10 brädspel Under $25 Du har Förmodligen Aldrig Spelat

0
160
Josh Hendrickson

Styrelsen spel är ett fantastiskt sätt att spendera en kväll med familj och vänner. Moderna spel kan vara dyrt, men. Därför har vi rundade upp något du har förmodligen aldrig hört talas om—och de är alla $25 eller mindre.

Så att Välja Rätt brädspel

När det kommer till brädspel, de flesta människor tänker genast på saker som Alfapet, Monopol, eller Ledtråd. De titlar vi valde är lite nyare och mer avancerade. Moderna brädspel inkluderar funktioner som du normalt inte hittar i klassiker som mer komplicerade berättelser, unika komponenter (som meeples i stället för bönderna), och bygga styrelsen som du spelar.

Brädspel varierar när det gäller regler, spelstil och svårigheter. Här är några saker att titta på innan du köper ett spel:

  • Typ av spel: brädspel i allmänhet kommer i tre smaker: konkurrenskraftig, kooperativ, eller semi-kooperativ. Konkurrenskraftiga innebär att alla är för sig själva, och spelet slutar med att en vinnare. I en kooperativ spel, alla är på samma lag och spela mot the board game (spoiler alert: the board game vinner oftast). Semi-kooperativet innebär för de flesta av spelet, alla arbetar tillsammans, men det är någon som kan uppstå som den totala vinnaren titel.
  • Antal spelare: vill Du se till att styrelsen spelet har plats för rätt antal personer. Om du normalt bara spela med din make / maka eller vän, kolla in några två spelare alternativ. Om du har en ordinarie styrelse-spel natt med en grupp vänner, du kommer att vilja kolla in spel som kan hantera fyra eller fler spelare.
  • Inlärningskurvan: Det fina med Scrabble är ganska mycket alla vet hur man spelar. Med moderna brädspel, reglerna kan vara mycket olika, och du kan ha med att läsa instruktioner. Det är enklast att lära sig spelet om någon närvarande har spelat det innan och kan vägleda dig.
  • Längd spela: de Flesta brädspel informera dig om rutan eller instruktioner om hur lång tid det tar att spela en genomsnittlig spelet. Vissa kan du spela i en halvtimme eller mindre, medan andra kan ta flera timmar, och den tiden bara ökar ju fler spelare det är. Se till att du väljer ett spel som passar den tidsram som du normalt har tillgängligt.

Familjevänliga Brädspel

När det är family game night, det är bra att ha ett par alternativ att även din yngre barn kan spela. Vi har plockat några alternativ som i allmänhet är tillräckligt enkelt för alla att hålla upp, utan att vara en tråkmåns (åtminstone för den första play eller två).

Telestrations

USAOPOLY

Telestrations är en konstnärlig prägel på telefon spel. Alla som öppnar ett ritbord, och, baserad på en tärning kast, kan du titta på ett ord och dra upp det. Du klarar det till nästa person, och hon skriver vad hon tycker att du gjorde. Nästa person måste då dra vad hon skrev.

Så här håller det på i flera omgångar, och på något sätt, en ekorre kommer att bli en motorcykel (ja, det är ett verkligt exempel). Men till skillnad från den telefon spel, kan du se om förändringar skett, vilket är det roliga i spelet. Den största skratt kommer när du ser att Mormor trodde att din ritning av en byggnad var en miniräknare.

Telestrations är kort, söt, och kommer att ge dig magen och skrattar.

Telestrations

USAOPOLY Telestrations Ursprungliga 6 Spelare | Familjen brädspel | Ett Roligt Familje Spel för Barn och Vuxna | Familj Spelet Natt Blev Bara Bättre | Telefon Spel som skisserats

Detta är den telefon spel med art—och det är jättekul! Dina barn kan spela, och spelet inte stanna kvar längre än välkomna.

Handla Nu

$17.58
Fler erbjudanden

Indigo

Ravensburger

Indigo är premissen är ganska enkel. Mitten och kanterna på styrelsen innehåller pärlor, och du behöver åberopa dem för att vinna. Du får pärlor genom att flytta dem till kanten av brädet, men det är där det blir knepigt.

Att flytta gems, du lägger ner brickor för att rita en bana för bit att följa. Men plattan innehåller andra vägar att andra spelare kan använda. De kan ändra din plan när det är deras flytta, eller använda extra banor som du skapat för att stjäla andra pärlor.

Det är lite som Rännor och Stegar, som du bygger styrelsen som du går. Om du är bekant med Tsuro, det är en ganska liknande koncept. Spelet är vacker, och barn som är tillräckligt gamla för att vara betrodd med små delarna i spelet kan följa med, liksom.

Indigo

Ravensburger Indigo Familj Spelet

Med inslag av Tsuro och Rännor och Stegar, är detta brädspel är lätt nog för att även din yngre barn att spela. Lägga ner plattor och bygga en sökväg till leda pärlor till din sida. Var försiktig, men—andra spelare kan använda din väg mot dig.

Handla Nu

$19.86
Fler erbjudanden

Kooperativa Brädspel

På vissa sätt, kooperativa brädspel är bland de enklaste att lära sig. Reglerna fortfarande kan vara komplicerat, men i ett co-op-spel, det är i allas bästa intresse att hjälpa varandra att lära sig och behärska reglerna.

Co-op spel som vanligtvis delar några likheter, som att varje spelare med unika krafter. Den grundläggande förutsättningen är att du samarbeta med andra spelare för att besegra the board game. Det är oftast några få “vinna”, och tre eller fler “fail” – scenarier.

Räkna med att förlora åtminstone en del av tiden, men bristen är roligare när man gör det tillsammans.

Flampunkt

Indie Styrelser och Kort

I Flash Point, du och de andra spelarna är brandmän. En byggnad som är i brand, och folket är instängd. Det är ditt jobb att få i, hitta människor, och få ut dem på ett säkert sätt.

Efter varje runda, elden sprider sig och kan döda de instängda offer. Ännu värre, den brand kan orsaka explosioner på att skada byggnaden ännu längre. Om alltför många människor dör, misslyckas du. Om brand skador i byggnaden för mycket, det kollapsar, och du misslyckas.

Spelet funktioner för nybörjare och avancerade lägen, och du kan spela med unika krafter (till exempel med hjälp av brandbil slang för att spränga brand). Det är det säkraste kul att du någonsin kommer att ha med eld!

Flampunkt

Indie Styrelser och Kort flampunkt Fire Rescue 2: a Upplagan

Spelare är en grupp brandmän som försöker att rädda människor som sitter fast i en brinnande byggnad. Du behöver för att komma i, hitta personer, och dra ut dem—utan att dö på otaliga sätt.

Handla Nu

$24.99
Fler erbjudanden

Förbjudet Öknen

Gamewright

Din helikopter kraschlandat i den Förbjudna Öknen. Nu, du måste gräva fram en gammal stad för att hitta delar att bygga en soldriven flygande maskin, och fly.

Som andra co-op-spel, varje spelare får en uppsättning särskilda befogenheter (sådana som har mer vatten, rör sig genom sanden mer effektivt, och så vidare). I Förbjudna Öknen, du är tvungen att brottas med törst och sand och gräva efter ledtrådar.

Om du tar en drink och köra ut i vattnet, alla dör. Om du vill lägga till sand till styrelsen, men är du ute markörer, alla dör. Om nedräkningen mätaren når slutet, alla dör. Bara genom att arbeta tillsammans kommer du att hitta delar, montera dem, och flyga ut av det.

Om du vill Förbjudet Öknen, du kanske också vill kolla in det ursprungliga konceptet, Forbidden Island, och den senaste versionen, Förbjudna Himlen.

Förbjudet Öknen

Förbjudet Öknen Brädspel

Efter en krasch i en öken, har du och dina vänner har endast ett fåtal leveranser och en strimma av hopp. Du måste hitta och gräva fram de delar av en sol som flyger maskinen innan du alla antingen begravda i sand eller köra ut vatten.

Handla Nu

$24.14
Fler erbjudanden

Strategiska Brädspel

Den bästa strategin spel tvingar dig att tänka tre eller fyra rör sig framåt. Du har att välja ett mål, räkna ut de nödvändiga stegen för att uppnå det, och sedan göra ditt bästa för att dölja vad du gör från andra spelare.

Längs vägen, du vill också att härleda till din motståndare mål och blockera dem, om det är möjligt—samtidigt som hindrar dem från att blockera ditt mål.

Reef

Plan B Spel

Reef är ett vackert spel där du arbetar med att bygga korallrev. Rundor är enkelt at face value. När det är din tur, kan du antingen plocka upp eller placera ett kort. Att spela ett kort, kan du plocka upp bitarna att matcha bilder på den övre halvan av ditt kort och skapa ett mönster med dem. Om du matchar botten mönster på din bricka, du poäng. Enkel, rätt?

Tja, det blir komplicerat snabbt eftersom de bitar du få från toppen av kortet sällan matcha mönster på undersidan av kortet, så du måste tänka ett par drag framåt. Du spelar ett kort för att samla in bitar, så att du kan ta ett kort senare och har en match på plats. Med tillräckligt ansträngning, kan du skapa en kedja, så att varje kort du spelar inkluderar en match.

Men, de mer uppenbara dina drag, desto mer sannolikt att en motståndare kommer att försöka stoppa dig och göra din stycken värdelösa.

Revet tar ca 10 minuter att lära sig men snabbt utvecklas till ett komplicerat spel av avdrag och strategi.

Rev: Grundläggande Regler, Höga Strategi

Reef

Välj ett kort eller spela kort. Låter enkelt, rätt? Men när du spelar ett kort, du poäng om du har rätt bitar på plats. Du får bitar genom att spela kort, så nu du har att tänka framåt bara för att betyg. Denna variant är det som gör att Revet så roligt!

Handla Nu

$24.99
Fler erbjudanden

Små Episka Galaxer

Gamelyn Spel

Små Episka Galaxer är ett annat spel som är bedrägligt enkelt att börja men tar snabbt en vändning för den otroligt komplicerade.

Varje spelare styr ett galaktiska imperiet, och som för alla galaktiska imperier, alla vill expandera och regel ännu mer territorium. För att ta din tur, du kastar tärningen, och de ger dig med eventuella åtgärder. Du kan vidta någon av de åtgärder som du vill (förbruka energi, vidta politiska åtgärder, och så vidare), men du måste vara försiktig. Andra spelare kan kopiera dina handlingar genom att lägga resurser.

Detta innebär att även när det inte är din tur, kan du fortfarande agera som om det är. Någon annans val kan perfekt passar dina mål, men han kommer inte att veta förrän det är för sent.

Små Episka Galaxer

Små Episka Galaxer Utrymme Brädspel

Du styr en galax, men det är inte tillräckligt! Du kan förbruka resurser för att vidta åtgärder och växa, men var försiktig—din motståndare kan kopiera dina handlingar.

Handla Nu

$22.96
Fler erbjudanden

Två Spelare Brädspel

Massor av brädspel lista två spelare som ett alternativ, men de är ofta mycket roligare med tre eller fler spelare. Ibland reglerna bara inte att fungera lika bra med endast två spelare, antingen.

Om du främst spela brädspel med din make / maka eller vän, som du har förmodligen stött på dessa problem. Tack och lov, ett par brädspel företag har klivit upp till plattan och utformad för vissa spel specifikt för två spelare.

Kahuna

Thames & Kosmos

Om du är ett fan av Ticket to Ride, kommer du förmodligen gilla Kahuna. Ditt mål är att göra anspråk på fler öar än din motståndare genom att ansluta broar till dem. Du lägger ner en ö-matchande kort för att placera en bro, och när du har kontroll, betyg räknas mot dig.

Var försiktig, men—din motståndare kan tillbringa två matchande kort för att ta bort en av dina broar och så småningom ta kontroll över din ön.

Spelet varar bara tre rundor, så du måste fatta snabba beslut om vad att göra anspråk på och block.

Kahuna

Kahuna Brädspel | 2-Spelare Kosmos Spel | Area Control Strategi | 30 Min

Du är en ö härskare som vill expandera. Det enda sättet att göra det är att lägga till broar. Bygga upp tillräckligt, och du äger en ö. Men din motståndare är att bygga broar, för—och att hon kanske planerar att ta bort din.

Handla Nu

$17.49
Fler erbjudanden

7 Wonders: Duell

Asmodee

Baserat på de 7 Underverk spelet, 7 Wonders: Duell gör några förändringar för att bättre plats för två spelare. Du och din motståndare höjer en civilisation och ta det genom tre åldrar. Som din civilisation växer, kan du fokusera på att köpa byggnader, bygga Underverk, eller sälja byggnader för pengarna. För att göra detta, behöver du ta bort kort från en staplad stapel och avslöja nästa kort i högen (potentiellt, för din motståndare).

Spelet har flera win scenarion, och den första spelaren att träffa en av dem vinner. Du kan vinna om du får tillräckligt med vetenskap eller militära poäng från byggnader du köper. Om ingen vinner efter tre rundor, du räknas upp din seger-poäng och den spelare med den högsta summan vinner.

Bygga ett konstigt

7 Wonders: Duell

Höja en civilisation genom tiderna och undervisa dem om krigföring eller vetenskap. Du kan bygga underverk för att få befogenheter, och stapla däck till din fördel. Men var försiktig—när du drar ett kort, du kan ge din motståndare precis vad de behöver.

Handla Nu

$26.99
Fler erbjudanden

Lätt att Lära

Vissa brädspel komma med bruksanvisningar storleken av små romaner. Det kan ta en timme eller så för att lära sig de grundläggande stegen innan du ens kan börja spela. Medan vissa av dessa spel kan vara roligt att spela, det är skönt att kunna hoppa in i ett spel snabbt.

Tack och lov, vissa spel är lätt att lära sig och ställa upp. Du kommer troligen att spela något av våra val på mindre än en halvtimme.

Sushi Go!

Gamewright

Sushi Go! är en bedårande spel med en sushi restaurang tema (det även kommer i en bento-lådan). Att spela är otroligt enkel.

Alla tar ett kort från sin hand och lägger den nedåt. Alla spelarna sedan avslöja sina kort med framsidan nedåt samtidigt, och passera deras händer till vänster (eller höger, beroende på rundan). Sedan kan du upprepa processen tills du har använt alla kort.

Du får poäng genom att bygga matcher (som två Tempura kort för fem poäng). Vissa matcher kräver mer kort, och vissa mindre. Med några, du bara betyg om du har den mest kopior av kortet.

Tricket är hur väl du kan dölja vad du gör så att spelaren på höger kan inte förneka du de kort som du behöver innan du får dem. Installationen går snabbt, och spelet är snabbt, men räkna ut din bästa strategi är svårare än du kanske tror.

Gå och Gå

Sushi Go! – Plocka och Pass Kort Spel

Ta ett kort, lägga ner det, skicka din hand—så enkelt! Men du måste matcha de kort du lägger ner, och om du är för uppenbart om dina val, den person på din rätt kan neka dig de kort som du behöver.

Handla Nu

$8.95
Fler erbjudanden

Lyktor: Skördefest

Renegade Game Studios

Lyktor: skördefest är ett svårt spel att spela. Varje runda kan du lägga ner en sjö kakel, som har fyra grupper av färgade lyktor ordnade så att de pekar på de andra spelarna som sitter runt spelet. Du lägger ner brickan bredvid en angränsande ruta—färger för lyktorna att kontakt måste match.

Varje spelare får sedan en lykta kort som är samma färg som kaklet som pekar på dem. När du samlar in ett mönster (fyra av ett slag i rött, en för varje färg, och så vidare), du handlar din lykta kort i en scoring kort.

Men varje gång det händer, nästa person som slutför uppsättning (som four of a kind), poäng färre poäng. Så, du vill komplett set snabbt. Du har att välja noga när man ska lägga ner plattor för att du lämnar färgade lyktor att din motståndare också. Ditt försök att vinna hand seger för att en av dina motståndare.

Lyktor: Skördefest

Lyktor: Skördefest

Lägga till en platta, ta lite lantern kort, handel dem i betyg. Låter enkelt att lära sig och spela, eller hur? Var försiktig, men—varje gång du lägger en bricka, din motståndare få lantern kort. Ditt försök att vinna kan leda till att din slutliga nederlag.

Handla Nu

$24.89
Fler erbjudanden