Vad Betyder “TBH” Innebär och Hur Använder Man Det?

0
204
acidmit/Shutterstock

Du har säkert sett folk kasta runt frasen “TBH,” men vad betyder det? Detta uttryck har funnits ett bra tag, men dess innebörd har förändrats något över tiden.

“Att Vara Ärlig” eller “Att Höras”

I de flesta situationer, TBH används som en direkt förkortning för “för att vara ärlig.” Det är en förkortningen som fick fart i slutet av 90-talet eller början av 2000-talet, och dess ursprung är nära förknippade med internet forum, internet relay chat (IRC) och text-meddelande kultur.

TBH är oftast placeras i början eller slutet av en mening om att förmedla en känsla av uppriktighet. Om någon vill vara uppriktig om ett yttrande, som de kan säga “TBH, jag hatar tv-spel.” Naturligtvis, TBH kan också användas som ett verktyg för bluntness, smicker, eller en förolämpning. Du kunde lyfta någon upp med en kommentar som “TBH, du är en stark och äkta person” eller ta ner dem med “TBH, jag hatar din smak i filmer.”

Verkar ganska enkelt, rätt? Ja, TBH lever ett hemligt liv bland tonåringar. En del barn förstår TBH som en förkortning för “att höras”—en allomfattande term för socialt samspel som är religiösa till sin natur.

Det finns även en genre av sociala medier inlägg som heter “TBH inlägg” där barnen ber för deras trubbiga åsikter om varandra. Tonåringar kan säga “gillar det här inlägget för en TBH,” eller “TBH för TBH” med avsikt att dela ut (eller ta emot) trubbig åsikter. Dessa åsikter är oftast tänkt att vara gratis eller humoristisk, men de kan också vara avsiktligt sårande eller kränkande (dessa är tonåringar vi pratar om, efter alla).

Från TBH och Tillbaka Igen

Som vi nämnde tidigare, TBH (för att vara ärlig) blev en vanlig fras under slutet av 90-talet eller början av 2000-talet. Det var förmodligen används i IRC eller SMS-konversationer för att förmedla en känsla av ärlighet eller uppriktighet innan spridning på anslagstavlor och hemsidor. Den första Urban Dictionary inlägg för TBH lades under 2003, och (enligt Google Trends) ordet inte drabbat stora tid fram till och med 2011.

Teenage definition av TBH (att ha hört) har en liknande vaga historia. Det är säkert att ta fras (tillsammans med fraser som “TBH för TBH) började dyka upp på webbplatser som Facebook och Tumblr runt 2010. Minst, det är då fråga-svar platser som frågar.fm var trendiga.

metamorworks/Shutterstock

Hur som helst, den alternativa definitionen av TBH flög under radarn fram till 2015 eller 2016, när morgonen visar nyheter och publikationer som Business Insider rapporterade om det som en möjlig form av mobbning. Facebook måste ha lagt märke till trenden, som företaget köpt en fråga-svar-app som kallas TBH 2017. Appen, som misslyckats, var riktade mot tonåringar och följt en konstig slags frågesport format.

Tyvärr, teenage definition av TBH är för närvarande på väg ut. Det har förlorat dragkraft på Google Trends, det har inte dykt upp i alla affärstidningar, och Instagram ‘ s Story Klistermärken som i praktiken har effektiviserat processen för att be dina vänner för en TBH.

På ett sätt, jag är personligen bummed vi dumpar “för att höras.” Jag tycker det är en intressant fras som pekar ut hur saker som är “riktig” eller “uppriktig”, används ofta som en valuta för uppmärksamhet på nätet. Nåja, “att vara ärlig” är faktiskt vettigt.

Hur man Använder TBH

TBH är en direkt förkortning för frasen “för att vara ärlig.” I de flesta situationer, så du kan bara använda ordet “TBH” vart du kan faktiskt säga “att vara ärlig” i en mening.

Kom bara ihåg att de flesta människor använder TBH i början eller slutet av en mening. Det är ibland används i mitten av en mening, men bara som en preposition för en oberoende klausul. Du kommer inte att se någon säger att “jag försöker TBH med dig!” Det är bara ett fult och ett brott mot internet.

Fizkes/Shutterstock

Här är några snabba exempel på hur man använder TBH på rätt sätt:

  • TBH, jag skulle aldrig få för bakom hela Iron Man-thing.
  • TBH, du är min bästa vän. Jag älskar att sms: a du, bro.
  • Det är inte en big deal, TBH.
  • Jag vet att jag alltid pratar om att mina muskler, men jag är faktiskt ganska svag, TBH.
  • Jag är ganska hungrig, men TBH, jag är alltid ganska hungrig.

När det gäller “att höras” definition, det är nog inte värt att lova att minnet. Den trenden är på väg ut, och det är oftast används av tonåringar.

På tal om trender som är på väg ut, nu är en bra tid för att fånga upp en del andra intressanta bitar av snabba internet-kultur, som leetspeak, Finstagrams, och ordet YEET. TBH, det är trevligt att veta var dessa bitar av kultur kom från, även om du inte planerar att använda dem i ditt vardagliga liv.

LÄS NÄSTA

  • “Hur Konverterar man Lever Foton, Videor eller Gif-bilder på Din iPhone
  • “Hur man Ändrar Lösenord på Linux
  • “Varför Ska Du inte Använda Din Webbläsares Password Manager
  • “Hur man Skapar en Screencast på Linux
  • “Hur du Tar Bättre Bilder med Din iPhone