används för knapparna baserat på de Arenor controller, Xbox, och Dual Shock 4.

Funktioner som saknas vid Lanseringen

Google satte upp några stora förväntningar när det visade Arenor till världen redan i Mars på Game Developers Conference. Jag tror att de sätter dem högre än de avsedda, inte inser att det ordinarie spelare som mig skulle se alla dessa fantastiska verktyg och förväntar sig åtminstone några av dem att manifestera vid tjänstens lansering.

Låt oss få artigheter ur vägen. Här är alla grejer i Arenor tillkännagivande om att du inte kan göra ändå:

Använd controller trådlöst: oftast inte. De Arenor controller använder Wi-Fi i stället för Bluetooth-eller RF för en snabbare anslutning till Arenorna servrar, men vid lanseringen, det fungerar bara med Chromecast Ultra. Om du vill spela med Arenor controller på din dator eller telefon, du måste koppla in den med en USB-kabel…vilket känns särskilt konstigt eftersom du kan använda en Xbox controller eller någon annan tredje part controller över Bluetooth-bara bra.

De Arenor controller måste vara inkopplad på en PC, Mac eller Chrome OS. Michael Crider

Ström i 4K överallt: ingen. Vid lanseringen din DATOR, telefon eller surfplatta kan bara hantera en 1080p-stream (under ideala förhållanden). Endast Chromecast Ultra får tillgång till 4K spelet just nu.

Google

Dela med gameplay med en samtidig 4K stream på YouTube: nej. Just nu, Arenor har endast stöd för att ta skärmdumpar och att 30 sekunders klipp, och även då, de är bara tillgänglig i app—jag var tvungen att ta skärmdumpar av mina skärmdumpar för att posta dem i denna översyn.

Bjud in vänner för att hoppa in ditt spel med spara stater och nivåer: ingen.

Plattformsoberoende multiplayer: nej, inte i den begränsade spel som jag såg.

Regulatorn har ett Google-Assistent-knappen, men det är inte mycket att göra just nu. Google

Integration med Google Assistent, som får en dedikerad knapp på Arenor controller: nej. När du trycker på knappen på handkontrollen, det bara slår tillbaka ett felmeddelande som säger, “Assistent som inte fungerar med Arenor ännu.”

Använda flera Arenor instanser för att öka spelar: Ingenting än så länge. Codemasters säger GRID kommer att använda denna för en exklusiv 40-player race-läge när den når Arenor senare i år.

Det är bara saker som Google visade upp vid tillkännagivandet. Arenor är också saknas en hel del funktioner som du skulle komma att förvänta dig från ett modernt spel plattform. Det finns begränsat stöd för listor vän och inbjudningar. Du kan endast köpa spel och få tillgång till dina inspelningar via telefon-app (utan att köpa på din TV eller dator). Det finns inget sätt att gåvan spel, ingen mekanism för att skicka tillbaka dem.

Jag var också besviken över att se en brist på anpassning i termer av användargränssnittet för Arenor olika skärmar. Spela ett spel avsett för stor Tv eller spel skärmar är möjligt på en bärbar dator skärm, men det är rent smärtsamt på en liten telefon skärmen. Försöker att läsa text snabb och trånga gränssnitt i Destiny 2 på telefonens skärm var nästan omöjligt. Nintendo Switch har en liknande bärbara problem.

Detta är typ av sak som Arenor kan—och bör—excel på, den typ av saker som andra strömmande plattformar åka snålskjuts på regelbundna PC och konsol spel inte. Men det gör det inte. Det närmaste till ett boende Google gör är denna udda “Klo” telefon mount för den registeransvarige som fysiskt platser telefonen närmare ditt ansikte. Det är fånigt utseende men effektiv…och fortfarande inte tillräckligt för att göra den liten text och bilder som faktiskt är användbart. Det kommer att säljas separat efter lanseringen.

Inte exakt scream “framtiden för spel,” gör det? Michael Crider

Plattformen är, i ett ord, omogen. En hel del av dessa klagomål är desamma som tas ut mot Nintendo och Epic för Switch Online system och Episka Spel Butik, respektive. Google skulle ha gjort bra att ta del av dessa klagomål, men är det vettigt om du föreställa dig detta som en beta. Att du måste betala för.

Bedrövligt Spel Urval

Ingenstans är Stadia mer nedslående än i dess ursprungliga urvalet av spel. Med undantag av Red Dead Redemption II och den enda plattformen exklusivt, Gylt, de första spelen som finns på Arenorna är oftast äldre, och som finns billigt på konsoler och Datorer.

De flesta av de spel som aviserats för Arenor så långt är gamla, tillgänglig vid lanseringen, eller både och. Google

Åh, och du måste betala för dem, på toppen av $10-en-månaders prenumeration. Här är listan över spel som finns tillgängliga vid lanseringen, med de priser som Google levereras till oss. (Bestämmelse 2 är redan fria, och starta prenumeranter får Samurai Showdown.) De spel som jag kunde spela under rapportperioden är i fetstil.

 • Assassin ‘ s Creed Odyssey – $59.99 $30.00
 • Attack on Titan: episode 2
 • Destiny 2 – gratis att spela
 • Farming Simulator 2019
 • Final Fantasy XV – $39.99 $29.99
 • Football Manager 2020
 • Grid 2019
 • Gylt – $29.99
 • Just Dance 2020 – $49.99
 • Kor – $19.99
 • Metro Exodus
 • Mortal Kombat 11 – $59.99 $41.99
 • NBA 2K20
 • Rage 2
 • Red Dead Redemption 2 – $59.99
 • Ökningen av Tomb Raider – $29.99
 • Samurai Showdown – $59.99 (gratis för prenumeranter vid lanseringen)
 • Skuggan av Tomb Raider – $59.99
 • Stampe – $19.99
 • Tomb Raider 2013 – $19.99 $10.00
 • Försök Stigande
 • Wolfenstein: Youngblood

Inledningsvis, endast Google hade ett dussin spel är tänkt för att starta dagen, men i sista minuten, de lade till några fler, vilket totalt ger upp till 22 för dag ett. Även de som prenumererar till Stadia Pro under November får Samurai Showdown gratis.

Jag checkat ut alla spel vi fick tillgång till, inklusive multiplayer sessioner of Destiny 2. Det verkade identisk med Destiny 2 på min DATOR, men antingen telefoni inte fungerar eller att inget av de andra granskare i pre-launch period var att använda dem. Men jag fokuserade mycket på mitt spel på Gylt, från Tequila Works, eftersom det är det enda spel som är exklusiva till Arenor just nu. Utvecklarna gjorde också sådana indie-favoriter som Deadlight, Rime, och Den Sexiga Brutale.

Gylt är lite stealth-horror spel om en flicka som letar efter sin kusin i en mardröm världen. Med sina detaljrika 3D-miljöer och imponerande användning av belysning, det är ett bra skyltfönster för Arenor s 4K-kapacitet (och sin besvikelse kontrast prestanda). Om du gillar spel om att vara nästan hjälplösa och undviker snarare än att bekämpa monster medan du lösa några pussel och träna ett mysterium, det är bra. Men detta kort och något barebones indie-spel är en lång väg från en “killer app”. Doom Evigt kan ha varit en mycket bättre presentation, men det har varit försenad till nästa år, något längre än Googles kontroll.

Gylt, Tequila Works

Google säger att deras lineup kommer att vara draghjälp för att lite mindre än 30 spel innan slutet av året, inklusive nyare utgåvor som Borderlands 3. Men jämfört med att ganska mycket som helst annat du kan spela dessa spel med en konsol som bara är lite dyrare än controller-Chromecast bunt och utan ett $10-en-månad ut—det är en väldigt dålig proposition om du vill ha ett brett spelutbud.

Dålig Värde

Arenor Pro kostar $10 i månaden. “Pro” får du tillgång till 4K, 60fps strömmar, och några rabatter på spel. Men du har fortfarande att köpa enskilda titlar, bara Öde 2 (redan gratis överallt annars) ingår. Detta är inte “Netflix för spel” som många hade hoppats på.

Och det är ett problem för Arenor. Att betala för att komma åt något som du måste fortsätta att betala för är aldrig en populär idé, särskilt bland gamers. Det hjälper inte att “Netflix för spel” finns redan någon annanstans, förutsatt att du har en PC eller konsol. Och om du vill spela något av dessa spel, är du förmodligen göra. PlayStation Nu, Xbox Spelet Pass (finns även på PC), EA Ursprung Tillgång, Ödmjuk varje Månad, Uplay+—alla dessa erbjuder obegränsad spela på tiotals eller hundratals aktuella och äldre spel, för ungefär samma summa pengar per månad. Även Apple Arcade, med dess många mobila exklusiviteter, och erbjuder ett bättre värde.

Vad händer om du som Arenor för streaming? NVIDIA har gjort det i flera år, men GeForce Nu är ganska talande, fortfarande i beta. PlayStation spel Nu kan direktuppspelas, men på max 720p (det är en download-alternativ). För $35 en månad, Skugga och erbjuder i stort sett obegränsade PC-spel, eftersom det är kompatibel med alla spel som du redan äger, något som du kan installera på en annan dator. Hotande över allt detta är den kommande Xbox xCloud system, en strömmande setup mycket liknande till Arenor, som kommer att ha minst 50 spel vid lanseringen.

Microsofts xCloud kommer att erbjuda en liknande tjänst till Arenor, med ett mycket större urval vid lanseringen. Microsoft

Och alla som ignorerar mycket mer enkel lösning: att bara köpa en konsol. På $130, komma in på Arenor som just nu bara $70 billigare än en Xbox och En, som erbjuder hundratals titlar, inklusive gratis-att-spela favoriter som Fortnite. Vill spel på språng? Det samma kan sägas om Växeln: $300 för den ursprungliga designen och bara $200 för att Byta Lite.

Google siktar på att vara spelplattform för alla och envar. Men vid lanseringen, det har bara vanlig PC-och konsolspel. Och på denna punkt i den aktuella konsolen generation, i princip vem som helst som vill spela dem som redan har ett system för att göra det. Den fria delen av Arenor, begränsa spel till 1080p, kan vara mer tilltalande, om så bara eftersom det inte kräver några initiala investeringar för att spela freebies som Destiny 2. Men det kommer inte att anlända när som helst snart.

På det nuvarande priset, lineup, och uppsättning Arenor är svårt att sälja in till nästan vem som helst som vill spela spel, även om de har en hem-anslutning som kan hantera det och en Pixel telefonen för att ta fördel av sitt mobila funktioner. Dess imponerande visuell återgivning bara kan inte kompensera för sin bristande tillgänglighet eller grunda ett bibliotek.

Om man ser till Framtiden

Ring mig (och en hel del andra människor) cynisk, men i det ögonblick, Arenor ser ut som ett stresstest för early adopters och lite mer. Det är en beta-programmet i allt utom till namnet, och ber folk att betala för privilegiet att få tillgång till det nu verkar som ett dåligt beslut.

Men det finns hopp vid horisonten. Google kommer inte att överge Arenor omedelbart—det kommer utan tvekan att hålla saker och ting kommer till det fria nivå blir tillgänglig nästa år. Att vilja, inte av en tillfällighet, att vara runt samma tid som Microsoft och Sony ber människor att spendera en bil betalning är värt pengar på en skinande ny konsol.

Gylt, Tequila Works

Om Google kan leverera de löften som det gjorde för Arenor, inklusive integration med YouTube, tillgång på nästan vilken enhet som helst, unika upplevelser som drivs av sina moln hårdvara, en gratis tjänst nivå, och viktigast av allt, en mycket, mycket större utbud av spel, det kan vara en utmanare. Till dess att dessa bitar är på plats, spelare bör hålla sig till de system och spel de redan har.

Jag kommer att kontinuerligt kolla Arenor som plattform utvecklas, och mycket mycket hoppas det blir bättre. Översyn Geek kommer att hålla er informerade.

Betyg: 3/10
Pris: $130

Köp Nu

Här är Vad Vi Gillar

 • Stabil, snygg streaming
 • Finns på Tv-apparater, Datorer, och (några) telefoner
 • Controller känns skönt

Och Vad Vi inte

 • Alldeles för dyrt att få i
 • Fruktansvärt urval vid lanseringen
 • Inte tillgängligt överallt
 • Saknas massor av funktioner
 • Dåliga användargränssnitt för mobiltelefoner