Hoe Te Spelen Oude Game Boy Advance Games Op Uw PC

0
129

Voor het eerst uitgebracht in 2001, de Nintendo Game Boy Advance houdt nog steeds veel van nostalgische herinneringen voor de liefhebbers van Zelda, Mario en Pokemon spellen op deze best verkopende handheld console. Dankzij spel emulators, hoeft u niet uw oude GBA-console—je kan de Game Boy Advance games op uw PC in plaats daarvan.

De wettigheid van het emuleren van de Game Boy Advance games op uw PC, varieert van land tot land, dus controleer uw lokale wetten voordat u begint. Als je GBA games klaar om te spelen, hier is hoe u ze kunt afspelen op uw Windows-PC.

Het Kiezen Van Je Game Boy Advance-Emulator

De Game Boy Advance is een van de meest populaire handheld consoles van alle tijd, dus het is niet verwonderlijk dat veel tijd en moeite is geplaatst in de ontwikkeling van GBA emulators voor Windows en andere besturingssystemen de loop van de jaren.

Deze emulators u voorzien van de typische GBA gameplay-ervaring, toevoegen van nieuwe functies en grafische verbeteringen langs de weg. Het aanbieden van de beste mix van stabiliteit, actieve ontwikkeling en indrukwekkende graphics en audio is de mGBA-emulator.

mGBA werkt op bijna elk platform, inclusief Windows, Linux en macOS. Het ondersteunt mobiele platformen en kan zelfs worden geïnstalleerd op een homebrew Wii of Nintendo Schakelen.

Niet alleen het emuleren van de Game Boy Advance, maar het ondersteunt ook de oudere Game Boy en Game Boy Color handheld consoles naar een hoge standaard. mGBA bevat ook vroeg ondersteuning voor de Nintendo DS, hoewel de ontwikkeling van de Nintendo DS gameplay-emulatie is aan de gang.

Het Vinden Van De Game Boy Advance Games

Nintendo is bekend beschermende in het omgaan met de mogelijke piraterij van de game catalogus.

Hoewel de Game Boy Advance werd stopgezet in 2008, GBA games worden nog opnieuw uitgebracht op de nieuwe Nintendo-consoles.

Met dat in het achterhoofd, is het niet mogelijk voor ons om informatie over waar u kunt uw eigen Game Boy Advance-games om te downloaden. Verschillende online sites bestaan die bieden GBA ROMs (zoals de bestanden genoemd) voor het downloaden, maar je moet deze zelf aan.

Als u besluit om te downloaden GBA ROMs online, check de bestanden grondig op mogelijke malware-infectie voordat u ze opent. U moet ook controleren of de piraterij wetgeving voor uw land voordat u verder gaat.

Als u niet bereid bent om het risico te nemen, kunt u ook overwegen om GBA games online. Nogmaals, we kunnen niet raden een bepaalde sites, er zijn websites die het emuleren van GBA games in je browser, zodat je niet hoeft te zoeken of het downloaden van een van deze games zelf.

Het installeren van De mGBA-Emulator

De mGBA-emulator is beschikbaar op meerdere platforms. Terwijl de mGBA is te vergelijken op elk platform, deze installatie-instructies zijn alleen relevant voor mensen met een Windows-10 PC, vooral als u op zoek bent voor het bouwen van een nieuwe budget gaming PC.

 • Om te beginnen, download de nieuwste versie van de mGBA-emulator. Voor Windows, de makkelijkste optie is om het installatiebestand te downloaden, in plaats van de .7z-archief. Als u werkt met de 64-bits versie van Windows, selecteer de Windows (64-bit, de installateur .exe) versie.
 • Na het downloaden start het installatieprogramma en klik op Volgende om te beginnen.
 • Het accepteren van de mGBA licentie-overeenkomst en klik op Volgende.
 • Bij de volgende stap kunt u mGBA maken van een snelkoppeling op het bureaublad, alsook het automatisch koppelen GBA spel-bestanden met de mGBA-emulator, zodat Windows automatisch mGBA om deze bestanden te openen. Schakel de selectievakjes in naast elk van de gekozen instellingen en klik vervolgens op Volgende om verder te gaan.
 • Bevestig uw instellingen en klik vervolgens op Installeren om te beginnen met de mGBA installatie proces.
 • Zodra de mGBA installatie is voltooid, klikt u op Voltooien om het installatieprogramma te sluiten. Als de Lancering mGBA selectievakje is ingeschakeld, mGBA zal automatisch open zodra het installatieprogramma is gesloten.

Het opzetten van mGBA Controllers

Met mGBA geïnstalleerd, hebt u twee opties voor het bedienen van je Game Boy Advance-games. mGBA wordt geleverd met vooraf ingestelde opties om uw toetsenbord te gebruiken, of u kunt configureren mGBA aan een derde partij-controller in plaats.

U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een Bluetooth-enabled PC gaming toetsenbord, een PlayStation DualShock-controller, of een Xbox-controller met uw mGBA games.

 • Voor het configureren van uw mGBA controles, open mGBA, klikt u op Hulpmiddelenen klik vervolgens op Instellingen.
 • In het instellingen menu, klikt u op het Toetsenbord in het menu aan de linkerkant om te beginnen met bijpassende uw toetsen op het toetsenbord te geëmuleerde GBA invoer toetsen. U kunt gebruik maken van de vooraf ingestelde configuratie, maar als u wilt wijzigen van de controles, klik op een van de witte vakjes. Eenmaal wordt ingedrukt, druk op een toets op uw toetsenbord om de kaart die toets op de controller positie. Klik op Toepassen om op te slaan, dan OK , sluit het instellingen-menu als u niet beschikt over een tweede controller te configureren.
 • Als u wilt configureren van een derde-partij-controller te gebruiken mGBA, in het instellingen menu, klik Controllers. Zoals hierboven, klik op een van de witte vakjes wijzigen van de vooraf ingestelde opties, druk dan op een knop op de controller om in kaart te plaatsen. Klik op Toepassen om op te slaan, druk vervolgens op OK om te sluiten.

Uw mGBA controller instellingen zijn nu klaar voor u om te beginnen met het laden van GBA games en beginnen te spelen.

De lancering van de Game Boy Advance Games In mGBA

Voordat u kunt beginnen met het spelen van de Game Boy Advance games, je moet plaats ze in mGBA. Dit veronderstelt dat je de relevante GBA spel beschikbare bestanden op uw PC.

 • Om de lancering van een GBA spel, klikt u op Bestand van de menubalk en klik vervolgens op Load ROM.
 • Selecteer uw GBA spel-bestand, klik op Open om de game te starten.

mGBA zal een paar seconden duren voor het laden van de game, maar zodra het laden voltooid is, wordt het mGBA splash-scherm wordt vervangen door het scherm laden van het spel. U kunt gebruik maken van uw gekozen input method (uw toetsenbord of uw controller) om te beginnen met spelen.

Terwijl mGBA is zeer geschikt voor het emuleren van de Game Boy Advance-games, je kan nog steeds geconfronteerd met visuele en audio-fouten van tijd tot tijd. Niet elk spel perfect zal werken, dus als u problemen ondervindt, moet u mogelijk opnieuw opstarten mGBA, probeer dan een ander spel, of raadpleeg de mGBA FAQ voor het oplossen van advies.