Hvordan Spille Gamle Game Boy Advance-Spill På PC

0
76

Først utgitt i 2001, Nintendo Game Boy Advance har fortsatt mye av nostalgiske minner for elskere av Zelda, Mario, og Pokemon spill på denne bestselgende håndholdte konsollen. Takk til spillet emulatorer, du trenger ikke å finne ditt gamle GBA-konsollen—du kan kjøre Game Boy Advance-spill på PC-en i stedet.

Lovligheten av å etterlikne Game Boy Advance-spill på PC, varierer fra land til land, så pass på å sjekke din lokale lover før du begynner. Hvis du har GBA spill klar til å spille, her er hvordan du kan spille dem på din Windows-PC.

Du Velger Din Game Boy Advance-Emulator

Game Boy Advance er en av de mest populære håndholdte konsoller av all tid, så det er ikke overraskende at mye tid og krefter har blitt plassert i å utvikle GBA emulatorer for Windows og andre operativsystemer over år.

Disse emulatorer gi deg de typiske GBA spillopplevelse, legge til nye funksjoner og grafikk forbedringer underveis. Tilbyr den beste kombinasjonen av stabilitet, aktiv utvikling, og imponerende grafikk og lyd er det mGBA emulator.

mGBA kjører på nesten hver plattform, inkludert Windows, Linux og macOS. Den støtter mobile plattformer, og kan selv være installert på en homebrew Wii eller Nintendo-Bryteren.

Ikke bare gjør det emulere Game Boy Advance, men den støtter også den gamle Game Boy-og Game Boy Color håndholdte konsoller til en høy standard. mGBA også tidlig støtte for Nintendo DS, selv om utviklingen av Nintendo DS-spilling-emulering er pågående.

Å Finne Game Boy Advance-Spill

Nintendo er svært beskyttende i å håndtere potensielle piratkopiering av spillet sitt katalog.

Selv om Game Boy Advance ble avviklet i 2008, GBA-spill er fortsatt bli re-utgitt på nye Nintendo konsoller.

Med det i tankene, er det ikke mulig for oss å gi informasjon om hvor du kan finne din egen Game Boy Advance-spill for nedlasting. Flere online nettsteder som eksisterer, som tilbyr GBA ROMs (som spill-filer kalles) for å laste ned, men du er nødt til å finne disse selv.

Hvis du bestemmer deg for å laste ned GBA Rom på nettet, sjekke filer grundig for eventuelle malware infeksjon før du åpner dem. Du bør også dobbeltsjekke piratkopiering lovene for landet ditt før du går videre.

Hvis du er villig til å ta risikoen, kan du også vurdere å spille GBA spill online. Igjen, vi kan ikke anbefale noen bestemte områder, det finnes nettsteder som vil etterligne GBA-spill i nettleseren din, slik at du ikke trenger å finne eller laste ned noen av disse spillene selv.

Installere mGBA Emulator

Den mGBA emulator er tilgjengelig på flere plattformer. Mens mGBA erfaring er lik på hver plattform, monteringsanvisningen er bare relevant for personer med en Windows-10 PC-en, spesielt hvis du er ute etter å bygge et nytt budsjett gaming PC.

 • For å starte, laste ned den nyeste versjonen av mGBA emulator. For Windows, det enkleste alternativet er å laste ned installasjonsprogrammet, snarere enn det .7z arkiv. Hvis du kjører en 64-biters versjon av Windows, velg Windows (64-bit, installer .exe) versjon.
 • Når lastet ned, kjør installasjonsprogrammet, og klikk på Neste for å begynne.
 • Godta mGBA lisensavtalen, og klikk deretter på Neste.
 • I den neste fasen, kan du tillate mGBA å opprette en snarvei på skrivebordet, samt automatisk knytte GBA spill filer med mGBA emulator, slik at Windows vil automatisk bruke mGBA til å åpne disse filene. Klikk for å aktivere avmerkingsrutene ved siden av noen av de valgte innstillingene, og klikk deretter på Neste for å fortsette.
 • Bekreft innstillingene, og klikk deretter på Installer for å starte mGBA installasjonen.
 • Når mGBA installasjonen er fullført, klikker du Fullfør for å lukke installasjonsprogrammet. Hvis Lansere mGBA avmerkingsboksen er aktivert, mGBA vil automatisk åpne seg når installasjonsprogrammet er lukket.

Sette Opp mGBA Kontrollerne

Med mGBA installert, har du to alternativer for å kontrollere din Game Boy Advance-spill. mGBA kommer med pre-angi valg for å bruke tastaturet, eller du kan konfigurere mGBA å bruke en tredjeparts kontrolleren i stedet.

Du kan for eksempel bruke en Bluetooth-aktivert PC gaming tastatur, en PlayStation DualShock-kontrolleren, eller en Xbox-kontroller med din mGBA spill.

 • For å konfigurere din mGBA kontroller, åpne mGBA, klikk Verktøy, og klikk deretter på Innstillinger.
 • I innstillinger-menyen, klikk på Tastaturet i menyen til venstre for å begynne å matche ditt taster på tastaturet for å emulert GBA taster. Du kan bruke forhåndsinnstilte konfigurasjon, men hvis du vil endre noen av kontrollene, klikk på noen av de hvite boksene. Når trykket, trykker du på en tast på tastaturet til kart nøkkelen til kontrolleren posisjon. Klikk på Bruk for å lagre, trykk deretter OK for å lukke innstillinger-menyen hvis du ikke har en annen kontrolleren til å konfigurere.
 • Hvis du ønsker å konfigurere en tredje-part-kontrolleren til å bruke mGBA, i innstillinger-menyen, klikk Kontrollere. Som ovenfor, klikk på noen av de hvite boksene for å endre noen av de forhåndsinnstilte alternativer, og trykk så på a-knappen på kontrolleren for å tilordne det til posisjonen. Klikk på Bruk for å lagre, trykk deretter OK for å lukke.

Din mGBA kontroller innstillinger er nå klar for å begynne å legge GBA-spill og begynne å spille.

Lansering Game Boy Advance-Spill I mGBA

Før du kan begynne å spille Game Boy Advance-spill, vil du trenger for å laste dem inn i mGBA. Dette forutsetter at du har den relevante GBA spill filene som er tilgjengelige på din PC.

 • For å starte en GBA-spill, klikk Fil fra hovedmenyen, og klikk deretter på Legg i ROM.
 • Velg din GBA spill filen, klikk Åpne for å starte spillet.

mGBA vil ta litt tid å laste inn spillet, men, når lasting prosessen er fullført, mGBA splash skjermen vil bli erstattet med lasting-skjermen for spillet. Du kan bruke din valgte metoden (tastaturet eller fjernkontrollen) for å begynne å spille.

Mens mGBA er svært stand til å simulere Game Boy Advance-spill, kan du likevel møte visuell og audio feil fra tid til annen. Ikke alle spill vil fungere perfekt, så hvis du støter på problemer, kan det hende du må starte mGBA, kan du prøve et annet spill, eller se mGBA FAQ for feilsøking råd.