De Bästa Sätten att Hitta Något Nytt att Titta på

0
70
Ivan Marc/Shutterstock

Det är lördag natt. Du har varit bläddra igenom Netflix för de sista 29 minuter letar efter något att titta på, men inget som fångar ditt öga. Det är en dum fråga vi har alla behandlas, men det finns en lösning. Flera lösningar, i själva verket—tjänster syftar till att ta bort gissningsleken från vad bör jag titta på ikväll?

Streaming-Tjänsten Gåta

I en ålder av internet, streaming-tjänster har förändrat hur vi ser på TV och filmer. Med en on-demand-katalog över filmer till hands ger dig många fler valmöjligheter för vad du kan titta på.

Allt detta val, men kommer med sina egna problem. Med ett oändligt hav av innehåll att titta på, hur avgör du vad som är värt din tid och vad som inte är det? Hur gör du för att hitta saker du tycker om eller som kommer att tilltala dig?

När du har så många val, du börjar göra snabba bedömningar om hur bra en film är baserad på omslaget foto eller två mening beskrivning. Detta orsakar människor att bortse från stora mängder av filmer och program som, om det ges ett ordentligt försök, kan komma att bli deras nya favorit. Du bör inte döma en film efter omslaget, men när du bläddra igenom Netflix letar efter något att titta på, det är svårt att motstå.

Även fortfarande, finns det sätt att bekämpa detta överflöd av information. Filmen rekommendation webbplatser, kritikernas recensioner, och online cinephile samhällen kan ge en utomståendes åsikt att hjälpa dig att begränsa den enorma katalog—och de kommer att göra det baserat på dina egna personliga preferenser, inte bara vilka filmer har coola covers med sexiga teckensnitt.

Kolla Film Rekommendation Webbplatser och Använda Avancerad Sökning Tekniker

garagestock/Shutterstock.kom

Om du hittar dig själv planlöst bläddra igenom Netflix inte kan hitta något att titta på, det finns webbplatser som kan hjälpa till att begränsa din sökning för att hitta saker som passar dina intressen. De drar data över flera streaming-tjänster, från kritikernas recensioner, och från publiken betyg för att rangordna och sortera i det stora havet av innehåll. Vissa kommer även plocka ut en film för dig baserat på filmen förslag som du anger.

Här är några bra sätt att söka efter nya saker att titta på.

 • JustWatch: JustWatch är en av de mest omfattande sökning verktyg för streaming-tjänster. Denna webbplats söker igenom mer än 85 tjänster från Netlflix och Youtube till HBO och iTunes. Efter att ha letat för att visa den webbplats som kommer att visa dig information om det och överallt du hittar den.
 • Flickmetrix: Denna sökning hemsida sammanställer kataloger för Netflix och Amazon Prime Video. Sökningar kan göras med år, genre, medelbetyg, och även antalet av kritikernas recensioner. Denna webbplats tillåter användare att skapa watchlists, markera favoriter, och rekommenderar filmer.
 • Dag-Natt-Filmer: Detta är en unik webbplats för när ni inte kan enas om vad man ska titta med någon. Du kan både indata något du gillar eller vill titta på, och platsen kommer att föreslå alternativ relaterade till båda alternativen.
 • Vilken Film Ska jag Se Ikväll: Detta är en annan webbplats som låter dig bläddra bland filmer från Netflix och Amazon Prime Video katalog på samma gång. Du kan söka titlar genom att genrer, service, och för att senare visar även av året.
 • Netflix-Koder: Netflix funktioner för sökning är inte alltid den bästa, och de kategorier som det delas filmer och program till kan vara bred. Alla titlar på Netflix ges särskild sub-genre koder att dela upp filmer i mer specifika kategorier. Dessa är dolda från användaren, men om koden skrivs in i sökfältet, den tar upp dolda kategori.

Läs kritikernas Recensioner och Film Betyg

RTImages/Shutterstock

När en film är fortfarande i teatrar, du kommer att höra om hur bra det är att göra på box office och om inte det blir bra recensioner. Efter filmer flyttas till streaming-tjänster men betyg är inte alltid som visas i framför dig. Det finns tusentals titlar att titta på, och du har bara så mycket tid. Behandlingen kritikernas recensioner och uppmärksamma att betyg är ett bra sätt att rensa ut program och filmer du inte kommer att njuta av.

Här är några populära översyn webbplatser för att kontrollera hur filmer tas emot.

 • IMDb: IMDb är en av de största databaserna på film recensioner och betyg listor. Platsen är fylld med information om box office statistik, utmärkelser, film och evenemang. Det är den one-stop-shop för att hitta information om filmer och shower.
 • Metacritic: en Annan populär webbplats som erbjuder en liknande funktion för att IMDb, Lydia sammanställer kritikernas recensioner och publikfriande att ge filmer och visar ett betyg mellan 0 och 100. Webbplatsen har också recensioner på tv-spel och musik.
 • Ruttna Tomater: Ruttna Tomater är den sista av de tre största film-översyn webbplatser. Filmer är rankade på en skala från 0 till 100, men om en show som är rankade under 60, det anses vara ruttna. Om filmen är över 60, det anses vara frisk. Detta gör det enkelt att göra snabba bedömningar om kvaliteten på en film eller visa, som kan vara antingen en bra eller dålig sak beroende på hur du använder det.

Gå med i en Community på Nätet

Satori Studio/Shutterstock

Det kan vara svårt att hitta en ny film att titta på när du har absolut ingen aning om vad du är på humör för. Om du letar efter en mer personlig och förslag, det finns online-grupper för att diskutera och föreslå filmer och TV-program.

Här är några ställen du kan gå för att prata om din kärlek för filmer och få förslag på vad man ska titta på nästa.

 • Reddit: Som alltid, Reddit samhällen är ett bra ställe att hitta människor med likasinnade intressen. r/filmer är fyllda med cinephiles som älskar att diskutera filmer och relaterade nyheter. Många andra filmen subreddits fokuserar på specifika områden av filmen. r/moviesuggestions är en subreddit där du kan få personlig förslag på filmer från andra användare på webbplatsen. Det finns också subreddits för specifika genrer som r/skräck, r/dokumentärer, och r/warmovies.
 • MovieChat: En webbplats som listar filmer i en IMDb-liknande format för diskussion, MovieChat låter användare skapa trådar på den specifika filmen sidan (istället för Reddit struktur där inläggen är ordnade efter tid inlagd och popularitet). Användare också kopieras över gamla IMDb forum trådar innan den lades ner.
 • Filmen Forum: Denna webbplats är ett mindre forum för att diskutera filmer. Det är inte så aktiva som de två andra forum, men den har ändå en gemenskap av avid cinephiles villiga att diskutera och betygsätta filmer när de kommer ut.

Resa Utanför Din komfortzon

rafapress/Shutterstock.kom

Nu finns det tusentals titlar att titta på från den stora streaming-tjänster, men om du vill prova att titta på filmer inte görs av stora producerande företag, kan du kolla in en indie film-streaming-tjänsten som Sundance Nu eller IndieFlix. Dessa tjänster visa filmer och visar att kanske aldrig få en fullständig biopremiär eller sändningstid slot men som fortfarande är gjord med samma passion och talang som många stora namn produktioner—bara vanligt inte med så mycket pengar.

Även om Amerikansk tv bara inte göra det för dig längre, du kan kolla in BritBox, som låter dig strömma tusentals visar från våra vänner på andra sidan dammen. Crunchyroll ger dig tillgång till massor av anime och Japansk drama.

Naturligtvis, om du har slut på saker att titta på på nätet, drive-in och äta-på biografer båda erbjuder en unik prägel på film-tittar upplevelse. På en drive-in, din bil blir din teater medan du tittar på en film projiceras på en stor offentlig skärmen.

Om du vill ha middag och en show, äta-i teatrar tjäna mer än bara popcorn och godis. Du kan få en full-menyn till ett värde av livsmedel som förs direkt till din plats medan du lutar dig tillbaka och njuta av filmen.

Många lokala teatrar kommer även att anordna speciella händelser där de spelar äldre filmer och kult klassiker. Biobesökare kommer att klä upp och göra en natt av det. Vem skulle inte vilja klä upp sig och titta på citatet-tillsammans version av The Princess Bride?

Biblioteken är en annan underutnyttjade sätt att titta på filmer och TV-program. Massor av biblioteken är fyllda med kopior av alla de senaste flicks som kan hyras ut som en old school video hyra lagra. Och det bästa av allt, de är helt gratis—du behöver bara ett lånekort på biblioteket.

Du har alltid nya saker att titta på om du är streaming online, besök din lokala teater -, eller fortfarande med hjälp av kabel. Det finns så mycket innehåll där ute, försök att söka lite hårdare innan du startar Office över för åttonde gången.