Hoe Kan ik Mijn ISP Vertel ik Gebruik BitTorrent?

0
130
Pixabay

Veel mensen hebben gemeld aan de mededelingen van hun internet service providers na het downloaden van bestanden met behulp van torrents. Hoe heeft uw ISP weten? Het is allemaal in hoe BitTorrent werkt. BitTorrent is een stuk minder anoniem dan het lijkt op een gezicht.

Hoe Torrents Werken?

Downloaden van internet impliceert het ontvangen van gegevens van een externe server. Afgezien van de initiële aanvraag stuurt u naar het bestand, de meeste downloads zijn een one-way street. U ontvangt de gegevens van een centrale server, en je hoeft niet te sturen iets van uw server. Het laden van webpagina ‘s, het bekijken van online video’ s en het downloaden van games op Steam alle werken op deze manier.

Echter, als er te veel IP-adressen te downloaden vanaf de server op hetzelfde moment, kan het verstopt raken en leiden tot een dip in de download snelheid.

Torrents verschillen van de typische downloads van het internet omdat ze het volgen van een peer-to-peer protocol. Een torrent “zwerm” is een groep van IP-adressen tegelijk het downloaden en uploaden van een bestand. In plaats van gewoon een bestand downloadt van een server ergens, je ook het uploaden van delen van het aan andere mensen. Door dit constante proces van uitwisseling, van een bestand dat is gekoppeld aan een torrent vaak aanzienlijk sneller dan een standaard download.

BitTorrent wordt vaak gebruikt voor piraterij. Echter, er zijn veel legitieme toepassingen voor torrenting. Omdat ze kunnen worden gepauzeerd, hervat, en opgedeeld in kleinere delen, zijn ze ideaal voor het downloaden van grote bestanden zoals games, software, plug-packs en updates. Ze zijn ook een gemeenschappelijke distributie methode voor het gratis muziek en video ‘ s.

GERELATEERD: Hoe Werkt BitTorrent Werken?

Wat Uw ISP Kan Zien

Malte Lu/Pexels

Uw internet service provider niet onmiddellijk vertellen als je met BitTorrent, noch kunnen zij u vertellen wat u aan het downloaden bent op het. De meeste torrent-clients hebben een vorm van codering, die het moeilijker maakt voor Isp ‘ s (en uw router thuis) te pinnen dat BitTorrent-verkeer. Echter, er zijn een aantal manieren waarop zij kunnen vertellen dat je met BitTorrent om iets te downloaden.

Het downloaden van torrents vertoont zeer voor de hand liggende gebruik van patronen, zoals meerdere gelijktijdige uploaden stromen en vele verschillende TCP (transmission control protocol) verbindingen, omdat je de communicatie met veel ip ‘ s op hetzelfde moment. Als uw ISP actief probeert te detecteren torrent gebruiken, zullen ze waarschijnlijk in staat zijn om te vertellen.

Een andere manier kunnen ze doen door middel van een overeenkomst derden in te monitor groepen van torrents, en controleer of er een IP-adres onder hen op de lijst van gebruikers op dat de zwerm.

Echter, de meeste Isp ‘ s hebben geen direct belang bij het stoppen met u van het gebruik van torrents. De belangrijkste reden dat ze zou letten is dat torrents verbruiken veel bandbreedte, maar met de opkomst van high-speed bekabelde verbindingen is dit minder een probleem dan vroeger. Echter, sommige providers, zoals WiFi, Isp ‘ s en mobiele netwerken kunnen gashendel (langzaam) uw connectie als u het downloaden van grote bestanden met behulp van torrents.

Media Bedrijven en Auteursrechtelijk beschermde Bestanden

Dus als Isp ‘ s niet schelen dat je het gebruik van hun service om bestanden te downloaden met gebruik van BitTorrent, waarom doen mensen brieven krijgen hen te vertellen om te stoppen met het gebruik ervan?

Als u het downloaden van een torrent kunt u elk IP-adres waarmee u bent verbonden. Dat is de reden waarom veel media-bedrijven en grote houders van de auteursrechten lid worden van de zwerm populaire torrents van hun inhoud die is nagemaakt. Ze pakt lijsten van IP-adressen die ze weten dat ze het downloaden van het bestand, en deze lijsten sorteren per PROVIDER.

Ze kunnen dan het verzenden van berichten aan de internet service providers die deze IP-adressen onder hen zijn het downloaden van illegaal gekopieerd materiaal. Uw ISP stuurt vervolgens een kennisgeving aan u, die u vertelt dat ze weet dat je met BitTorrent en vragen u om te stoppen met piraterij. Als u herhaaldelijk te doen, uw internet kan worden afgekapt of erger; de eigenaar van het auteursrecht kan vervolgen. Dit is vooral waar als een media-conglomeraat bezit van uw ISP.

Er is weinig tot geen risico op het krijgen van een van deze letters in als u alle inhoud die u downloadt met behulp van torrents legaal is. Veel legitieme software starters gebruik maken van een torrent-protocol te maken met het downloaden van hun software-updates sneller.

Doen Vpn ‘ S Hide My Torrent Gebruiken?

Een vpn of Virtual Private network) kunt u verbinding maken met een ander netwerk online op afstand. Wanneer u een VPN-verbinding, uw IP adres en locatie obfuscated achter het netwerk waarmee u bent verbonden. Veel mensen maken gebruik van Vpn ‘ s om te surfen op het internet veiliger of om toegang te krijgen tot regio-vergrendelde inhoud.

Wanneer u het downloaden van een torrent via een VPN, lijkt het alsof de nieuwe IP-adres van de peer. Echter, niet alle Vpn ‘ s zijn gelijk geschapen. Gratis Vpn ‘ s zijn meestal zeer traag en inconsistente verbindingen, waardoor ze onbetrouwbaar voor het downloaden van grote bestanden. Een betaalde VPN biedt een veel betere beveiliging, en de snelheden zijn vaak in de buurt van uw internet verbinding plan.

Ook dient u er rekening mee dat voor de meeste BitTorrent clients, torrents blijven uploaden of “seed” zelfs nadat u klaar bent met het downloaden van het bestand. Als u de verbinding met de VPN voordat u stopt met het torrent-van zaaien, je werkelijke IP-adres kan worden weergegeven op de lijst van collega ‘ s.

GERELATEERD: Wat Is een VPN, en Waarom Zou ik er Één Nodig?

LEES VERDER

  • “Lettertypen en Browser-Extensies van Die Hulp voor Mensen met Dyslexie Lezen op het Web
  • “Hoe Gebruik krullen om Bestanden te Downloaden Van de Linux Commando-Regel
  • “Het Instellen van een Smart Garage
  • “Wat Doet “TBH” Betekenen en Hoe Gebruik Je Het?
  • “Hoe om te Zetten naar Live Foto ‘s Video’ s of Gif ‘ s op Je iPhone