Sluta Fastnar Din Gigantiska Krukor Full av Varm Mat i Kylen

0
39
MBLifestyle/Shutterstock

Lite varm mat i kylen är okej, men att gömma undan stora hot pots det är inte av bästa praxis. Istället, här är hur cool dina livsmedel på ett säkert sätt innan du ställer in den i kylskåpet.

Bakterier på de livsmedel vi äter multiplicera under vissa villkor. Lyckligtvis kan vi förvara vår mat i kylskåp, och håller en temperatur på 40 grader eller mindre, som hämmar bakterietillväxt.

Men när vi lägger stora delar av varm mat, det tar mer tid för mat (särskilt center) för att kyla ner för att säkra temperaturer. Om att varm mat sitter vid en inre temperatur på över 40 grader i mer än två timmar, det anses vara osäkra.

Hur man på ett Säkert sätt Förvara Varm mat

Skrymmande krukor i lager, buljong eller soppa är alla exempel på stora delar som bör inte placeras direkt i kylskåp efter att ha lagat. Inte bara kommer det att ta mycket längre tid för att vätskan svalna, men du kan påverka temperaturen i de kalla livsmedel runt den stora potten.

När du har stora mängder av soppor, grytor, eller stora bitar av kött eller fjäderfä, se till att dela upp dem i mindre delar. Placera dessa i mindre mängder i grunda behållare innan kyl för att möjliggöra för snabbare kylning.

Snabb Nedkylning Metoder

Även om små mängder anses säkra att placera direkt i kylen utan kylning för det första, det mest tillförlitliga metoder för att kyla mat snabbt och sedan lagra det bort. Målet är att se till att den når 40 grader eller under så fort som möjligt. Det finns några olika sätt att göra detta.

Som ni redan vet, att dela upp maten i små portioner är ett bra sätt att hjälpa till att kyla livsmedel snabbare. Men om detta inte är ett alternativ kan du även använda ett isbad eller is paddel för att påskynda processen.

I isbadet metod, placera din stora krukan i en större behållare fylld kommer att is och vatten. Du kan också ställa en ren is paddla direkt inne i en stor skål med hett innehåll. Ice Paddlar är gjorda med kraftiga livsmedelsklassad plast och används för att kyla stora mängder varm mat ner innan du förvarar det i kylskåpet.

Om du inte har is paddlar, ett annat bra sätt att kyla ner en stor sats av flytande (som att smaskiga buljong som du just gjorde) är att fylla blixtlås påsar med is och släppa dem i. Byt ut den is som smälter och det ska bli kylskåp klar på nolltid.

Och, naturligtvis, om det är kallt ute (under 40 grader), kan du låta naturen göra ditt arbete för dig.

Undvik Temperatur Riskområdet

Oavsett vilken metod du använder, bara se till att hålla livsmedel ur riskområdet. Det innebär att alla livsmedel som har temperaturer på mellan 40 och 140 grader Fahrenheit i mer än två timmar betraktas som osäkra. Om måltider är över 90 grader, de bör inte sitta mer än en timme.