Stop Steekt Je Gigantische Potten Vol met Warm Eten in de Koelkast

0
109
MBLifestyle/Shutterstock

Een beetje warm eten in de koelkast goed is, maar stashing grote hete pannen er niet best practice. In plaats daarvan is hier te zien hoe cool je voedsel veilig is alvorens het in de koelkast.

Bacteriën op het voedsel dat we eten vermenigvuldigen onder bepaalde voorwaarden. Gelukkig kunnen we slaan ons voedsel in de koelkast, waardoor de temperatuur bij 40 graden of minder, dat vertraagt de groei van bacteriën.

Echter, wanneer we grote delen van warm voedsel in, het kost meer tijd voor het eten (vooral het centrum) om af te koelen tot een veilige temperatuur. Als dat warm eten zit bij een interne temperatuur van boven de 40 graden voor meer dan twee uur, wordt het beschouwd als een onveilig.

Hoe Veilig Opslaan van Warm voedsel

Omvangrijke potten op voorraad, bouillon of soep, het zijn allemaal voorbeelden van grote gedeelten die niet mogen worden direct geplaatst in de koelkast na te zijn gekookt. Niet alleen zal het veel langer duren voor dat de vloeistof afkoelen, maar je kan van invloed zijn op de temperatuur van de koude voedingsmiddelen rond de grote pot.

Wanneer u grote hoeveelheden van soepen, stoofschotels, of grote stukken vlees of gevogelte, zeker om ze te verdelen in kleinere porties. Plaats deze kleinere bedragen in ondiep containers voor koeling te zorgen voor een snellere koeling.

Snelle Koeling

Hoewel het om kleine bedragen als veilig beschouwd om rechtstreeks in de koelkast zonder koeling eerste, de meest betrouwbare praktijk is cool food snel en dan slaan ze weg. Het doel is om ervoor te zorgen bereikt van 40 graden of onder zo snel mogelijk. Er zijn een paar manieren om dit te doen.

Zoals u al weet, het verdelen van het voedsel in kleine porties is een geweldige manier om te helpen het koelen van het voedsel sneller. Echter, als dit geen optie is, kunt u ook gebruik maken van een ice bad of ijs op de peddel te helpen versnellen het proces.

In het ijsbad methode, plaats je de grote pot in een grotere container gevuld wordt met ijs en water. U kunt ook een schoon ijs paddle direct in de grote kom warme inhoud. Ijs Peddels zijn gemaakt met stevige food-grade plastic en worden gebruikt voor het koelen van grote hoeveelheden warme levensmiddelen omlaag voordat u het in de koelkast.

Als u geen ijs peddels, een geweldige manier om af te koelen een grote partij van de vloeistof (zoals dat lekkere bouillon die u net hebt gemaakt) in te vullen, rits zakken met ijs en drop ze in. Vervang het ijs smelt en het zal koelkast in no-time klaar.

En, natuurlijk, als het buiten koud is (onder de 40 graden), kunt u laat de natuur je werk doen voor je.

Vermijd Temperatuur Gevarenzone

Welke methode u ook gebruikt, alleen zorg ervoor dat voedsel uit de gevarenzone. Dat betekent dat alle voedingsmiddelen die de temperaturen van tussen de 40 en 140 graden Celsius voor meer dan twee uur als onveilig worden beschouwd. Als de maaltijden zijn boven de 90 graden, ze mogen niet buiten zitten voor meer dan een uur.