Den CanaKit Raspberry Pi 4: En $100 Kontor PC och mycket Mer!

0
143

Betyg:
8/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: sek 100

Köp på Amazon

Ted Needleman

Kan du använda en annan dator i ditt hem eller på kontoret? Även en low-end PC kan lätt köra $300 eller mer utan skärm. Om du har en extra skärm, men du kan sätta ihop en mycket kapabel DATOR för runt $100!

Här är Vad Vi Gillar

 • Billig PC med bra funktioner
 • Om storleken av en kortlek med spelkort
 • Två HDMI-portar gör det enkelt att använda dubbla bildskärmar
 • Flera programmeringsspråk gör det perfekt för att lära sig koden
 • CanaKit erbjuder allt du behöver för att komma igång

Och Vad Vi inte

 • Inte köra Windows
 • microSD-kort lagring är mycket mindre än en hårddisk eller SSD
 • Tangentbordet och musen är något tunn

Hemligheten är att använda en liten, en dator som heter Raspberry Pi, tillsammans med en komplett Startpaket från CanaKit. Du kan sätta ihop den och ha den igång på bara 15 till 20 minuter.

Det är i Det!

Startpaket har allt du behöver för dina $100 Kontor PC utom en display. Det har alla följande egenskaper:

 • 4 GB RAM-modell av Hallon PI dator 4B
 • En “officiell” Raspberry Pi tangentbord och mus i vitt och rött
 • En 15-watts nätaggregat med en On/Off switch
 • En 32 GB MicroSD-Kort som innehåller den Nya Ur Lådan Programvara (NOOBS) installer
 • Flera operativsystem, programmeringsspråk, LibreOffice, och en mängd andra program
 • Ett fall för Pi
 • En SD-kortläsare dongle (som jag inte använder)
 • En kabel med en Micro HDMI-port på ena sidan (för att ansluta till styrelsen), och en standard HDMI-kontakten på den andra (för att koppla in din skärm)
 • Tre stick-på kylare, och en liten fläkt

När du kör Raspberry Pi för timmar, det blir ganska varmt. Stick-kylfläns och fläkt hålla saker cool. Den medföljande boken visar hur du kan sätta ihop allt och hur du installerar programvaran, samt några mindre felsökning anteckningar i fall saker och ting går av rälsen.

Medan vi granskat paket från CanaKit, det är inte den enda leverantören av dessa kit. Vissa andra leverantörer har Vilros, Micro Center, och PiShop.OSS. Du kan också köpa enskilda delar, men det kommer att kosta dig ungefär samma som CanaKit paket—kanske mer när du lägger i fraktkostnad från flera leverantörer. Men, om du inte går ihop-din-egen väg, du kan köpa microSD-kort med NOOBS programvara som redan finns på den. Detta sparar dig besväret med att skapa din egen boot-kort.

Raspberry Pi 4B hamnar. Raspberrypi.org

Raspberry Pi har i princip allt du skulle få från en fullstor dator, inklusive flera USB-portar och stöd för dubbla skärmar.

Här är en titt på styrelsens fullständiga specifikationer:

 • Broadcom BCM2711, Quad-core Cortex-A72 (ARM v8) 64-bitars SoC @ 1.5 GHz
 • Beroende på modell, en 1 GB, 2 GB eller 4 GB LPDDR4-3200 SDRAM
 • Bluetooth-5.0, BLE (Bluetooth Low Energy), och 2,4 GHz och 5,0 GHz IEEE 802.11 wireless ac
 • Gigabit Ethernet
 • Två USB 3.0 och två USB 2.0-portar.
 • Raspberry Pi standard 40 poliga GPIO header (fullt bakåtkompatibla med tidigare styrelser)
 • Två × micro HDMI-portar (upp till 4kp60 stöds)
 • Två-lane MIPI CSI kamera port
 • Fyra-pol-stereo ljud och komposit video port
 • H. 265 (4kp60 avkoda), H264 (1080p60 avkoda, 1080p30 koda)
 • OpenGL ES 3.0 grafik
 • Micro-SD-kortplats för lastning av operativsystem och data lagring
 • 5 V DC via USB-C-kontakt (minst 3)
 • 5 V DC via GPIO header (minst 3)

En sak du få på Raspberry Pi som du inte på de flesta Datorer är en GPIO header. Detta gör att du kan ansluta Pi till en mängd olika perifera styrelser, liksom kontroll och känsla omvärlden. Dessa funktioner är vad som gör Raspberry Pi en försöksledaren dröm. Det finns bokstavligen tusentals projekt som finns på nätet om du vill använda kortet för något annat än just en kontors-PC.

Raspberry Pi är ungefär lika stor som en kortlek. Ted Needleman

Att Sätta Ihop

När du köper $100 kit, du don ‘ t behöver något annat än en bildskärm med en HDMI-utgång. Du kan använda en äldre modell skärmen, men du måste köpa en extra video-kabel som har HDMI-kontakten på datorns sida, och vilken ingång (DVI-eller VGA -) skärmen kräver.

Detta är verkligen en plug-and-play kit—monteringen tar bara cirka fem minuter. Det första steget är att placera microSD-kortet i uttaget på undersidan av styrelsen. Denna innehåller operativsystemet och ytterligare programvara och fungerar som datorns lagring. MicroSD ingår med CanaKit har 32 GB utrymme. Om du vill ha mer, du kan lägga till en USB-hårddisk-eller anslut ett USB-flash-hårddisken till en av de tillgängliga USB-portar.

Nästa, du håller den självhäftande kylare på de tre komponenter som genererar mest värme: CPU, RAM-minne och USB-chip. Instruktion boken visar dig som kylfläns för att sätta på respektive komponent.

Raspberry Pi med sina kylare installerat. Ted Needleman

Ditt nästa steg är att trycka på-montera fläkten på toppen av fallet, och sedan ansluta två fläkt av kablarna till rätt stift på GPIO header (instruktionsboken som visar var dessa går). Se till att du installerar fläkten med etiketten riktad mot utsidan av ärendet så att luften strömmar i rätt riktning. Tryck högst upp på (inga skruvar behövs).

Den officiella tangentbordet och musen är i brukbart skick, men lite tunn jämfört med de betydligt dyrare modeller som jag normalt använder. Som en bonus, men tangentbordet har en USB-2-hub med tre portar.

Den officiella Raspberry Pi tangentbordet har tre extra USB-portar. Ted Needleman

Alla som är kvar att göra nu är att koppla in tangentbord, mus, bildskärm, strömförsörjning, och On/Off-switch. Raspberry Pi har inbyggt Wi-Fi, men om du vill åka fast, du kommer också att behöva koppla in din Ethernet-kabel.

Alla inkopplad och redo att gå! Ted Needleman

Första gången du startar upp din Raspberry Pi, skärmen flimrar för ett par sekunder, och sedan visar NOOBS installationen. På den här skärmen väljer du ditt språk och tangentbordslayout du föredrar (U.K. är standard, så du vill ändra detta om du är i USA).

Du kan också välja din Wi-Fi-nätverk, och den typ av operativsystem som du vill installera. I de flesta fall kommer du första val i listan, “Raspbian Full.” Detta installerar OS och en mängd andra program, inklusive programmering språk och redaktörer, och för våra syften, LibreOffice, ett gratis alternativ till Microsoft Office-paketet.

Den inledande installation och konfiguration-menyn på Raspberry Pi.

Om du vill experimentera, för andra operativsystem finns tillgängliga (de flesta från att Installera-menyn), men andra måste vara direkt ner och flyttas till ett microSD-kort. Till vårt kontor PC ersättning, kan vi bortse från dessa, men de är det om, vid någon tidpunkt, som du vill använda Raspberry Pi för olika ändamål.

Raspberry Pi stöder en mängd olika operativsystem förutom Raspbian.

Hela installationen tar ca 10 till 15 minuter. Om några uppdateringar finns tillgängliga, de är också laddas ner. Ett meddelande visas för att låta dig veta när installationen är klar. Den standard desktop-wallpaper är attraktiv, men du kan ändra det om du vill (precis som du kan i Windows).

Inledningsvis kommer du bara se en papperskorg, jordglob (som lanserar Krom webbläsare), fil mapp (som startar filhanteraren) och hallon-ikonen. Den senare visar en drop-down meny av de kategorier av installerad programvara, tillsammans med undermenyer för var och en av dem. Du kan dra och släppa en ikon till skrivbordet för att skapa en genväg. Det finns också en ikon för att öppna Terminalen läge för Linux-kommandon.

Raspbian skrivbordet är attraktiv, men du kan ändra bakgrundsbilden.

Standard webbläsare är Krom, som kommer att vara bekanta för den som har använt Google Chrome. Men det finns andra webbläsare finns om du inte bryr dig för Krom.

Krom webbläsare ser väldigt bekant.

Massor av Mjukvara

När du väljer fullständig installation, Raspbian OS erbjuder ett stort utbud av produktivitet, utbildning, språk och programvara. När du klickar på hallon ikon, en drop-down menyn visar olika kategorier av installerad programvara. Klicka på någon av dessa alternativ för att se program på den aktuella menyn. LibreOffice installeras automatiskt och bra att gå från start.

LibreOffice Skriva som ser mycket ut som MS Word.

Det är lätt att lägga till applikationer. Klicka på Inställningar-menyn, och välj installationsmetod som du föredrar. Lägg till/ta Bort alternativet öppnas ett fönster där du kan söka efter program eller visa dem i olika kategorier. Längst ner i Inställningar-menyn, klicka Rekommenderas Programvara för att se en kort lista över program. Många av de som anges, exempelvis LibreOffice, Scratch, och Mathematica, är redan installerad.

När du klickar på den applikation som du vill, antingen installeras automatiskt eller anvisningar för att installera det kommer att visas.

Att lägga till nya applikationer, är det lätt att Pi.

Inga Fönster

Igen, Raspberry Pi 4 Modell B är en utmärkt bas för en billig kontors DATOR, särskilt om du redan har en bildskärm.

En nackdelen är, just nu, Raspberry Pi inte kör Windows. Vissa människor har installerade versioner av det, och en del amatörer har kludged en installation, men det är inte en stabil version som stöds. Om du måste köra Windows-program, denna PC är inte för dig.

Men, den senaste versionen av Raspberry Pi OS är mycket liknande till Windows. Zoho erbjuder många affärs-program som du kan köra i din webbläsare för en rimlig månadsavgift.

LibreOffice, som ingår i office suite, är också mycket väl dokumenterade och beprövade. En sista sak du behöver göra är att installera skrivaren med Koppar verktyg utvecklat för Linux och dess derivat (inklusive Raspbian). Efter att du är redo att använda LibreOffice komponenter och få lite arbete gjort.

Mer Än Bara en Billig DATOR

Om allt man behöver är en kompakt PC ersättning (och du behöver inte Windows), den CanaKit Starter Max Kit är en bra väg att gå. På drygt $100, det är ett fantastiskt köp.

Som vi nämnde ovan, CanaKit är inte den enda leverantören av Raspberry Pi och dess kringutrustning. Men företaget gjorde ett bra jobb förpackning allt du behöver (utom en monitor) i detta lätt att montera kit.

CanaKit erbjuder en mängd andra byggsatser, till exempel om du bara vill ha en Raspberry Pi för att experimentera med eller lära sig koden. Du kan också köpa delarna separat från ett stort antal leverantörer. Hursomhelst, du inte bara att få ett fantastiskt DATOR som kör LibreOffice-Sviten, men också en Linux-dator som är en försöksledaren och coder ‘ s dream.

Det är en riktig skönhet med hjälp av en Raspberry Pi som grund för din bygga. Det är perfekt som en kontors-PC ersättare, men ännu bättre om du vill utforska funktionerna i medföljande programvara, till exempel Mathematica (en Student Kopia kostar $165 per år, men det är gratis för personligt bruk med Raspberry Pi). Raspberry Pi är också perfekt om du vill lära dig att programmera—Python och Skrapa programmeringsspråk ingår i programvaran.

Slutligen GPIO huvudet gör det enkelt att experimentera med bokstavligen tusentals projekt. Raspberry Pi Foundation också publicerar en gratis månatliga tidningen som är en fantastisk resurs för att få ut det mesta av din Raspberry Pi.

Betyg: 8/10
Pris: sek 100

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • Billig PC med bra funktioner
 • Om storleken av en kortlek med spelkort
 • Två HDMI-portar gör det enkelt att använda dubbla bildskärmar
 • Flera programmeringsspråk gör det perfekt för att lära sig koden
 • CanaKit erbjuder allt du behöver för att komma igång

Och Vad Vi inte

 • Inte köra Windows
 • microSD-kort lagring är mycket mindre än en hårddisk eller SSD
 • Tangentbordet och musen är något tunn