SmartDry: Den Fantastiskt Sätt att Göra Din Dumma Torktumlare Smart

0
109

Betyg:
9/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: $50

Köp på Amazon

Josh Hendrickson

SmartDry trådlöst tvättservice sensor lovar att göra din torktumlare smart för en mycket rimlig $50. Givaren meddelar dig när dina kläder är torra, när torktumlaren stannar, eller om värmen är utom kontroll. Och, golly, det ger!

Här är Vad Vi Gillar

 • Torrhet upptäckt verkligen fungerar
 • Mycket enkel att sätta upp
 • Billigt

Och Vad Vi inte

 • Appen kan använda polska
 • Echo integration kan använda några finjusterande
 • Google Assistant integration

Min torktumlare är dum. Missförstå mig inte—det är en utmärkt, dyra hårtork som torkar kläder. Men, jag kan inte höra sin anmälan ljud från de flesta av huset, och den inbyggda torrhet upptäckt funktionen är hemskt.

Varje gång jag försöker använda den torrhet upptäckt funktionen, det går fel. I de flesta fall, kläderna är fortfarande mycket fuktig. Andra gånger, torktumlare slutar inte när kläderna är torra, vilket kan krympa allt.

Vanligtvis är jag bara använda timer, men jag är inte mycket smartare än torrhet har, och jag är utan tvekan lata. Jag vill inte köra ner till källaren flera gånger för att se om torktumlaren är klar. Så, jag ställa in timern för en timme och hoppas på det bästa.

SmartDry sensor känner av torrhet, temperatur och rörelse. Det varnar dig om kläderna är torra medan torktumlaren är fortfarande går, eller om torktumlaren stannar, men kläderna är fortfarande fuktig. Det kan även varna dig om din torktumlare är överhettning.

Du kan vara orolig för att ett så komplicerat klingande sensorn skulle vara svårt att installera, men det är inte alls fallet.

En Enkel Installation

SmartDry hårdvara är ganska enkel. Du får en rektangulär sensor enhet, en bro enhet, och en kontakt för bron. För att installera det, du bara dra i fliken batteri från sensorn och dra åt några skruvar (företaget erbjuder även en bedårande liten skruvmejsel).

Sticka den i din torktumlare så nära mitten som möjligt, intill en torktumlare lock. Kraftfulla magneter för att hålla sensorn på plats, så att fästa den till din metall torktumlare är mycket enkelt.

Josh Hendrickson

Nästa, anslut i bridge-enheten så nära torktumlare som möjligt. När du har hårdvara på plats, du koppla ihop sensor och bro till SmartDry app (tillgänglig på Android och iOS.)

Det tog mig ungefär sex minuter att få det installerat och igång. Du väljer ett utlopp för bron är det som tog längst tid. Det var uppfriskande att inrätta ett smart hem sensor som krävs så lite ansträngning.

Det Fungerar Verkligen

Lätt att installera spelar inte så stor roll om den anordning som inte gör sitt jobb. Jag är otroligt glad över att säga SmartDry sensor levererar sina löften om mer information och anmälningar.

När torktumlaren är igång kan du öppna programmet och kontrollera saker som aktuell temperatur, oavsett om den torktumlare som är igång och hur torra kläderna är.

Medan den info är bra, det bästa är att sensorn är en “ställ in och glöm” – enhet. Du kan justera några inställningar, till exempel hur torr du vill att dina kläder eller om du har fintvätt i torktumlare. Men när du gör det, kan du stänga appen och gå därifrån.

När kläderna är torra, eller torktumlaren stannar, får du ett meddelande. Det faktum att det gör att du vet att torktumlaren inte går är inte så imponerande—det är bara grundläggande rörelsedetektor. Men, torrhet upptäckt är imponerande.

I genomsnitt, av de anmälningar som mina kläder är torra komma igenom 10 till 15 minuter innan min hårtork timern är inställd på att löpa ut. På nästan varje tillfälle, sensor fick det rätt. En miss var en tyngre belastning av handdukar och filtar. Om jag hade använt “Mer Torr” – inställning i appen, även om det förmodligen skulle ha arbetat.

Eftersom att torktumlaren sensor, torktumlare konsekvent slutar tidigare än timern skulle, så jag sparar energi. Jag sparar också en hel del ansträngning eftersom jag inte behöver gå ner regelbundet för att kolla om torktumlaren är klar.

Inte Helt Perfekt

Generellt, SmartDry är ganska fantastisk, men det finns rum för förbättring. Om jag är generös, appen är svag när det kommer till design. Det är mest lådor och växlar på en vit bakgrund. Konstiga, kurviga tillbaka-knappen för flera skärmar ser också ut på både Android och iOS.

Det andra problemet är att du inte kan synkronisera mer än en enhet med hårdvaran. Bron ansluter enheten till din Wi-Fi-nätverk för att kommunicera med appen, så det borde vara möjligt. Det är något att hålla i åtanke om flera personer gör tvätt på din plats.

SmartDry inte funktionen Alexa integration, men det är oputsade. För att ansluta, du skriver e-post i samband med ditt Amazon-konto i appen och sedan lägga till skicklighet i Alexa-app. Efter att du godkänna vissa behörigheter, det fungerar, men det känns konstigt.

Alexa färdighet i sig gör tricket, men det skulle kunna använda lite finjustering. Det skickar meddelanden till din Echo högtalare. Om du har fått ett paket anmälan från Amazon på din Echo, det fungerar på samma sätt. Men det är inte “stör ej” – alternativ, så om din tvätt slutar vid midnatt, du är i för en oförskämd (och bokstavligt) uppvaknande. Jag stängde av Alexa integration.

I skrivande stund, Google Assistant integration är inte tillgänglig för SmartDry.

Det är Värt Pengarna

De frågor som jag hade med SmartDry var alla ganska liten. Fördelarna uppväger klagomål.

Jag behöver inte längre springa ner för att kontrollera torktumlaren, och, enligt företaget, torrhet upptäckt funktionen kan du spara upp till $60 per år. Detta innebär att enheten kommer att betala sig.

Den bedårande liten skruvmejsel är det för batteriluckan. Sharpie för skala. Josh Hendrickson

Jag har inte haft den tillräckligt länge för att säga om detta är sant, men det verkar som möjligt, med tanke på att jag nu rutinmässigt stoppa torktumlaren med 10 eller 15 minuter kvar på timern. Det är också mycket bekvämt. Min fru gör det mesta av tvättservice (hey, jag gör andra sysslor, okej?), så hon tog kontroll över app halvvägs genom provningen och föll i kärlek med den saken.

Hon gillade speciellt att de anmälningar som dök upp på hennes Apple-Klocka, så att hon inte behövde bära sin telefon med henne som hon gör med de flesta av våra smarta hem-tech. Vid ett tillfälle varnade henne att torktumlaren var för varmt och risk för krympande fina kläder—det kan ha sparat oss pengar på nya kläder.

Om du är ansvarig för tvätt och trött på att kontrollera torktumlaren, bör du absolut köpa en SmartDry. Du kommer att få en hel del bekvämlighet för väldigt lite pengar.

Betyg: 9/10
Pris: $50

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • Torrhet upptäckt verkligen fungerar
 • Mycket enkel att sätta upp
 • Billigt

Och Vad Vi inte

 • Appen kan använda polska
 • Echo integration kan använda några finjusterande
 • Google Assistant integration